Apróbb nüansz, de a kérdés nem hozzád szólt.
Amúgy meg, "Senki nem mondta az ortodox szar"...
" u az a gondolkodás nem alkalmas a probléma megoldására."
De, azt mondtad.
Apróbb nüansz, de a kérdés nem hozzád szólt.
Amúgy meg, "Senki nem mondta az ortodox szar"...
" u az a gondolkodás nem alkalmas a probléma megoldására."
De, azt mondtad.
részeg vagy? ne igyál annyi tiszta alkoholt..azt a boncasztal fertőtlenitéshez kaptad..
nyúl: Nem emlékszem egyre sem, másold vagy sorold el utoljára megint.
erre ibiza: javaslom olvasgasd ibiza blog..
erre nyúl:Elég egyértelmüt kérdeztem.
Ha nem, hát nem.
erre ibiza kedvesen: :) ma nincs hozzád kedvem..
erre a kötözködő vacak nyúl: Kinek van kedve beégni, megértelek.
erre kedves Ibiza: ok győztél:)
erre a kötözködő vacak nyúl:
Többször kérdeztem már (mégiscsak tözsdefórum volna), hogy konkrétan milyen lépés egy unortodox lépés?
"Hivatkoznak rá sokan, hogy ortodox az szaar, unortodox zseniális.
Én meg gyenge képességeimmel soha nem találom, hogy konkrétan mit jelent a bullshiten túl.
Valaki?"
ebből látszik hazudsz kötekedsz tanyolsz ahogy a teféléd szokta..
Senki nem mondta az ortodox szar..a unortodox az zseniális..
azt mondtam meg még mások igy Gekko és Einstein is .. hüjeség más más eredményt várni ha u.azt tesszük..másképp ha egy gondolkodásmód hibához vezet akkor u.az a gondolkodás nem alkalmas a probléma megoldására.
nem fog menni de ez van.
Na meg az 'én megmondtam ' érzésre sincs semmi szükségem, így aztán nincs motivációm megosztani az elképzeléseimet másokkal.
Segíteni éppen szeretek, de hamar belátom és elfogadom, hogy ha nem tudok, akkor nem eröltetjük.
(livermore ugye saját hajón utazott saját irodába, hogy ne is találkozzon senkivel, senki piaci véleményével)
Nem, mivel összességében tuti bukó. Csak összezavarja az embert. Saját, magadra szabott rendszerrel lehetsz csak sikeres, amit a saját károdon tanulva szabtál magadra.
Szimpla ajánlás, indoklással vagy anélkül, nem hozzáadott értéket hordoz, hanem káros. Nincs idötáv, nincs be- és kilépés, nincs kockáztatott tökeméret benne - így aztán nagyot tudsz bukni.
Aki ilyen tippeket ad, az vagy jószándékú, de mégis árt, vagy naplózni akarja magát (miért kell hozzá fórum?), vagy arcoskodni és feltünni akar.
Az más, amikor mélységében tárgyalnak rendszert, nem egy-egy kereskedést. (stokin pl ricsi, pf-en pl szarvasvadász)
Az érték.
A többi nem.
Általánosságban csak két dolog igaz, kisebb tökét kockáztatva javul az eredményesség, kevesebb idöráfordítással szintén.
De mindenki más, a határok is mindenkinél mások, mindenki maga kell rájöjjön.
Az én legnagyobb nyerö trédjeimmel is 90% tuti bukott volna.
Nem akarok senkinek rosszat, így nem adok tippeket.
(az pedig Murphy, hogy amint tippet adsz, az lesz az elsö ami nem jön be - neked sem)
Te követed bárkinek is az ajánlásait, eredményeit? :)
És mire jutottál a céges ajánlásával? Meglépted?
Felhasználtad valahogy a kereskedésedben?
Követted virtuálisan az eredményét?
Tehát unortodoxia kb bankadó, tranzi illeték, végtörlesztés, államosítás. Az tényleg csoda lehet, venezuelának is hogy bejött ez :)
A logikai sorba illeszkedik még a rezsicsökkentés, mnyp felélés, közpénz elveszti közpénz jellegét is, szerinted is elég unortodoxok?
