Minden szavával egyetértek.
http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/05/03/maradt_meg_valaki_aki_nem_ruhelli_a_taxisokat
Minden szavával egyetértek.
http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/05/03/maradt_meg_valaki_aki_nem_ruhelli_a_taxisokat
persze persze, egyáltalán nem a simlisségüket akarják ezzel leplezni... idáig minden megfelelően működött, most meg a piaci előnyt firtatják... viccc
"erre azért lehet szükség, mert bizonyos nyilvánosságra kerülő adatok piaci érdeksérelmet okozhatnak a vállalkozásnak, azon keresztül pedig a nemzetgazdaságnak, más társaságokat pedig "indokolatlan piaci előnyhöz" juttathatna"
Nincs itt semmi látnivaló, minden a legnagyobb rendben.
Nem lopnak sehol, ezért teljesen felesleges a gazdálkodást nyilvánossá tenni.
Mindez a nemzet, a haza, a keményen dolgozó kisemberek érdekében.
Itt is egy példa, miért szeretnék inkább a nyugathoz tartozni..
http://index.hu/belfold/2016/05/04/torubarov_menedekkerelem/
barátom, még hogy fogsz vinnyogni, meg tüntetni 10-15 év múlva, amikor a munkáltatód költséghatékonyságra hivatkozva lecserél egy önvezető autóra... :)
Ez is erőből lett megcsinálva, mint most az Uber elleni hadjárat és csodálkoznak,hogy nem működik ez a kommunista korszakból származó recept.
Állítólag nagyon egyértelműek a számok az atomerőmű mellett.
Azt nem értem igazán még, hogy minek kapkodni? Tételezzük fel késve épül meg akkor mi van? Pár évig vesszük a piacról az áramot. Nagy kaland. Nekem az tűnne logikusnak utolsó utáni pillanatig kivárni sőt még azután is. Előtte pedig átrágni ezt minden szinten lakosság bevonásával is.
Migránsplakátok helyett, vagy migránsnépszavazás helyett mondjuk.
Még valami értelme is lenne.
Piaci részről még annyit, hogy atomerőművet építene nálunk valaki piaci alapon?
Tehát meghirdetnénk nemzetközi befektetőt keresünk aki szeretne atomerőművet építeni. Beletenné a saját 3000 mrd Ft-ját 30-40 évre, vagy 50-re és vállalva annak a kockázatát hogyan alakulnak ezek a folyamatok. Lenne ilyen? Bármiféle számításhoz ez is alap lenne, hogy ezt a lehetőséget is mérlegelni vsz.
Aztán mikor megépítette akkor meghirdetnénk a rezsiharcot 50% áram árcsökkentés. :) Gondolom tolonganának itt nálunk a befektetők egy ilyen bulira.
Ennél az volt a lényeg, hogy a cimboráknak jusson betevő falat hosszú ideig akkor is, amikor már nem a narancskomik lesznek hatalomban.
A másik fontos részlet vsz ha megújulóknak hatékonyságát lehet növelni komolyabban és ez tényleg elterjed akkor milyen áram ár lesz?
Egyáltalán most ebben a pillanatban kiesne Paks lekapcs akkor mennyi lóvé lenne évente nekünk az áram? Most idei árakkal Paks nélkül? Az a 3000 mrd-hoz hogyan viszonyulna.
30-40 év alatt baromi sok minden megváltozhat ezen a téren is vsz. Pl csak akkumulátorokat nézem amilyen fejlődés van tehát úgy a technológiai fejlődés minden téren.
Jó persze ezt el kell dönteni, de a döntés pontos matematikáját megnézném azért, ha közölnék velem. Vagy esetleg itt az atomerőmű tövében lakó polgárt megkérdeznének , hogy a következő 40 évben is szeretnék egy ilyet a kertem végébe, jó néven venném a kérdést legalább. :)
Meggyőzhető vagyok a kérdésben de akkor a számok nagyon egyértelműek kell , hogy legyenek baromi nagy nyereséggel.
