Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ibiza blog

a pénz a gazdaság vérker…

#762489 Ibiza

a pénz a gazdaság vérkeringése-- pénz az a teljesítmény közös nevezője, puffere.

2020ig kell folyamatosan felvinni a béreket..ettől indul be a gazdaság nem a f@szkodástól....vegyéé ingyen hűtőt lakást mosógépet.. mentsük meg a parasztot mert hüje volt és azt gondolta ő már ravasz befektető.. 4%-os hitelét befektette ravaszul 8-10% os "kamatozású" 120%ban kockázatos brókercégkötvénybe.. a maradékot meg elutazta.. mert megérdemli.. utána habzó szájjal tüntet..a zorbán fizesse meg a kárát..

nettó 200e fizetésig max 35ezer munkaadói és 25 ezer munkavállalói adó legyen.. ezt már holnap meg lehet csinálni.. nem 12 féleképpen befizetni levonni..hívják állami alapadónak..munkavállalóinak v és munkaadóinak.. ebben van a TB a nyugdíj és eg bizt..alapszintű ellátásra..aki többet akar fizesse meg.

Azt mondják a magyar munkaerő nem hatékony és nem dolgozunk annyit mint a németek pl.. nem a lóf@szt nem.. egy magyar többet ér mint egy német vagy osztrák.. láttam tapasztaltam.. a robotizált gyártósorok autóipar ami miatt hatékonyabb a nyugatibb gazdaságok..

A másik: azt mondják magasabb bérekre nem jönnek be a multik..hazugság..a multik már ma magasabb béreket adnak jóval mint a minimálbér.

Alapdolgok nincsenek meg.

A társadalomban vannak feladatok..ezekből választasz képességeidnek megfelelően... a teljesítményedet a társadalom megfizeti...az elvégzett munkád és tudásod szerint..

Ha dolgozol abból alapszinten meg kell élni..nem vegetálni hanem alapszinten élni

A pénz a teljesítmény közös nevezője és puffere.. sokat kalapálsz egy vasat ősszel..kapsz érte pénzt.. tavasszal meg egy tetőfedő sokat dolgozik a tetődön..

A normális az, hogy kemény munkával egy család az felneveli gyermekeit..részt vesz a társadalom életében..igénybe vesz szolgáltatásokat és a jövedelmének 10-20%-áról szabadon dönt...takarékoskodik autót cserél elutazza stb stb..

A másik a hitelezés: a lakossági hitel az egy előrehozott fogyasztást finanszíroz.. ha megalapozott akkor nincs gond.. de ez legyen az egyén megfontolása..aki rosszul dönt attól elveszik a javakat.

Ennek alapja a jelzálog hitel: amikor maga a jelzásog tárgya a hitel fedezete..nem a saját és családod teljes élete. Ez a vállalkozásra is igaz..veszel termelőeszközöket...nem jön be elveszik..elárverzik olyannak aki nem akar újat és ezzel elkezdheti a vállalkozását

Ezekel gurul egy gazdaság ahogy én látom.

Igen itt az értékek nél…

#762308 Ibiza

Igen itt az értékek nélküli újliberalizmus.. célja az európai értékek szétverése azok megkérdőjelezése. Ezek csak ebbe az irányba liberálisok és mások iránt egyáltalán nem toleránsak...ráadásul ezekre erősen rákapaszkodtak a cionista aktivisták.. látszik israel vagy azok kapcsán semmi ilyen mozgalom nincs..valahogy nem okoskodnak az aktivisták..ott nem kell fasizmustól rettegni..nem kell félteni az emberi jogokat a demokráciát..épülhet a világ legnagyobb legbrutálisabb keritése.. katonai túlkapások.. kollektiv büntetés..évekre koncitáborba zárják a bejutó migráncsokat..milyen érdekes.

ma házasodhat két egynemű..de már fogadhatnak örökbe gyerekeket.. hol van az apa és anyaszerep?.. miért ne lehetne valaki pedofil.. sok 14éves fejlettebb mint más 18 éves.. van egy határ azt le kel dönteni.. ma 16 év holnap 15..de hát akkor már miért ne lehetne a csecsemőkortól...akár kisfiúkkal is bármikor..

