a pénz a gazdaság vérkeringése-- pénz az a teljesítmény közös nevezője, puffere.
2020ig kell folyamatosan felvinni a béreket..ettől indul be a gazdaság nem a f@szkodástól....vegyéé ingyen hűtőt lakást mosógépet.. mentsük meg a parasztot mert hüje volt és azt gondolta ő már ravasz befektető.. 4%-os hitelét befektette ravaszul 8-10% os "kamatozású" 120%ban kockázatos brókercégkötvénybe.. a maradékot meg elutazta.. mert megérdemli.. utána habzó szájjal tüntet..a zorbán fizesse meg a kárát..
nettó 200e fizetésig max 35ezer munkaadói és 25 ezer munkavállalói adó legyen.. ezt már holnap meg lehet csinálni.. nem 12 féleképpen befizetni levonni..hívják állami alapadónak..munkavállalóinak v és munkaadóinak.. ebben van a TB a nyugdíj és eg bizt..alapszintű ellátásra..aki többet akar fizesse meg.
Azt mondják a magyar munkaerő nem hatékony és nem dolgozunk annyit mint a németek pl.. nem a lóf@szt nem.. egy magyar többet ér mint egy német vagy osztrák.. láttam tapasztaltam.. a robotizált gyártósorok autóipar ami miatt hatékonyabb a nyugatibb gazdaságok..
A másik: azt mondják magasabb bérekre nem jönnek be a multik..hazugság..a multik már ma magasabb béreket adnak jóval mint a minimálbér.
Alapdolgok nincsenek meg.
A társadalomban vannak feladatok..ezekből választasz képességeidnek megfelelően... a teljesítményedet a társadalom megfizeti...az elvégzett munkád és tudásod szerint..
Ha dolgozol abból alapszinten meg kell élni..nem vegetálni hanem alapszinten élni
A pénz a teljesítmény közös nevezője és puffere.. sokat kalapálsz egy vasat ősszel..kapsz érte pénzt.. tavasszal meg egy tetőfedő sokat dolgozik a tetődön..
A normális az, hogy kemény munkával egy család az felneveli gyermekeit..részt vesz a társadalom életében..igénybe vesz szolgáltatásokat és a jövedelmének 10-20%-áról szabadon dönt...takarékoskodik autót cserél elutazza stb stb..
A másik a hitelezés: a lakossági hitel az egy előrehozott fogyasztást finanszíroz.. ha megalapozott akkor nincs gond.. de ez legyen az egyén megfontolása..aki rosszul dönt attól elveszik a javakat.
Ennek alapja a jelzálog hitel: amikor maga a jelzásog tárgya a hitel fedezete..nem a saját és családod teljes élete. Ez a vállalkozásra is igaz..veszel termelőeszközöket...nem jön be elveszik..elárverzik olyannak aki nem akar újat és ezzel elkezdheti a vállalkozását
Ezekel gurul egy gazdaság ahogy én látom.