Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#762281 KawaBazsy Előzmény: #762245

"Ki kap ma Mo-on cégautót korlátlan használatra??? "

Nekem már volt egy pár, több cégnél is. :-)

Értékcsökkenésnek túl sokat számolsz. Az ökölszabály az első évben 20, utána 10%/év. De ez modelltől is függ.

Az meg megint egyénfüggő, h kinek mennyibe kerül a kocsija. Nekem a szaggatós csak a kötelező kopót kéri két éve s 35 ezer kilométer alatt, s simán eladom annyiért, amennyiért vettem..

#762278 Koffein Előzmény: #762273

suzukira kijöhet az 50e-es kuplungcsere :) amúgy kuplungcserére (honda) három éve nekem bruttó 180e-es ajánlatot adott a szakszerviz, szóval az 50e számlával, munkadíjjal, legálisan kevésnek tűnik...

#762275 rbbj11 Előzmény: #762270

Erre annyit mondok, h. ha vki ki akar könyvelni 60-at, ki fog tudni :) És 120-at is. Ha akar. :)

#762273 rbbj11 Előzmény: #762270

Akkor cáfold meg a számáimat. :)

Könyvelöknek nem hiszek. :) Az csak egy büvészkedés, valóságot sosem fedi. :)

Nem valószerü példában lehetne csak a 60 ft igaz, vagyis mondjuk 6 év alatt 300.000 km, aMI SORÁN NEM VOLT MEGHIBÁSODÁS. De ilyen nincs, csak a könyvelésétekben, mint az 50 ezres kuplungcsere ;) Nem a nettó anyagár volt az?

#762270 Margaretta Előzmény: #762267

Ehhez csak annyit bírok hozzáfűzni, hogy a könyvelés tökéletesen a valós költséget tükrözi.

Écs, benzinszámlák, karbantartás, javítás tekintetében, sőt cégautóadó tekintetében is, ami egy ilyen autóra 240ezer Ft a súlyadó levonása után.

De most már tényleg átszámolást fogunk végezni ezügyben, mert mi eddig a 60 Ft/km-t tartottuk a frankónak és ezt már régen kiszámoltuk. Ennyiben teljesen egy húron pendülünk, mert valóban sokan nem számolnak ennek utána.

#762269 rbbj11 Előzmény: #762268

legalább te jo közelitéssel tudod a valós ktg-et, habár ez egy könyvelötöl el is várható :)

#762268 rbbj11 Előzmény: #762267

Erre a témára ugrom, mert az embereknek ált lövésük sincs az autó mindennel együtt vett valós ktg-éröl: a legtöbb ember privátban a jövedelmének legnagyobb részét autóra költi, jellemzöen többet a lakhatásnál is. Elsö két helyen a lakhatás és az autó, a teljes háztartás kajástól, wc papirostul csak utána

#762267 rbbj11 Előzmény: #762266

ahogy írtam, akkor sem jön ki, mert szervíz nélkül is 66 ft

könyvelésileg lehet egészen más, mint a valós ktg. Pl. kit érdekel, mennyin tartja a könyvben, ha nem ér annyit a piacon a kocsi? Lehet, nem számol el egy csomó dolgot, ami nem elszámolható kiadás. Lehet, nem kérsz minden tankolásról számlát stb stb

Ausztriában egy minden tekintetben átlagos, 25.000 eurós új autót vesznek alapul. 0,42 eurot számolhat el utána a cég km-ként. Az a valós. Ez 130 Ft. Ez itthon vmivel olcsóbb, talán 20%-kal. Az is 104 Ft egy ilyen értékü autónál. Ha csak kuplungcsere volt, az szimpla mázli, de egy 8 millás autóba a szervízdíjjal együtt nem 50e a csere, ez ismét 100%. Ahogy az externáliákat itt sem vetted figyelembe: ha vki a példánkból kiindulva, autós ingázáshoz van kötve, azért nem vehet ki szabit, mert várja a mühelyt, ezért máris bérautó, napi 6e-ért. Csak a bérkocsi ktg-e egy ilyen javításnál 30e.

#762266 Margaretta Előzmény: #762263

Már közelítesz:)

De tényleg megszólítom a főszámolót az 1 km-re jutó költségről. Kíváncsi vagyok én is az eredményére.

Ami biztos, a szervíz költség nem magas, mert új autókról van szó.

De, van egy 8 éves, ( az is 8millió volt) arra még az olajcserén kívül sokmást nem költöttünk. Ja, egyszer volt egy kupplungcsere, de az olyan 50ezer körül volt.

#762265 rbbj11 Előzmény: #762264

engem jobban felizgatott, honnan szedted ezt a marhaságot az autó kapcsán? :)

#762264 Margaretta Előzmény: #762251

Nem is lehet összehasonlítani az ottani napszámosbéreket azzal, mintha a rongyrázós, elszállós falumban fogadok meg bárkit.

Ez nálam egy meghasonlottsághoz közeli állapotot okoz:)

#762263 rbbj11 Előzmény: #762262

eldölt: falsak az adataid: csak az üzemag. 27 ft körül van egy 8 misis autóba (inkább a duplája, attól függ milyenröl van szó), tehát az üzemanyag + amortizáció + legolcsóbb gumik + legolcsóbb full casco + vacak kgfb = 66 Ft/ km egy 8 millás autóra.

Szervíz, adók nélkül! Garázs nélkül. Parkolójegyek nélkül. Meghibásodás nélkül. Baleset nélkül.

#762262 rbbj11 Előzmény: #762260

kgfb és casco egy ilyen értékü autónál alsó hangon 8 ft/km

számolgatok itt, mert nagyon fennakadtam ezen :)

Ha mindenböl a legolcsóbbat számolom, és szerencséje van az embernek, akkor valóban kijöhet a 8 millás autóra a 60 Ft. De az a legalja, ez az utolsó ajánlatom. :P

De mégse! Hisz üzemanyagot nem számoltam :DD

#762260 rbbj11 Előzmény: #762256

gyorsan kiszámoltam, csak a gumik és cseréik meghaladják az 1 ft/km-t...vmit nagyon elszámolhattál...és egy 8 millás autóban ha lemegy a 100e km-re adott gari, utána egy kevésbé komoly javítás is fél milla. Hol van még a kgfb, casco stb....

#762258 Margaretta Előzmény: #762255

Érdekes, hogy mi vitatkozunk, akik egyébként általában egyetértenek:)

Egymásra licitálunk és sajnos a te adataid a valósabbak.

Sírnivaló úgy összességében.

#762256 rbbj11 Előzmény: #762254

Lehetetlen. 8 millás autó, a te példád, 2,5-3 millára amortizálódik 6 évesen, évi 27600 km futással, ami az én példámba volt. Így csak az amortizáció 30 Ft/km!!!!

#762255 Margaretta Előzmény: #762251

Ez jogos, meg az előbbi is.

Csak akkor meg honnan veszik, hogy "Magyarország jobban teljesít"? :)