Miért ne lehetne megfogni egy nő mellét az utcán..hiszen megtehetem..én ott vagyok és a melle is..utána már a bugyijába is nyúlhatok.. az is ott van..és akkor már... és akkor már posiba is.. stb stb..

Miért ne lehetne állatokkal sexelni.. főleg ha jó minden félnek.. utána jöhetnek a kiskorú állatok..

Ez a módszer..vannak a korlátok és mindig egy lépés mindig egy kis lebontás.. 10-20 év alatt szét lehet verni egy értékrendet...lehet mosni agyakat játékokkal filmekkel.. reklámokkal..

Nagyon pontos felmérések vannak kit mikor milyen módszerekkel lehet programozni..

Nálam 40% ember a stabil értékrenddel biró egyén..kialakult személyiséggel..40% a képlékeny könnyen programozható lény..20% a hirvány aljas..

A valódi liberalizmus elfogadó, az egyén szabadsága a legfontosabb..de egyben aprivát zónájának és alapjogainak és személyének a tiszteletben tartása is. Ez a liberalizmus csak családból hozott és a társadalmi közmegegyezésen alapuló értékeken alapulhat. Nem lehet kihagyni a természet törvényeit és annak a tiszteletben tartását.

Sehol nincs leirva ne sz@rj az asztalra... de tudod nemhelyes.. megtehetnéd hiszen ott vagy az asztal is..de nem teszed..nem nagyobb evidencia a többi alapérték sem.

"Bizonyos emberek, eszmé…

#762298 Ibiza

"Bizonyos emberek, eszmék, helyzetek, melyek életedhez, jellemedhez, világi és szellemi sorsodhoz tartoznak, állandóan útban vannak feléd. Könyvek. Férfiak. Nők. Barátságok. Megismerések, igazságok. Ez mind feléd tart, lassú hömpölygéssel, s találkoznotok kell egy napon. De te ne kapkodj, ne siettesd útjukat és közeledésüket. Ha nagyon sietsz feléjük, elkerülheted azt, ami fontos és személyesen tiéd. Várj, nagy erővel, figyelmesen, egész sorsoddal és lényeddel." Márai Sándor

Re: nincs cím

#761547 Koffein Előzmény: #761542

Ez jó! :D Erről a jut eszembe, "a siker olyan, mint a terhesség, mindenki gratulál, de azt senki sem tudja, hogy hányszor basztak meg" :-D

A borról a véleményem: …

#761544 Ibiza

A borról a véleményem:

Mostanában kiütést kapok ezektől a borsznoboktól..

nézzük a kezdeteket:

A szőlőtermelő nem feltétlenül készit bort, különböző gazdaságok pincészetek vették tőlük a szőlőt.. egyszer csak ezek nem akarták átvenni a termést vagy annyit adtak érte ami kevesebb mint a ráforditott anyagok..nem számolva a munkát.. közben bérhurrogók nyomták az agyakba hüje aki szőlőt termel..ki kell vágni a tőkéket.. sokan megtették és eladták a jófekvésű termőhelyeiket..rátett az is a fiatalok már nem akartak olcsón a szőlőkben dolgozni.

Olcsón elvették megszerezték a földeket..

Hirtelen megjelentek pályázatok szőlőtelepitésre..és egyben nekiálltak majomkodni a borral.

ma már ezek a borsznobok kitalálják;

málna szilva szeder ribizli kajszi kakaó eper birs körte citrus ananász..meg a f@szom tudja milyen izek vannak benne nekik..és még az is meggy jegyekkel..diós tkm tudja mivel

fiatalos savak..némi animalitással.. anyád..

jókedvűek a borok vagy éppen borúsak..

Odáig ment a majomkodás most már bele is raknak ilyen aromákat érezze benne a sznob gyökér ő már egy igazi kifinomultinyenc.. vagy csak egy palimadár akivel kifizettetnek egy raklap pénzt egy sima borra.

Nem vagyok nagy boros..de jók az izlelőbimbóim.

Ittam jugóban finom dalmát vöröset.. éreztem benne gyantás izt.. kóstolom fenyő ize van kicsit..

akkor jöttem rá a Dinári hegy tele van fenyővel..átveheti a szőlő.. de éreztem már Hvarnál is levendulát helyi borban.. utána láttam hatalmas levendulaföldeket.. ezeket elhiszem...

