Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Re: A dokikat CSOK-olja Viktor

#761938 tozsdenyul Előzmény: #761918

Az általad a hálapénzre szükített jelenség az Eu szerint tisztán korrupció, de még a magyar szabályozás szerint is büncselekmény, az intézményvezetö engedélye nélkül.

( viszont senki nem szükíti le, a fogalom nem csak az elöre adott pénzt jelenti, sem köznapi, sem hivatalos értelemben)

#761920 prospero Előzmény: #761911

Ne nyúljunk a hálapénzhez és a főorvosokhoz. Nem mondtam ilyet, de a többit sem. De látszik, az a taktikád, hogy a saját negatív gondolataidat,véleményedet akarod autentikus fidesz véleményeként, vagy az én véleményemként feltüntetni - állítva, hogy a hálapénz legalizálásáról beszélek- , nem először a vitáink során.

A gyengébbek kedvéért ismét leírom, nem a hálapénz legalizálásáról beszélek, hanem, hogy fizetsz a kórháztól/ államtól megrendelt szolgáltatásért legálisan számla ellenében, amiből jut fejlesztésre, bérrendezésre.

Léptem, tőlem börtönözz be mindenkit nyugodtan, legelőször a saját munkatársaidat, akik elkurvultak. Igazad van. Ez majd vonzóvá teszi az orvosoknak, hogy itthon maradjanak, forrás is lesz a bérrendezésre, sőt emberek sem mernek majd hálapénzt adni.

#761918 Ibiza Előzmény: #761911

nem vagy tisztában a fogalmakkal.

Hálapénz az amit utólag fizetsz.. azért mert úgy érzed nincs kellően megfizetve az embered.. és ő ennek ellenére maximálisan elvégezte a dolgát...mindenkinek kellemetlen.

A korrupció ott van amikor elöre adod a pénzt ezzel akarsz többletszolgáltatást "venni".. vagy a másik fele amikor az orvos előre megmondja mennyit fizess vagy másképp nem kér belőled..

A harmadik része amikor az orvosnak magánpraxisa van..egy kis lyukban.. elvállalja a gyógyításod majd az állami rendszer eszközeit használva teszi úgy a dolgát ahogy alapból kellene.. majd a kis lyukban elkéri a pénzed..mintha ott tette volna. Ezt nem lesz könnyű kiirtani..ezért nem érdemes ebbe a rendszerbe pénzt nyomni.. teljes átalakitás szükséges...nem tudom mi a phaszra várnak.

Az összes kis kö-csög celeb meg ügyvéd sportoló..(és a még kö-csögebb politikusok) általunk fizetett többlet szolgálatatást kap.. lehet látni a nyilatkozataikat..lásd pl kósjani.. markos stb.. úgy kezdik "felhívtam xxy professzor barátomat aki azonnal mentőt küldött értem és megműtött..ilyen olyan amerikai/israeli csúcstechnológia..stb stb"..

#761911 tozsdenyul Előzmény: #761907

A hálapénz korrupció. Nem a teljes föorvosi kart börtönözném, hanem aki korrupt. Ezenkívül 100 mrd-os ösztönzésröl beszélek.

Látványosan értetlenkedsz.

A többet fizetek orvosválasztásért dolgot már kitalálták, úgy hívják magán egészségügy. Csak a fönökeid központosítani meg államosítani szeretnek.

Szóval ne nyúljunk a hálapénzhez, meg a föorvosokhoz, és majd egyszer valamikor talán apránként lesz mit szétteríteni, amiböl talán jut bérrendezésre is.

Nagyjából így gondoltam én is a fidesz politikát, de mindig jó autentikus forrásból hallani, hogy mik is az elképzelések.

#761907 prospero Előzmény: #761900

A komcsitempót Te akarod megvalósítani a teljes főorvosi szakma bebörtönzésével, én meg azt mondom olyan ösztönzőt kellene beépíteni a rendszerbe amivel legálisan fizetsz kevesebbet, mint a hálapénz, a kiválasztott szolgáltatásért. pl. Orvosválasztásért. Ha valaki jó és többen akarnak menni hozzá, akkor többet kellene fizetni, egyúttal az így befolyt plusz pénzt teríteni ha úgy tetszik fejleszteni és bérrendezni a szakmán belül.Ezzel párhuzamosan csökkenteni kellene a tb járulékokat mind munkáltatói, mind munkavállalói oldalon - ezzel tudnál társadalmi támogatást szerezni az ügy mellé, hiszen az fizetne aki igénybeveszi a szolgáltatást, de megmaradna a biztosítási elv is, hogy ellátást biztosan kapsz.

