Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Az illiberális állam mag…

#763336 rbbj11

Az illiberális állam maga a kommunizmus

A Magyar Liberális Párt szerint "Orbán illiberális államában" ma minden magyar kénytelen első kézből megtapasztalni, hogy milyen volt a kommunista rendszer.

Re: nincs cím

#763330 prospero Előzmény: #763087

Az OECD nagyon lehúzta a magyar oktatást, a PISA felméréseken sem teljesít jól a diákság. Lássuk mit mond OECD: a gyerekeknél alapkészségek hiányoznak, 30% lemorzsolódik az iskolából, legnagyobb mértékben észak-kelet magyarországon, az oktatás szegregál, nemcsak a gyerekek, hanem a tanár képességei is hiányoznak, a vállalatok nem vesznek részt szakmai gyakorlat biztosításában, hiába ad a kormány pénzt.

Fentiekből az következik szvsz, hogy a PISA felmérésben megjelenik a lemorzsolódóban lévő 30% teljesítménye. Normál jó iskolák teljesítményének kellene ellensúlyozni a lemorzsolódók elégtelen teljesítményét, ahol viszont 30%nyi jól teljesítő mellett van mindenféle szórás. Ebből következik, hogy az elérhető maximum nagyjából egy közepes eredmény.

Statisztikailag ezt az eredményt az egyik legkevesebb óraszámmal érjük el Euban. Mi következik ebből? Óraszámot kellene növelni. Miért tüntetnek a tanárok? Óraszám csökkentésért.

Miért tüntetnek még? Tananyag csökkentésért. Adódik a kérdés, hogy akkor hogy fognak teljesíteni a gyerekek ha még annyit sem kell megtanulniuk, mint eddig? Mit vegyünk ki az oktatási anyagból? Petőfit, Arany Jánost, Adyt? A magyar történelmet, vagy a világtörténelmet?

Mi legyen az a szint, ahová el kellene jutni ált iskola végére, hogy középiskolában ne legyen gond, vagy az egyetemen. Lehet azt mondani, hogy az alapfokú műveletekig - mondván legtöbb úgyse használja a másodfokú egyenlet megoldóképletét az életben, ehhez tényleg nem kell még annyi óraszám sem, mint ami most van, csak akkor hogyan juttatod el azokat akikkel a tanárok is tudnak haladni - a középiskolába, egyetemre. Mit fogsz utána tanítani középiskolában? Integrálást ne, mert nem használja az életben csak az egyetemen? Akkor az egyetemeken kell megtanítani a középiskolai anyagot?

Mindezt 30% olyan diák miatt akik nem kapják meg otthon a megfelelő támogatást, a tanárnak meg nincsenek meg a készségei/eszközei a felzárkóztatáshoz a szülők ellenében? Szorzás osztás megtanulásához tényleg nem kell heti 3-4 óra matek.

Mi értelme megtanulni írni, ha már úgyis mindenki digitálisan ír? Szerintem a kézzel írás önfegyelmet és koncentrációt tanít. Hasonlóan az évszámok megtanulása, vagy versek memorizálása - tanulni tanít. Kérdés, hogy kinek a feladata gondolkodni tanítani, ha az iskola megtanítja az eszközrendszert hozzá pl. területszámítás képlete, el is magyarázza, hogy ezt mikor kell használni, alkalmazni viszont nem tudják a gyerekek. Ez minek a hiányát mutatja: óraszám túl kevés, tanári kompetencia hiánya, szülői hozzáállás hiánya - minek ezt tudni, úgyse lesz rá szükséged soha ha meg mégis ott az internet a 10 millió találatból válaszd ki a jó képletet, amiben nincs hiba, gyerek hozzáállás - ami mivel gyerekről van szó, már következménye a szülő-tanár hozzáállásnak.

Lehet hogy unalmas és vagy értelmetlen a jelenlegi tananyag, de 8 osztályon keresztül szorozni és osztani tanulni még unalmasabb/értelmetlenebb, viszont ha ez a cél lehetne óraszámot csökkenteni, mert ide 4. osztály végére eljutnak a gyerekek.

