nem csak ezek voltak az állítások, nézz utána.:-)
na fussunk neki mégegyszer.
Az 5 milliós sávhatárral az SZJA fizetők 90%-a fog kizárólag az alsó adósávban adózni.
Ez egy állítás.
Egy második állítás, hogy mindenkinek nő a nettó jövedelme, aki havi 1,5 milla alatt keres.
Ez egy másik állítás.
A fenti két állításból NEM következik, hogy az SZJA fizetők 10%-a havi 1,5 milla fölött keres.
Akkor sem, ha néhány idióta ujságíró ****ságot ír le.
ez meg igaz lehet, csakhát van itt is szórás.
én a bérből/fizetésből élőkkel vagyok tisztában a versenyszférában.
mérnök vagy más szakember 300-600 körül, pályakezdőtől tapasztaltig.
felsőbb vezetők, de átlagosak max 1 milla de az már nagy manager,
természetesen kivételt képeznek a kiemelt arcok, de ezek meg inkább államiak, ugya a máv, bkv, mfb, szerencsejáték meg hasonló közpénz nyúlók, ez viszon max néhány tucat.
itt is 2-3-4 milla a plafon, jó vannak extra tagsági bevételeik, miegymás.de mondom ez néhány tucat.
gőzöm sincs hogy jön ki, szintúgy van néhány tucatr nagyvállalkozó, mondjuk a leggazdagabb 100-1000. létszámban veszettül kevés.
demján-csányi ésatöbbi milliárdjai sem húzzák fel a sok ember kis jövedelmét
(főleg ha csak buktak a válságon BRUHAHA!!!)
iagzat írtam.
valahol az írták hogy a 9/10-ed nyer,
és azt hogy mindenki nyer akinek 1,5 milla alatt van.
na akkor?nem az?
amúgy is így lesz, 15 milla /év lesz az alsó adósáv.
más kérdés hogy ez humbug, mert szuperbruttósítanak, és minden marhaságot hozzászámolnak, nem fejtegetem itt, nézzetek utána.
börtönben..lol, a bkv vezéreként tengeti életét.nyílván a milliárd egy része befolyásos támogatokhóz került...hány ilyen ügy van már....
én amúgy azt veszem észre hogy a magyaroknak nem okoz lelkifurdalást a hmm...adóelkerülés.
de komolyan, sőt, kifejezetten büszkék rá ha nem fizetnek a rablóelitnek.
én amúgy megértem, komolyan.
csak arra akarok kilyukadni hogy nekem vannak pl. finn, svéd ismerőseim...hááát.kicsit másképp fogják fel a dolgot.
na az is igaz, hogy az elitjük is más.:-(((((
ilyenkor valahogy nem hiszek a magyar jövőben.
Megsúgom egyébként, hogy a legfelső jövedelmi tized olyan havi bruttó 350K körül indul.
"Az szja-rendszer újrafazonírozása azt eredményezi, hogy 2010-ben – mint említettük – havi másfél millió forintig mindenkinek több marad a zsebében a mai állapothoz képest, leginkább pedig a 240 ezer forintos bruttó bérű alkalmazottak hazavihető pénze emelkedik, az ő nettójuk havonta 17 ezer forinttal több lesz. A kormány kalkulációi szerint tízből kilencen teljes bérükkel az alsó szja-kulcs alá fognak kerülni"
Te valamit nagyon félreértettél, bocsika. Az adózók 90%-a kerül majd az alsó adósávba, és 1,5 millió forint havi jövedelemig mindenkinek nő a nettója. Ebből a két tényből nemtudom, hogy neked miért következik az, hogy havi 1,5 milliónál többet keres 10%.
az simán adócsaló, nézzél rá csúnyán, mert nem szponzorálja a pol-gazd elit mutyiját.
vagy éppen mégsem.de gondolom az A8 audi, vagy nagybömi "csak úgy becsúszik a minimálbéres rokonhoz:-)
ja de amúgy is matek 1-es nekem, leülhetek, mert 10 millió embernek a 10%-a az 1 millió.
Csak gondoltam, végig kérdezek 10 jövedelemmel rendelkező rokont, hogy mennyi az annyi.
Ha nincs aki havi 1.5 milla felett , akkor valamelyik hazudik. :-)
már bocsi de sántít a kalkuláció.
azon emberek közül akinek van valamilyen jövedelme (ez nem csak bér/fizetés, de lehet vállalkozás, tőzsde..stb) minden tizediknek 1,5 milla/hó felett van a jövedelme.
ez amúgy adózás előtt.
ja, hát mutyitőzsdén tőzsdéznek, szétkeresik magukat a filofakszia, otípí, égisz, rikter rallin-
marinénik sorba állnakmint év elején.
aztán jön a pofáraesés, meg 1000 alatti otípí,
de a 400 Ft-os júróról se feletkezzünk meg ám!
minden 10. ember jövedelme 1.5 milla felett van -> 1 500 000 ember.
foglalkoztatottak száma magyaroszágon cca.: 3 500 000 ember.
ezek szerint a keresők 42%-ának a jövedelme havi 1.5 milla vagy felette van ?
:)) vicces kis társaság gyűlt ma itt össze..
Mire fel veszik ennyire, amikor mindjárt összeomlik az ország nemtom.
Egyik kelet-európát sem veszik így, pedig pl. a lengyelek sokkal jobban állnak mindenben.
Ez az ide oda csapkodó rohangálás a balkáni-orosz-mongol lottótőzsdék sajátja.
hát ja, nemtom miért nincs börtönben...na meg simor is miért nem repült már...
mutyi ez.
de még igen sok ilyen furcsaság van ám, majd idegyűjtögetem ha feltűnik.
annak főleg... átverő egy szar népség...
ez is érdekes:) http://index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2009%2F06%2F29%2Faz_mvm_a_vezer_felesegetol_berelt_szallodat%2F
érteni értem, de azt sem tudom elképzelni :D kshnak akkor sem hiszek, ha Én írom a statisztikájukat :))
itt a cikk http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/06/29/vegso_formaba_ontottek_az_adocsomagot/