"belenyomtak a kkv-kba 2000mrd-ot"
Itt mire gondolsz? És az adóemeléseken felüli nettó dologra gondolsz, vagy amolyan bruttó lépésként?
Azt a részt viszont mindig kihagyják az unortodoxia hívöi, hogy miután meglépték a bankadót, végtörlesztést, mindjárt be kellett hívni az imf-et a csöd elkerüléséhez...de a bokros-csomag méretü megszorítás is kimaradt, véleményed szerint hogy illeszkedik a képbe?
a gazdasági ciklusok gyakran jutnak deflációs recesszió állapotába, ahol kamatcsökkentéssel próbálnak élénkíteni a jegybankok, szerinted nem volt ilyen korábban?
(a FED azért jött létre JP Morgan bankmentései után, hogy deflációs idöszakban növelje a felszívódó likviditást a piacokon, vállalati kötvények vásárlásával, ez ugye valahol a 20. sz. eleji ortodoxia)
Ma viszont ilyen nincs, a monetizálás nem jelenik meg a piacon, mert elakad a bankoknál, ezért sincs infláció.
A másik ok egy kicsit bonyolultabb, ha ugyanis a defláció nagyobb mértékü, mint az inflációs hatás, akkor megint nem lesz infláció - abból hogy sikertelen, nem következik hogy a hatása nem is jelentkezik.
Nincs baj az unortodoxiával, próbálkoznak vele, hol több, hol kevesebb sikerrel, a venezuelaiak rajonganak érte, de ne dobd ki az ortodox könyveket, mielött legalább egyszer elolvasnád.
Nézzük a hozzáadott értéked a felvetett kérdések kapcsán, vajon milyen arányú lesz a kocsmai átlagbéla megszólalása, és mennyi a folyamatokat jól átlátó tudoré? :)
Matolcsy kétségtelen az elöbbihez szól, nem is sikertelenül...
Tigrincstől már olvastam gondolatokat, hogy milyen cégben lát fantáziát és miért, tőled még nem olvastam. Szóval... :)
Te követed magad? Mert az elözö kb 16 hsz-ed személyeskedés és sértegetés, 4 hsz saját magad fényezése de új tartalom nélkül, ugyanaz amit már 100x elmondtál, és 2 hsz ami a felvetett témához kapcsolódik, lazán.
Ez a te hozzáadott értéked... Milyen szánalmas már az a pofa, aki saját maga fényezésére szorul egy virtuális térben, de még az sem megy 10-nél több gondolattal, ugyanaz megy körbe -körbe.
De persze büszkén nyomod Bicskéig is ha kell :)
a világon mindenhol fizetsz az utalások után.. ne feledd nálunk a bankok prémium helyzetben voltak és vannak..ezért is kell lefölözni őket.. kartell van a multiknál a mai napig.. többet fizetsz mindenért mint a németeknél..és ne fogják a szetorális adókra mert korábban még inkább így volt.
orbánék az irányított piacgazdaság felé mennek ahogy látom..
a minden után fizetés alapja az lenne alacsonyak az adók és elvonások és ott adózz ahol fogyasztasz.. ha nem használod az autópályát akkor miért fizetnéd az adódból.. ha felmész fizetsz.. ha vásárolsz akkor fizetsz fogyasztási adókat..minél többet vásárolsz annál többet..de lineárisan..minél többet keresel annál több adót fizetsz..de egyenes arányossággal.
Az elmélet nálam rendben..a gyakorlat nem ok
bevezetik magas adózásnál a rendszert és ahogy a fogyasztási tipusú adóbevételek jöszögetnek többletbevételt generálnak.. azzal arányosan kellene csökkenteni az adókat.. de nem.. a több pénz az el lesz pacsálva..
na legyél kicsit önálló.. mennem kell.
hát akkor ne makogj..amúgy beírtam párszor...de te még feledékenyebb vagy mint a sokéves átlag.. de csak neked röviden mert készülök.
gondoltam nem vagy önálló és nem tudsz összefüggéseket találni.
csak egy kis kitekintés...kérdésfelvetés...