Osztályzás: Értelmetlennek tartják sokan, csak éppen a szülőnek ez az egyetlen és gyakori visszajelzés arról, hogy halad, mivel foglalkozik a gyerek szívesen, vagy hol kell erősíteni. A szülők őrülnének meg elsőként, hogy nem tudnak semmit a gyerekről, utána a tanárok meg a diákok. Ha nincs mérés minek tanítani, tanulni, nincs mihez viszonyítani, hogy mi a problémás, mi az erősség. A tanár hiába tudja ezt, nem tudja leírni azt minden héten, hónapban, személyre szabottan, hogy időben korrigálják a hiányosságot.

Szóval tényleg nagy problémák vannak - de leginkább a fejekben. Mindenkinek más van a fejében arról, hogy mit jelent a jó iskola. Nem mindenkinek jó a waldorf módszer. Ha észak-kelet Magyarországon iskolát nyitsz és csak halmozottan hátrányos helyzetű gyerek jár oda, akkor szegregálsz, miközben így lehetne biztosítani az eszközrendszert ahhoz, hogy ezek a gyerekek ne szakadjanak le - egy ideális világban.

Szóval összefoglalva: túl sok a tananyag és túl kevés az óraszám. Lehet, hogy csökkentett tananyagot is több óraszámban kellene tanítani. (Ellenállási pont a tanároknál az óraszám növekedése miatt, ellenállási pont a szülőknél az ingyenesen megszerezhető tudás csökkenése miatt, gyerek jövőjének féltése, hogy több különórát kell fizessen, ha azt akarja, hogy a gyerek diplomás legyen.) Klikk megszüntetés következmény iskolabezárások azoknál az önkormányzatoknál akik nem tudják fenntartani - bár sokan tüntetnek ezért - nem hiszem, hogy belátják hogy akár ez is lehet a vége (értsd nem ezt akarják valójában, de lehet egy ilyen következménye is a követelésüknek).

#763321 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #763316

Mi itt probléma!? Kerítéssel(ebben már van némi tapasztalatunk) szétválasztják a tavat oszt jó napot! Másik lehetőség lemásolni Mózest! Van nekünk olyan emberünk ugye aki képes lenne rá! :-) Viszont! Hazudnék ha azt mondanám, hogy bármit is értettem az utolsó hozzászólásodból... csak abban vagyok biztos, hogy van baj rendesen a tó körül :-)

#763316 banyaiz Előzmény: #763311

Most kicsit fárasztalak horgásztémákkal. Lásd micsoda gondok vannak, szélesedjen a látóköröd. :)

Szóval a 3. ötlete ezeknek az elmebajnokoknak mert ugye horgászokkal is meg kellene egyezni. Kitalálták megnézték az elmúlt 5 évet és több fogás volt statisztika szerint mint telepítés. Ebből azt a következtetést vonták le, hogy nem kell fizetniük a tóban lévő halért. :) Juj mondom de jó , hogy nem nekem kell tárgyalni ezekkel az emberekkel .

Harmincegynéhány éves tó , azóta telepítve van minden évben. Megnézi az utolsó 5 évet fogásokat/telepítés és akkor ebből kihozza a tóban lévő halak értéke 0. :) Még jó, hogy ne mi fizessünk neki, hogy átvenné a halakat. Nagy halgazdálkodási szakemberekről beszélünk mondanom se kell. Ezek lettek egy 60 hektáros tó tulajdonosai.

#763315 banyaiz Előzmény: #763311

Ne is emlegesd a horgászatot. Parlagon hever a csónakom mert nem tudom melyik vízen tudok majd horgászni. Kedvenc vizemen forradalom van. Ez egy őrület itt a jó tavaszi idő és horgaimat nem tudom bevetni. :) Harcsázni lehetne már aztán töketlenkednek az önkormányzatoknál 2 önkormányzat is benne van a buliban akik egymással is haragban vannak. Már ilyen hírek jönnek kettéosztanák a tavat, vagy leengednék. Na ezeket is beküldeném ebbe a bizottságba eszük megvan hozzá. :)

Ezt a vizet akarja leengedni, normális b+? Vagy kettéosztani az a másik nagy találmány.

#763311 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #763308

Viszonylag népes társaságból lehet meríteni! Te pecázásnál visszadobod a silányabbakat(ugye? :-), ők meg csak azt tartják meg! :-) Most megyek és iszom egy kis kumiszt(ha már Ibiza megvádolt) mert csak a hazai! :-)

#763309 banyaiz Előzmény: #763306

Értem , hogy a fizetés, eladtam magam és azt írok alá amit mondanak stb stb. De hát azért mondom hol a határ ahol már nem írja alá? Van ilyen vagy nincs ? Ezek után nehéz már fokozni. Következő szint tényleg az, hogy ha az ügyfelek fegyverrel törnek utat a hivatalban az is belefér e még. :) A helyes válasz attól függ ki az ügyfél. :) Vagy nem tudom .

