Regisztráció Elfelejtett jelszó

rbbj portfolio

Re: nincs cím

#764032 Koffein Előzmény: #764021

annyiban pontosítanám a 2es pontot, hogy nem fél milliót, hanem milliárdot tolt, illetve további milliárdokat akar betolni, ha jól értelmeztem a híreket/pletyiket... egy 11-12es kiszállónak örülnek is, habár a 20$os réstöltésnek, annál jobban, csak az se idén lesz... :-))

#764021 matgab Előzmény: #764018

nem. Én három okot tudok mondani amiért most ennyire ment:

1) Olajár emelkedett (ez kevésbé fontos)

2) a norvég nagytulaj, akinek amúgy 6 bn usd vagyona van eladta az egyik legjobban jövedelmező lazacos cégének egyharmadát (2/3-át?) és betolt fél millió dollárt. (ez volt a fő hír-sztem). Mire utal ez? Hogy a krapek igen nagy erőket hajlandó bedobni azért, hogy a seadrill, ahol már sokan beárazták a csődöt ne menjen csődbe. A krapeknak további fontos tulajdoni részesedése van amúgy a seadrill hitelezőiben és a hajógyárakban, ahol a seadrill megrendeléseit szeretné lemondani kitolni.

Azaz: a lejáró adósságot megfinanszírozza, az operatív üzletmenetet segíti azért, hogy a cége már a megtisztult olajpiacon majd extraprofitra tegyen szert.

3) az egész olajiparág-főleg a könnyen becsődölő látvánnyal rendelkező cégek tekintetében óriási short poziciókat építettek ki a befektetők. És a két első hír együtt generált 30-40%-os részvényáremelkedés elkezdte kiütni egymás után stopokat és olyan shortsqueezinget indított el, hogy az csak na...

4) Oroszok tovább hitegetik a világpiacot az OPeC gyűléssel, ahol úgysem fognak megállapodni, de addig is mindenki lenyilatkozza, hogy valamit kéne tenni. És ameddig nyilatkozgatnak, addig felinterveniálják az olaj árfolyamát is.

Én rövid távon nem tartom elképzelhetetlennek a 10-12 USD-s seadrill árfolyamot sem (egy hónapon belül). Remélem ez a jóslatom is bejön, mint a 6k-s richter 4k-nál...

#764015 matgab Előzmény: #764004

van 12,7 körülről, de most durva darabszámmal toltam meg... Még nincs duplázás, még csak kb. 75% plusz. Mondjuk nem rossz egy nap alatt...

#764004 Greeny7 Előzmény: #763885

hát akkor te rövid idő alatt dupláztál, grat. Vagy te is benne voltál föntről? Ha jól emlékszem vettél korábban. Én megvettem az esést, most jól állok már ezzel a pozival ezen a szinten.

#763974 rbbj11 Előzmény: #763910

nézd elözmény hsz-t...nem fordra, mtch-ra írtam

Fordot itt is kielemeltem, mint etszö célpont még sok sok hónapja

#763916 Greeny7 Előzmény: #763889

hát jogos lehet. Én higitottam és 6 alatti a beker áram (2.8nál vettem, nekem az volt sajnos csak az alja). mostmár plusszban vagyok. Nagyon kömény.

vazz, ezt ma szétvették...

#763910 Koffein Előzmény: #763894

Köszi!

Fordba belevettem, szépen öregurasan hasít, meg osztalék is csilingelt... nem is értem, hogy mi nem tetszik rajta... :)

#763908 Fornit Előzmény: #763894

Én nézegettem, de meg is feledkeztem róla. Szépen ment fel az is mint minden.

K. idegesítő ez a február sokminden, amit figyelek ment 20-40%-ot, nélkülem.

#763894 rbbj11 Előzmény: #762285

nagyon drága, eszméletlen adóssággal, és ehhez nem társul olyan kiemelkedö profitnövekedés, nekem nem tetszik

#763893 polgarmester Előzmény: #763890

TL.

Szerintem ha másnap feletti nyit - nem kapa. Mintha 1x megúsztam volna - de, ezt most már én is hétfőn letisztázom.

#763892 rbbj11 Előzmény: #762363

KORS-ot én azóta is tartom. Még gap-es esése után vettem 47körül, fejböl nem tudom mär pontosan hol

MUX brutál...én mär eltemettem azt a céget pedig..de a gold kétségtelen bullish lett, nem kicsit...

#763890 rbbj11 Előzmény: #763443

az biztos, ami a bet honlapjának linkjén van, és igen, BET-en kivüli ker idöben is kiütödhetnek certik.

#763889 rbbj11 Előzmény: #763884

Na ja, lehetetlen eltalálni az alját, no és most már egy ideje én túl veszélyesnek tartom az egész szektort: túl tartósan túl alacsony az olajár, és egyáltalán nem látszik a vége.

Én ezért pár hónapja realizált bukók után nem is tervezem rövid távon a szektorban a vásárlást. Zsiday-val értek egyet, aki szerint komoly csődhullám nélkül nem is fog helyreállni magasabb olajár.

Csak a legerösebb cégeket hagytam figyelön, mint Philips66-ot.

#763885 matgab Előzmény: #763884

tegnap már erősen gondolkodtam rajta, de csak a mai nyitóban sikerült 3,32-n...

Sziasztok! Vett valaki …

#763884 Greeny7

Sziasztok!

Vett valaki 2 alatt SDRL-t? mai 60% elég combos, habár van honnan...