- Ha több pénzt nyomtatsz akkor mi történik a pénzzel? bizalmatlanság infláció?
- Ha válsgban nem akarnak a bankok hitelezni akkor mi történik a kamatokkal?
usa nekiállt nyomtatni a pénzt és infláció lett? Eu a válságban emelte a kamatot usa meg levitte nullára.. ez ortodox? ez kisbarátom unortodox.. hiszen a dogmatikus (ortodox) közg. elméletekkel szembe megy.
Válságban mi a szokásos lépés a kormányok részéről? megszorítás..kit szorítasz meg? közvetve vagy közvetlenül de a lakosságot.
Változik a világ és változik a világrend.. kihal a szocializmus a kapitalizmus (ami nem egyenlő piacgazdaság)
kapitalista vagy közgazdaságilag ortodox ha az emberek alanyi jogon munka nélkül kapnak jövedelmet?
A múltkori hüje példád Hongkonggal szemben nézd meg Szingapúrt.. az szabad kapitalista rendszer?
Csak címszavakban orbánék unortodox lépéseiről.
- igen a válság terheit nem a lakosságra lőcsölték hanem azokra főleg (bankok) akik a válságot okozták.
- belenyomtak a kkv-kba 2000mrd-ot
- átalakították MO. adósszerkezetét lásd devizahitelek
- visszaállamosítanak tulajdonrészt vesznek stratégiai cégekben.. ne hőbölögj mert osztrákok és németek is benne vannak az ilyenekben.
ezek csak a populárisak..majd tényleg összeszedem ha lesz kedvem..de hát gazdasággal foglalkozol nem kéne mindent a szádba rágni..talán még tanultál is közgazdaságtant..össze tudod vetni azokat a történésekkel...(vagy nem)
A bankado ilyen? A tranzi illetek amivel mindenkit minden utalasnal lehuznak,ilyen?
Most mar engem is erdekelne az unortodoxia gyakorlati megnyilvanasai, amit mi tanitottunk meg a nyugatnak, csak h makogas mellett vmi pofzitiv hozzaadott ertek legyen!
csak érdekesség állítólag a Duna world egy nappal a bemutatása előtt törölte a műsoráról a filmet.
ha leirnám a napom elájulnál.. elég jó hatásfokkal dolgozom..vannak dolgaim amiket valamikor meg kell csinálnom..van a heti és vannak a napi teendőim...és még a beesők...és persze az ellenőrzése a kidelegált feladatoknak.. ,)
8,2 - 24 óra között dolgozom kb 6-10órát..(néha 14et) munkám során kb 4órát..néha 8at vagyok PC előtt.
3 helyről dolgozom kb 4 eszközt használok...kb 10oldal a kezdőlapom ebben benne van a Stocky.
Elég nagy intenzitással dolgozom 1-2 órás etapokban ezek után van egy lazulás.. akkor szoktam beírni.. közben jár az agyam...
Elmondtam párszor fórum az fórum.. egy piactér ahol az emberek megállnak beszélgetni..véleményt és hírt cserélgetni.. egy ember egy vélemény..vagy kell amit mond vagy nem.. ha nem akkor átléped.. szerintem tök egyszerű..
Az életben is kb úgy mérem az embereket ahogy itt a fórumon.. ki mit mond és mi az amit csinál..
A dolgok akkor működnek ha pozitív vagy, valamiért csinálsz dolgokat nem valami ellen.. akkor ha belerax valamibe egy teljesítményt egy tudást és van valami iránya.
A sokan a fórumokra csak frusztrált lelkük pusztító vágyaik..vagy torz virtuális második életük kiépítésére járogatnak.
Sokan a fórumokból csak kivenni akarnak..semmi hozzáadott érték..semmit nem adnak be tudásukból tapasztalatukból.. ha kérdeznek valamit még azt is privátban teszik nehogy mások tanuljanak belőle..azt gondolják akkor nekik kevesebb jutott.
Pedig tudod a gyertyaláng nem veszít semmit ha gyújt egy másikat :)