Szégyen gyalázat és főleg az, hogy ma Mo-n ilyen szintű hivatali pozícióra lehet találni 10-20 olyan embert aki ezt a nevével vállalja asszisztál hozzá. Még el is hiszi talán , hogy helyesen jár el.

#763308 banyaiz Előzmény: #763300

Másik része aki ehhez mint bizottsági tag asszisztál aláírja a nevét egy ilyen döntéshez azt is nem tudom honnan lehetett szelektálni. Tul képpen azt hagyta jóvá saját kezűleg , hogy normál ügymenet az, hogy a hivatalban sorfalat állnak a testőrei egy ügyfélnek és őt engedik előre. :) Csak, hogy a tényállást tisztázzuk, ezt ma Mo-n egy állami hivatal döntéshozói saját nevükkel vállalva jóváhagyták mint eljárást. :) Tényleg elgondolkoztató ilyen birka embereket honnan sikerült begyűjteni.

#763305 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #763302

Nyertünk?? Az kizárt! Még sosem nyertem... de annyit azért kinéztem volna belőled, hogy a nevemből esetleg kikövetkezteted. Tévedtem megent:-) Az alábbi cikket most találtam(tudom, hogy Téged már nem érint de legalább fellélegezhetsz, hogy milyen szerencsésen megúsztad életed azon szakaszát amikor még ugye(vagy már akkor sem:-)

http://faktor.hu/faktor-ebben-halnak-meg-a-legtobben-szex-kozben?source=hirkereso

#763304 banyaiz Előzmény: #763300

Azon elmélkedtem csak mi lehet az a határvonal, a vékony vörös vonal ahonnan már nem fér bele a játékszabályokba egy ilyen "ügyintézés" .

Oké belefér az, hogy viszek magammal 30 embert és mindenki más bekaphatja aki ott be akar adni valamit. Ez legitim ezek szerint, és szabályszerű. :)

Nyugtázom.

Csak kérdezném hol a határ? Ami már a legnagyobb jóindulattal se fér bele? Mondjuk ha föld föld rakétákat is visznek magukkal minden eshetőségre felkészülve esetleg használják is az még éppen belefér e a jogszabályokba? :) Felvet néhány ilyen jellegű kérdést az ügy.

#763302 Ibiza Előzmény: #763299

részeg vagy paripa? :)

minket nem vertek bucira..

de látom neked diadalittas a szemed. nyertetek.. mszp csöcsökön nevelkedett emberek meglátják a szivárványt az égen :DD énekeltetek is? Tudod csak úgy magatokban belülről..egyszer csak felforr a véred.

http://youtu.be/57aMfWxWN_A

#763300 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #763296

Esetleg más döntésre számítottál? Akik erről döntöttek azoknak egy zabszem sem férne a seggükbe mert annyira összeszorult a félelemtől. Honnan szedtek össze ennyi ízét?? Kérdésed gondolom csak költői? :-) Főni mindig is sportszerű játékos volt!

#763299 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #763295

Mi van mucus? Bántja a "cizellált" lelkivilágodat, hogy nem a narancskomcsik nyertek? Csapásokat adunk csapásokat kapunk! Most éppen kaptatok, de aggodalomra semmi okod, hiszen a reformok működnek! Mellesleg én írtam, hogy bucira vertek(megint) titeket ezek az amúgy kétségtelenül nem túl erős "baloldaliak", tehát nekem válaszolj ne a levegőbe pufogtass! Mellesleg Salgótarjánban sem valami mellett szavaztak hanem valami ellen. Jut eszembe, Veszprémben is dolgoztál és ott is a "szaros" kis komcsik és embereik vannak a pozikban"?

Salgótarjában nyertek a …

#763295 Ibiza

Salgótarjában nyertek a vörösingesek :) megjött a hangjuk.. de tegyük hozzá az első szabad választáson az mszmp nyert ott..nem mszp..hanem mszmp.. dolgoztam ott párszor..még ott vannak a szaros kis komcsik és az embereik a pozikban..