átmenetileg meghátrál a hatalom
http://index.hu/belfold/2016/02/29/varatlan_fordulat_megis_az_mszp_nepszavazasi_kerdeset_engedik_at/
átmenetileg meghátrál a hatalom
http://index.hu/belfold/2016/02/29/varatlan_fordulat_megis_az_mszp_nepszavazasi_kerdeset_engedik_at/
Jó az is igaz mit akarok ha már egy Titanic is annak idején nyert nem tudom hány Oscart. :)
Ettől függetlenül komoly dolog megnyerni így első filmes ismeretlenként főleg.
Valahol most azt olvastam, hogy a legjobb hangmérnök díjnál voltak versenyben.
Szóval csak azt akartam mondani van egy olyan hangulata így ennek az Oscarnak mint Rejtőnél mikor nem tudom ki elnyerte a fizikai nobel díjat , kártyán. :)
Szerintem az egész díjat lejáratják ezekkel a válogatási elvekkel. Nekem legalábbis sokkal komolyabb lenne ha bármilyen Oscar jelölés alapja, hogy maga a film nagyon szuper legyen minden szempontból tökéletes és akkor azon belül a közreműködők színészek/zenészek stb.
Nehéz komolyan venni úgy egy díjat, hogy pl egy di Caprió legjobb színész egy olyan filmben amilyenben. :) Lássuk be azért az a film egy retek . Innentől kezdve mit keres a gálán.
Legalábbis én így látom . Az egy másik kérdés ha így válogatnának lehet 1 év terméséből nehéz lenne néhány filmet is akár odavinni, főleg hollywoodból. Pl nekem nem jut eszembe tavalyról egy amcsi film se ami akkorát ütött volna , hogy egyáltalán Oscar szóba kerüljön.
Ez alól épp a külföldi film kategória a kivétel. Az nem a Mad Max-szel van versenyben.
Szerintem sokkal jobb lenne ha eleve abból indulnának ki nagyon jó film kell ahhoz, hogy bármilyen díjat kapjon. Aztán ezen belül lehetne a legjobb színész, legjobb statiszta vagy kaszkadőr vagy mit tudom én mit díjaznak még. :) De alapjáraton a film legyen baromi komoly különben szóba se kerül.
Mert az annyira gagyinak tűnik, hogy valamilyen retek szar film és akkor megjelenik egy Oscar gálán mert milyen jó volt a zenéje vagy hasonló.
Mad Max és Saul fia nem láttam egyiket se de úgy filmművészetileg ég és föld lehet a kettő remélem legalábbis. :)
Na mindegy ilyen ez a hollywood.
Azért az komoly első filmje és mindjárt Oscar. :) Rögtön elnyert mindent első filmjével .
Nagyon felkapták ezt a filmet kíváncsi vagyok rá milyen lehet.
Örülök nyert, de némileg csökkenti az Oscar értékét a számomra az milyen alkotások és színészek vannak versenyben.
Mondjuk Caprio féle Oscar, vagy Mad max nyer nem tudom milyen Oscart.
Értem én, hogy sok mindent lehet díjazni Oscarral hangmérnöktől a színészig. De pl egy Mad Max mit keres bármilyen szempontból egy Oscar gálán, vagy ez a Caprio film? Azért vmilyen nívó szintet csak kellene hozni. Ezek bármilyen szempontból olyan filmek, hogy egy csúcsgálán meg kell jelenjen? Elég szomorú.
Remélem ez a SAul azért ennél a di Caprio filmnél komolyabb alkotás .
ha nem zsidó nyafogásról szólna semmit nem nyert volna sztem.. akármilyen új megközelités vagy technikával készült is.
De hát behúztak egy oszkárt.. ügyesek...kihasználták a rendszert.. ők tudják mi volt a háttérben..
Igen szabóval is kimondattak utána mindent..Köpködött a magyarokról amerre járt.
De amúgy tehetséges filmes.
Ez az igazi magyar siker...
1. Láttad a filmet?
2. Mitöl nem magyar?
Örülj neki. Én nem igazán tartom ezt magyar sikernek.
Az Oscar meg ma már semmi más, mint hatalmi tényező. Pont annyit ér, mint a hitelminősítők ítéletei. A cimbik jó osztályzatot kapnak, a nem cimbik rosszat. Sajnos, mert így a régi jó filmek értékét degradálják le.
