Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: vargánya

#76494 balacy Előzmény: #76446

Gombás ételnél elsődleges a gombák korrekt ismerete. Ronda halál a mérgezés.

Persze ezt nem kell elmondani, de én igazából mindig elmondom, mert első munkáim között volt egy gombamérgezéses eset is, az eléggé ronda volt, pedig kevés esetre szoktam ezt mondani. :(

#76471 Csokigyáros Előzmény: #76468

az a baj, hogy a vargányát nem csak az ember szereti..

ezért elég sok kukacos, és csigarágta... (ez utóbbi nem akkora baj)

#76468 Csokigyáros Előzmény: #76451

a vargányát nem szabad mosni, főleg ha nem azonnal készíted el az egészet...

nedves ruhával át kell törölgetni...

a vargányából, vagy más tinóru gombából a legjobb a pörkölt, egy kis fehérborral és pálinkával...

ja és a tönkje a legjobb!!!

jó étvágyat hozzá, én egy hétig azt ettem, a hegyekben voltam fenn, nem lehet megunni...

leves... juhtúrós változat... pörkölt... reggelire gombás-tojás... :)

#76466 ilonka Előzmény: #76451

ne mossad sztem értsd:

- ne úsztasd meg a vízben,csak épphogy,gyorsan a forrázást is,pár mperc....

mert különben megszívja magát vízzel és nyákos f@ssá változik a tuti kis gombád....:-)))

ha jól sikerül és járok feléd, viszek majd Neked egy kosárral saját "szedést"...:-)

#76446 Ibiza Előzmény: #76444

szia

de mit csinálsz vele?

meghámozod vagy mit? mosni kell?

liszt tojcsi zsemlemorzsa oszt bele az olajba?

nem szoktam fözni de nagyon megtetszett a gomba..akarok pár pasis kaját megtanulni csinálni.

halászlé..gulyás..gomás kaják..

ez az elsö lépés

#76432 Ibiza Előzmény: #76430

köszi..én is ezeket találtam.. csak gondoltam van valakinek egy tuti.. móltkoriban barakott valaki egy nagy vargányás képet avatarnak...

#76431 Ibiza Előzmény: #76425

láátok lááátok..

Hawaion költöm megérdemelt OTP-s nyereségem..számolom 1200évig kell élnem,hogy elkölthessem---2néger tart egy 250colos HHHHLCD monitort azon nézem Bp-i webkamerát: Nagy véres folyam hömpölyög a Duna helyén rajta végtelen uszály-szerelvények amik porhüvelyek és elszállt állmok alatt roskadoznak...tiltótáblán shortosvonták találkozása tilos.. s mit látok egy díszesebbet azon egy shortosgyurka szarkofág.. ej ej "hazafi" gyurka..látom zsebet is rakattál rá..(zsidó mondás a koporsón nincs zseb) csak nincs annyi híved piramist építsenek neked..a barátok száma az érdekek elmúltával exponenciálisan csökken...tudhatnád gyurka..a helyi helytartóid is max 15 percre állnak meg és sajnálják magukat...majd keresnek egy másik gazdaállatot.

szólok kedvesemnek _ ki ö? moiser? nem tudom kivenni az arcát...mehetünk büvárkodni egyet az öbölbe...

jó ez a gomba..harapok még egyet ,)

#76426 hosszhuszár Előzmény: #76425

pecept, az nincs, de kaja után, azért írj egy pár sort, hogy biztosak legyünk, vargánya volt .)))

vargánya

#76425 Ibiza

vettem csodás és nagy vargányákat.. nem tudtam ott hagyni.

zud valaki jó receptet hozzá? vagy rántani?