Atomerőmű piaci alapon is versenyképes? Van olyan elemző is aki saját vagyonával garanciát vállalna arra, hogy az a 3000 mrd Ft a jövőben megtérül? :)
Minden azon múlik milyen áram árak lesznek a jövőben illetve milyen új technológiák.
Megújulóknak nagy előnye lehet a környezetvédelmi szempont illetve egy napelem balesettől nem lesz lakhatatlan az ország.
Nekem a megújulók azért nagyon szimpatikusak még mert tételezzük fel felszerelkezek napelemekkel , szélkerékkel stb . Kijön egy új korszerűbb technológia tudom mérlegelni mikro szintemen váltok vagy sem. Atomerőműnél ott a kocka el van vetve 40 évre mondjuk vagy nem tudom mennyire és országosan.
Az is tény fontos szempont atomerőművel nem szorulunk áram vételre. De fene tudja egy ilyen kis országban ez akkora buli e a következő 40-50 évben. Mert pl fűtőanyagot is úgy kell vennünk hozzá. Oké most ilyenek az árak, és mi van akkor ha 10 év múlva 100 annyi , nap az pedig süt magától is szél is fúj.
Nekem annyira nem egyértelmű ez a döntés mint ami elemzésekből lejön.
Pajti, egyetlen kérdésre sem válaszoltál, amit Ibiza feltett neked.Ez a simlis, csúszó-mászó viselkedésed igencsak bosszantó.Nem tudom ki lehetsz, de az biztos,hogy gerinced az nincs!
Megveszik a külföldi gépet eus pályázatból? :-)! Amit Magyarországon folyattak keresztül?
Bocsánat pongyola fogalmazásért. Eu magországok (finanszírozók) ipara szemben a később csatlakozó nemzetállamok iparával.
Túl hosszú, részben reagáltam rá, mikor walexnak válaszoltam. Miért erre költünk, miért nem arra rész vonatkozik részben erre pl. ingatlanvásárlás. Miközben pénzből egyre több lesz, hiszen nyomda be van állítva usában, eu kpi bankban, nehéz eldönteni mi az értékálló, mi az amibe érdemes tenni a mi értéktelen forintunkat. Egy jó fekvésű ingatlan ilyen. Egy műkincs ilyen. Arany az egyik lokális csúcson nem feltétlenül.
Másik téma az erős forint. Erős forint sokba került országnak magas kamatokon keresztül, jegybanki veszteségen keresztül, devizaalapú hitelek térnyerésén keresztül, soroljam még? miközben emberek 90%-a itthon költi pénzét. Erősebb lenne a forint, deflációba csúsznánk. Senki nem tudna eladni semmit, mindenki várná a kedvezőbb árakat, lsd. Válság után ingatlanok deflációs spirálja.
Hosszú részletezni.
Jegybankok vásárolnak különböző dolgokat az egész világon tartaléknak. Szerintem nem probléma, ha már aranyat nem tudunk venni tartaléknak - mert 1 drága, 2. anno volt olyan jegybankelnökünk aki értéktelen dollárra cserélte amiből usa bármennyit tud nyomtatni, akkor vegyen műkincset, ingatlant amit tud.
A döntések sora pedig egy végtelenített sakkjátszma, aminek néha egy esemény véget vet. Ilyen volt a devizahitelek forintosítása svájci jegybank lépése előtt. Addig amíg svájc nem törölte el az árfolyamküszöböt, mindenki fikázta Orbánt a 256 forintos árfolyamért. Amikor chf felment 360 forintra, akkor pedig végleg eldőlt a meccs orbán javára, még orbán-mato nagy kritikusai is elismerték, hogy ezt jól csinálták.
Másik történet a Mol részvény megvásárlása oroszoktól. Ott jelenleg veszteség látszik kizárólag pénzügyi alapon, viszont a játszmának itt nincs vége.
"Egy ilyen szerződéslista, mint ami az mnbtől kikerült a kritikák végtelen megfogalmazására alkalmas, még akkor is ha nem történt korrupció"
Elnézve, hogy kik kaptak, biztos nem történt korrupció, ahogy a földárveréseknél sem.
Kaszinóbiznisz, trafik is csupán a véletlen és a vak szerencse műve lehetett.