A szőlő istene a föld és a nap.. mennyit és milyen nap éri..déli vagy kelő és lenyugvó.. köves vagy vulkáni kövek vannak..ahol a sziklák éjjel is leadják a meleget.. esetleg Balatonnál vagy viz mellett duplán verődik a nap vizpára szórja szét a sugarakat.. mikor szedik..miylen esőt mikor kapta..mikor szüretelik..

Hordóban érlelik..vagy duplafalú tartályban ellenőrzött kontrollált erjedéssel..

de ez kit érdekel..

amikor megkóstolom akkor lesz egy reakcióm.. egy benyomásom a borról..

Én főleg kajákhoz iszom.. néha beszélgetésekhez..

Lehet fiatal..amit főleg olasz kajákhoz szeretem.. testesebb.. nehezebb kajákhoz..savasabb vagy semlegesebb borok..

Nekem ne mondja meg senki mihez milyet igyak mihez "illik" vöröset vagy fehéret..mikor rozét.. ok lehetnek ajánlások azoknak akik iránymutatásra várnak..

Ne a bor legyen vidám hanem én..ha iszom..

A sznob borszakértők azt mondják (Pl figylőben az ember) magyarok nem tudnakállandó minőségű bort késziteni.. Hál Isten..teszem hozzá.. mert bort nem kell csinálni..ha elkésziteni az alapanyagokból.. az adja az évjáratok eltérőségét..mikor milyen szerencsés konstelláció adja a végeredményt.

Sajna komoly üzlet lett a bor.. árucikk..pénzgyár.. nem véletlenül buknak a nagy "borgyártók"

Akkor jó ha jóérzéssel hozzáértéssel örömmel jóérzéssel készitik (mint Kerikoma) a bort és a felesleget eladják..

Ezeket a sznob majmokat elhivnám egy vaktesztre.. még a szőlőt sem találnák el.

#742163 Margaretta Előzmény: #741916

Mikor jóval kevesebb pénzem volt, akkor sem gondolkodtam másképp.

A más dimenzió akkor van, mikor az elég és még elégnél több sem elég.

A többezermilliárdosokat csak sajnálni tudom.

Ők is csak egy emberöltőig élnek, de lehet, hogy egy örök elégedetlenségben.

#741916 Ibiza Előzmény: #741894

igen..de megteheted kimenj ázsiába.. vagy bármikor betérj a közértbe vásárolni.. van autód házad kerted..kell egy alapbiztonság ami kihozhatja belőled az alaptulajdonságaidat..

ha 20ezred van és kellene 100..akkor más dimenzióba kerülsz..és nem tudod mi lesz holnap... sokan élnek igy..

#741894 Margaretta Előzmény: #741371

Én bármiféle munkában örömömet találom, anélkül, hogy az anyagi hasznát preferálnám. Az irígységmentességre, segítőkészségre, derűre vagyok kódolva.

A pénz és a tárgyi javak halmozása egyáltalán nem központi téma nálam. (Ázsiában járván ott is ilyesmi emberek élnek.)

Jópár embernél a világon a mozgatórugó a szerzés és ez a másokon való átgázolást, a hatalomvágyat gerjeszti.

Ha úgy lennének kódolva, mint a többi normális ember, már évezreddel ezelőtt kialakult volna egy olyan, amiről írtál.

#741371 Ibiza Előzmény: #741157

sehol nem ez a cél.. ki tudja miért.. oka csak van.. nem mindenki békében biztonságban akar élni? én azt gondoltam igen.. a 21. század adná a lehetőséget.. az egyenlőtlenségeket kell csökkenteni..ha politikailag stabil..egyenlő feltételekkel rendelkező polgárok lennének.. akkor minden ország kialakíthatná a neki legjobban megfelelő növekedési pálya kialakítását..

Van aki kereskedne..van aki élelmiszert termelne..ahol rosszak a földek ott az ipar..ahol ez sem lehet ott energiatermelés..pl afrikában.. atom és naperőművek.. ezek exportálása..ezzel az energiával tengervíz sótalanítás..öntözéses gazdaságok kialakítása..energiahordozók kitermelése..az információáramlás létrehozása.. stb stb..

A világ 1%-a birtokolja és ellenőrzi a javak és erőforrások 80%-át