elkezdtek ralit vizionálni a szakik, lehet ez a teteje és most fordul...
http://www.portfolio.hu/gazdasag/rali_indulhat_az_olajnal.5.232252.html
elkezdtek ralit vizionálni a szakik, lehet ez a teteje és most fordul...
http://www.portfolio.hu/gazdasag/rali_indulhat_az_olajnal.5.232252.html
Még nem menekültek meg a csődtől, az EXXOn köszöni szépen emelkedik.
én nem csak azt nem értem, hogy hogy került vissza az olaj 50-re, de azt sem, hogy ha már az olaj itt van, akkor az olajos cégek miért nem kerültek oda vissza, ahol voltak, amikor az olaj 50 volt utoljára??
Nekem az a fixa ideám ha dodó 1:1 felé indul euróval szemben akkor most nem 50 dollár körüli olajat látnánk.
Ennek az esélye is megvolt , de a piac átlépett azon az apróságon, hogy ecb lazít miközben fed emel. Az is lehet, hogy a fed következő emelés nagyon nehéz akár távoli is lehet és erre reagált dollár gyengüléssel sőt vszínű.
Ez vsz alap egy olaj kereskedésnél, hogy a dollár alakulását eltaláld. :)
Nem tudom , de usd alakulása tankönyvi menet a legerősebb a dollár az első kamatemelés előtt környékén.
Most is egyelőre ezt mutatja, miközben az baromira nem zavarja őket, hogy az egyáltalán nem tankönyvi közben ecb, és boj lazít gőzerővel . :)
Ezt bevésték a fejükbe és migránsok potyognak az égből akkor is a tankönyvi menetrendet követik. Nem zavarják meg őket ilyen apróságok, hogy ecb ki tudja mennyi kell még lazítson miközben fed emel.
Ennek pedig olaj szempontjából komoly jelentősége van , engem ez zavart legjobban , kíváncsi vagyok , hogy eur/usd is pl hogyan alakul majd következő hónapokban.
Hát ez az , kicsit távolabbról kellett volna szemlélni és nagyobb távlatokban.
Csak kissé fárasztó volt ez az egyik nap 10% + másik 10% mínusz. Pedig ezt bírni kellett volna mert nem volt rajta akkora tétem, hogy nagy ugribugrit kellett csinálni. :)
Tipikus esete a nagyon jó vételnek amit utána nem használsz ki. De itt már én nem merem piszkálni semmire.
Ha lenne valami szép para akkor talán adna még egy jó beszállót.
Ha Te nem tudod megmagyarázni a tetteidet, akkor mi magyarázzuk meg, hogy miért adtad el? :)
Azért tanulságos kis sztori volt ez az olaj első 5 hónap idén. Mondjuk az is hogyan reagált a várható kamatemelésre 100 környékéről .
De , hogy mi a búbánatért adtam el ezt nehéz megmagyaráznom. :)
Mérges vagyok ezért, bár max vsz olyan 42 körül eladtam volna mert azt azért legoptimistább verziómban sem gondoltam így tartja majd magát 40-50 között.
Vigyázni kell az ilyen jóslásokkal hová mehet mi a meglepetés ez csodákra képes mindkét irányba.
Legutóbb mikor igazán szétkapták 2008-9 akkor utána hová felment viszonylag gyorsan.
Elnézve a mostani kereskedését nagy hiba volt nem visszavenni longokat mikor 35 környékére visszaadták.
60 dollárig zuhant mint a kő.Putyin akkor mondta hogy 60 dollár alá nem fog menni.Hát ment.Vinnyog már minden kitermelő.Olcsóbb megkerülni Afrikát és úgy menni az Arabokhoz mint a szuezi csatornán keresztül.
Jött is szépet az árfolyam.
Valahol az kellene az emelkedést behatárolja dollárt azért úgy gyengíteni fed emel ecb lazít ami csövön kifér, boj is lazít szóval így a dollárt komolyan gyengíteni az szép kihívás.
Valahol ez emberi számítás szerint azért az olajnak be kellene tegyen long szempontból.
De milyen árfolyamnál főleg ha ez a taktika működni fog piac annak örül mindig , hogy nem lehet emelni ezzel eljátszogatnak év végéig ki tudja hol lesz addigra.
De azért azon is meglepődnék idén 60 dollárra menne vagy hasonló .
egyre többen lépnek long poziba http://pbs.twimg.com/media/Cg9Ux0bWUAAalc-.jpg:large
Amikor beszélgettünk olajról 35 körül azóta feljött majd 10 dollárt.
Nagyon trükkös egy jószág ez.
Érdekes ezek a cikkek is eltűntek mindjárt, hogy fuldoklunk az olajban nem lehet hol tárolni, lassan mennek a tartályhajók annyi az olaj ne érjen oda gyorsan.
Gondoltam, hogy visszanéz 40 környékére valamivel fölé de utána az lett volna a tippem, hogy nagyon gyorsan esik vissza, és nem tud 200 napos fölött maradni max fél napot vagy ilyesmi.
Nem egészen így alakul. Shortolni nem merem én, inkább úgy longolnám ha megint kitörne nagyon a para. Inkább végignézem ha úgy adódik essen innen vissza 30 alá de nem shortolom mert azért 4x-100 dollárig sok. :)
Na jó ezzel véletlenül se befolyásoljalak mert nagyjából fogalmam sincs innen merre.