Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

csak azért mert ha már f…

#770643 Röné

csak azért mert ha már felmentek az árak, akkor valamikor csak le is kell esniük, nem ?

Re: nincs cím

#767321 matgab Előzmény: #767155

egyet azért ne felejtsünk el. Szerintem az ingatlanok árnövekedése most sokkal inkább annak köszönhető, hogy mind a FED, mind a EKB nyomtatja a fedezetlen dollárok tömegeit, gyakorlatilag egy olyan inflációs folyamatot gerjesztenek ami először a tőzsdét érintette, most már az ingatlanoknál van és később megjelenik a reál szférában is.

effektíve a gazdaság természetes reakcióját láthatjuk a pénznyomtatásra, illetve a tőkések újabb kizsákmányolása a munkásosztállyal szemben (hiszen a munkabérek sem nőnek és jelenleg még a fogyasztási javak sem , de előbb utóbb azok is fognak, míg a bérek kevésbé).

#764775 banyaiz Előzmény: #764695

Végső romeltakarítás eltart még egy darabig.

Bőven áron alul veszik kíváncsi leszek rá mennyi eladhatatlan vagy filléreket eladhatót gyűjtenek be.

Így olvasva elég óvatosnak tűnnek, de rápillantanék azért azokra a papíron ilyen olyan áron nyilvántartott ingatlanokra. Helyileg hol vannak milyen állapotban .

De ha jól csinálják két légy egy csapásra nem kell kilakoltatni és az állam még kereshet is valamit a bulin egyszer. Vagy ha 0szaldós az államnak esetleg minimális veszteség még akkor is megérte.

#763821 banyaiz Előzmény: #763767

Szóval gonosz spekulánskodni akarsz.

Pest az más világ. Sokkal pörgősebb lehet ott a lakáspiac kínálat kereslet minden. Megmondom neked őszintén én fárasztónak találom ezt a keressünk vevőt aztán keressünk eladó jó ingatlant jó áron aztán ügyvéd, illeték. Valami nagy profit kellene kecsegtessen , hogy ilyen cserékbe belevágjak.

Örülök ha ki van adva olyan embernek aki viszonylag normális aztán nincs gond vele. Már ez az albérlő keresés is egy holokauszt. :)

De Pesten én nem vagyok képben milyen lehetőségek vannak, biztos sokkal több mint itt nálunk az ingatlanpiacon.

Akkor gondolkodnék el egy ilyen cserén ha legalább 4-5 millió Ft-ról beszélnénk, hogy annyit nyerhetek rajta azt itt nálunk egy fél lakás ára kb. Tehát ilyen alkalmi vétel nem nagyon játszik itt. Pesten ti ott 20 milliókkal dobálóztok egy garzonnál az más biztos nagyobb játék van benne.

pontosan nem értem az üz…

#763776 Ibiza

pontosan nem értem az üzlethelyiségek áremelkedését sem..hiszen kevés dologgal lehet jól keresni..a multik a plázák a webáruházak elviszik a vásárlókat..

egy 20-40milliós 50-100nm-es üzlethelyiség mikor hozza be az árát? melyik az a kereskedelmi tev. vagy szolgáltatás?

Ok bérbe is lehet adni.. ha ki tudod adni 50millióst 166ezerért akkor vagy 10 éves megtérülésnél.. ez reális? ingatlanadó közösköltség rezsi..

#763774 Ibiza Előzmény: #763771

meg sokan számítanak használt lakásnál is a csokosokra.. miközben limitált a vételár 35m ig ezek el is fogytak..

#763771 Ibiza Előzmény: #763767

viszik most az ingatlanokat, üzlethelyiségeket is nyomják.. kiszállnak a kicsikből veszik a nagyot.. utána meg néznek amikor fizetni kell a kköltséget rezsit..

#763767 matgab Előzmény: #763710

Elsődlegesen maradnék ingatlanban.

Az lenne jó, ha el tudnám adni egy picit a piaci átlag felett és találnék valamit egy picit a piaci átlag alatt.

Így a viszonylag jó helyen lévő elég jó állapotú 1,5 szobás részben galériázott (de igényesen galériázva én nem is nagyon láttam eddig hasonlóan szépen kialakítottat), viszont 1 emeleti kicsit sötét lakásomat elcserélném egy vagy kicsit még jobb helyen levőre, vagy egy hasonló helyen de modernebb, vagy egy világosabb (utcára néző) lakásra.

Másik lehetőség , hogy veszek az árából néhány garázst, amikkel sokkal kevesebb a macera és nagyobb is a megtérülés (ha jó áron veszi az ember). Legjobb lenne egy helyen 5-10 garázs.

HArmadik lehetőség, hogy egy szép 2. kerületi nagy lakást vennék, egy 3,5-4 szobásat, jó szomszédokkal , jó állapotban, jó helyen.

Tegnap előtt volt egy hirdetés :

http://ingatlan.com/22137815?utm_source=automatamailek&utm_campaign=icomEmailOfficeAgentContactMessageBusinessPartner&utm_medium=email&utm_nooverride=1&utm_content=contentad

ez tényleg nagyon jó árúnak tűnt, úgyhogy tanulva a múltkoriból, amikor megvártam a szombatot és akkor mentem megnézni és a tulaj azt mondta, hogy a két órával előttem lévő érdeklődő elvitte a lakást, szóval tanulva belőle nem vártam meg a hétvégét és másnap (tegnap) estére megbeszéltem az ingatlanossal, hogy megnézem.

Ott állok 7-kor a megbeszélt helyen, hívom az ingatlanközvetítőt, mert nincs sehol. Felveszi majd mondja, hogy "ja nem küldtem egy sms-t, hogy nem aktuális, mert a délelőtti érdeklődő már megállapodott a tulajdonossal".

Nem küldött a gyökér persze semmi sms-t...

#763754 Ricsi Előzmény: #763690

Van egy harmadik is, az ingatlanok állaga. Vidéken hihetetlenül lepusztultak az utóbbi 5-10 évben az ingatlanok, szerintem 2008 óta nem nyúltak hozzájuk. Most meg már jó részük menthetetlen állapotba került, így kiestek a piacról.

Jó lenne látni egy statisztikát arról, mennyi volt a lakható ingatlan 10 éve, és mennyi most.

Én a belvárosban azt látom, üzlethelyiséggel tele van minden, ott veszel, ahol akarsz, és nem mennek fel az árak, tehát nincs általános ingatlan boom. Néha elnézem, egy utcai üzlet jelenleg olcsóbban megvehető, mint egy azonos méretű lakás ugyanott.

#763711 banyaiz Előzmény: #763690

Bp-nél az is benne van sokan odaköltöznek vidékről.

Bár éppen most anyu testvéréék ők faluban laknak jelezték bejelentkezett náluk egy pesti fiatal család megvennék a házukat mert igénybe vennék csokot aztán anyagi lehetőségek miatt inkább Pestről eljönnének .

De hát azért gondolom nem ez az általános tendencia.