Ez a Saul fia Oscar nyerése, kb. olyan, mint egy szülő felkiálltása a bölcsődébe, hogy "jaj az én gyerekem a legszebb ..." Hát kb. ennyit is ér.
REmélem legalább az adófizetőktől kapott pénzt visszafizetik, aztán majd csak utána nyilatkozgat arról, hogy még mindig milyen antiszemita egy ország ez a Magyarország...
Ismét Magyar film nyert Hollywoodban.
Bravo!
Én a magam részéről nem szeretem az izmusokat a balra jobbra pozicionálásokat..
Én középre helyezem magam..
próbálok tisztességesen mint ember élni.. akkor is olyan vagyok amikor nem látják..
Védem a természetet ismerem a törvényeit..
Szeretem a szabadságot ez akár liberalizmus is lehetne..de a klasszikus a hagyományos.. a petőfis..szabadság szerelem..de utálom a szabadosságot az újlibsiket akik behatolnak a privát zónádba és megkérdőjeleznek nevetségessé tesznek értékeket.
Tartom a szokásainkat.. a családit és hazám szokásait.. ezek akár konzervativ eszmék is lehetnének..
de utálom az urambátyám rendszert.. a rangokat alapból nem fogadom el főleg nem a rangokon alapuló előjogokat. akkor ez mi?.. a takaritónővel úgy beszélek mint az igazgatónővel..
Tapasztalatokat gyüjtök..ha egy méhet csókolgatok és megcsip akkor max még egy próba..de ha ebből nem vonom le a tanulságot akkor hüje vagyok...a tapasztalat az nem előitélet...
Nem szeretem a dijakat a jelvényeket.. a klikkesedést..
Ahogy megtapasztaltam a világban kb azonos fogalmaink vannak a jó és a rossz dolgokról..
Mindenkire van 5 percem.. erős az igazságérzetem..szociálisan érzékeny vagyok..a valóban elesettekkel..akik önhibájukon kivül nem tudnak beilleszkedni..vagy nem tudnak megfelelni a társadalmi elvárásoknak.
De ha valaki bepofátlankodik az én vagy a családom privát zónájába akkor bármikor pofán verem..
Amúgy nyitott barátságos embernek gondolom magam. Szivacsként szivom be az újat, nyitott a szivem a lelkem az agyam ha utazom.
Régebben sokat kiálltam másokért..érdekeim ellenében is.. ma már többnyire csak a saját vagy családom érdekében dolgozom..na jó néha még a mikroklimámban teszek ezt azt.
Ez mi? csodabogárizmus vagymi?
Néha játszok olyat,hogy lediktálom nekik,hogy Gerard Depardieu fedezte fel Amerikát,meg,hogy Szakács Jakab Ausztráliát,persze az osztály fele leírja,ezen aztán jókat nevetünk,és mondom nekik,látjátok mindent leírtok,mert ezt szoktátok meg!Gondolkodás nélkül!:)Na ez a baj!Nincs idő gondolkodásra,gyakorlásra,arra,hogy egy kicsit megálljunk,és örüljünk annak amit tudunk!
Abszolút jobbos beállítottságú vagyok,de pont a politika az amit ki kellene zárni most a dolgokból!Ez azt hiszem minden szavamon érződött!Az oktatásunk rossz irányba menetele nem most kezdődött,nem is 10 vagy 20 éve,egészen egyszerűen a világ megy el mellette,el kellene engedni a kezét végre a régi,régi hagyományos,nálunk megszokott,bejősz a suliba,meghallgatod,hazamész megtanulod,majd másnap felmondod,aztán megint az egészet másnap előröl stílusnak!
"nem tudom mi bugyborákolt fel benned.. te sipákoltál sok pénz kell bele én azt mondtam át kell alakitani.. utána lehet belenyomni a zsetont..de ki kell gyomlálni azokat akik saját célra használják az állami rendszert. Vannak elhivatottak akik valódi orvosok ápolók nővérek akiknek ez hivatás nem pénzkereset mint a nyúlféléknek.. de ettől még kellően kell dotálni őket..hiszen ők a valóban értékes EMBEREK"