Icahn köv. 6 céget vásárolta az elmúlt negyedévben:
Xerox, AIG, Hertz, Cheniere Energy, Freeport-McMoRan, meg saját magát Icahn Enterprises.
Icahn köv. 6 céget vásárolta az elmúlt negyedévben:
Xerox, AIG, Hertz, Cheniere Energy, Freeport-McMoRan, meg saját magát Icahn Enterprises.
szerintem is, de nem igazán viseli meg őket...
Én sem igazán értem, de ilyen eseteknél mindig rád gyanakszom. Most, hogy te sem tudod, lövésem sincs. Lehet egy bear-rally.
Nem értem a piacokat. Pont mikor elhittem már, hogy az olaj cégek a 30 USD olajár miatt csődbe fognak menni és magával rántják a bankokat is, akkor olyan eszeveszett ralli indul, mintha nem 30-ra de 61-ra ment volna vissza az olaj.
Pedig továbbra is túltermelés van, továbbra is csökken a kereslet (vagy legalább annak növekedési üteme), akkor most mi változott 4 nap alatt?
Elhatalmasodott rajtam a kereskedési kényszer. 1 adag SP short az előbb.
November óta nem nyitottam poziciót...
mondja mindezt Dan Loeb
"Némely esetben a veszteségek végleges vagyonvesztést jelentenek. A 2015-ös piacot egy kísértetháznak neveztük el, de ez valójában annyira volt ijesztő, mint egy Disney gyermekvasút. Semmi volt az év 2016-hoz képest."
...
"Loeb szerint a jelenlegi helyzet egy "Wall Street-i válság, de még nem főutcai válság." Ennek oka többek közt az amerikai elnökjelöltek szokatlan mértékű populizmusa, amely az amerikai pénzintézeteket fenyegeti. A válsághelyzet még nem volt hatással az amerikai fogyasztók vagyonára, tényleges válságról csak akkor lehet beszélni, ha ez megtörténik."
durva, amit a yahoo is csinál, bejelentik, hogy streamelik buffett papa részvényesi öszeröffenését, erre +8%ban hasít... érthetetlen... :-/
azt a rohadt, a Groupon rallizik mint állat, arra a hírre, hogy az Alibaba 5,6%os részesedést vásárolt...
veszik a fordot mint a cukrot... brutál, hogy a top3ba csak suv-ok vannak...
http://www.marketwatch.com/story/the-number-one-auto-in-america-for-decades-2016-02-05
az utókor számára, amit találtam amcsi vízes cégek:
AWR
WTR
ARTNA
CWT
SBS
CTWS
CWCO
MSEX
PCYO
SJW
STWS
YORW
gyors pillantást vetve rájuk, vannak szutykok, meg van amik elég bull formában vannak... :)
vízszolgáltatók durván elszálltak az elmúlt években
sunedisont enyhén kivégezték... amikor utoljára néztem 2x-en járt... :-/
szép gyertya lett:
mondjuk 2009 óta közel hatszorozott...