A hálapénzt csak nagyon erős ösztönzőkkel tudnád megszüntetni, - lehet nem pont így - gondolkodásmódot megváltoztatni tömegesen lehetetlen, hacsak mindenki meg nem tér Jézushoz.

A többi hazugságoddal velem kapcsolatban nem foglalkozom és megkérnélek hogy szállj le rólam.

#761900 tozsdenyul Előzmény: #761894

Nem, azért nincs, mert elítélik, erkölcstelen, nem etikus, nem támogatják a korrupciót.

Pl az angol eü. nagyrészt állami eü, nem tudsz az államin belül jobb szolgáltatást venni, mégsincs hálapénz.

Jó lenne már, ha a magyarok valami csoda folytán levedlenék a komcsi gondolkodást, meg a komcsi politikát is.

Addig semmi nem fog 'jobban teljesíteni'

Van valami perverz bája, ahogy véded a rajtad élösködö komcsi maffiarendszereket, mindenféle ostoba magyarázatokkal.

Megmagyarázod miért jó neked, ha lenyúlnak.

#761895 tozsdenyul Előzmény: #761889

A betegek nem biztonságot és jóindulatot akarnak vásárolni. Ez hülyeség.

A mesterségesen alacsony béreket kompenzálták az átkosban. Utólag adva. Aztán elkurvult az orvosok egy része, és elöre kéri 'biztonságért, jóindulatért'. Ha a biztonságot, jóindulatot meg kell vásárolni, ott van egy nagy balek, aki ezt beszopja.

A többség kelletlenül fizet, nem azért mert olyan balek, mint te.

20 éve lépnek le az orvosok a bér és hálapénz miatt. Azt állítanod, hogy mindkettö változása esetén még több lép le, hülyeség.

A hálapénz korrupció. Azért nem büntetni, mert jaj mi lesz a büntetettek nélkül, megint hülyeség. Meg bünpártolás.

Nem nyugati bér kell, 100 mrd/év.

Ha nem nyúlsz a rendszerhez, nem fog változni semmi.

Feltünöen nem akarsz hozzányúlni, sem a bérekhez, sem a hálapénzhez.

#761894 prospero Előzmény: #761892

Külföldön legálisan fizetsz pluszban a jobb szolgáltatásért azért nincs hálapénz.

#761892 Koffein Előzmény: #761889

érdekes, külföldön nincs hálapénz, mégis mennek... az emberekbe kéne tudatosítani, szolgáltatások színvonalát felhozni, hogy úgy érezze, hogy nem kell adni, mert ezzel nem oldja meg a problémát, max a lelkiismeretén könnyít, hogy én megtettem mindent, kapott egy zsák pénzt, a felelősség rajta, csinálja a munkáját a legjobb tudása alapján... ez lenne az alap, hogy a legjobb tudása alapján gyógyít, egy szatyor pénz nélkül, mert az a pénz nem kerül be a rendszerbe, nem vásárolnak belőle új eszközt... ok okozat...

#761889 prospero Előzmény: #761867

Gyengébbek kedvéért azt mondtam mielőtt még belemagyaráznál bármit ismét: bérrendezés nem oldja meg a hálapénz kérdést önmagában, mivel a betegek biztonságot, jóindulatot akarnak vásárolni. Ha bünteted amikor nem tudsz orvosokat szerezni a bebörtönzöttek helyére, a büntetés miatti félelem miatt még több orvos lép le és összeomlik a rendszer, mert nem tudsz orvosokat szerezni a bebörtönzöttek helyére.A bérrendezés pedig nem jelenthet nyugati 4-10x fizetéseket, mert azt nem tudjuk kifizetni a jelenlegi adóbefizetésekből, ergo a külföldre csábítás meg fog maradni.

Re: nincs cím

#761888 walex Előzmény: #761885

Úgy legyen!

Utána pedig arra kell törekedni, hogy a nullából plusz legyen, anélkül sosem fog nominálisan csökkenni.

Bő 1000 milliárd megy évente csak a kamatokra. Lehetne találni ennek a pénznek sokkal jobb helyet is, mint tömni a néhai uzsorások zsebét.

#761887 banyaiz Előzmény: #761879

Biztos sok nagyon elkötelezett van gyógyítani az embereket mint életcél. Máshogy nem is lehetne ki a fenének van kedve embereket trancsírozni ehhez azért kell egy nagy megszállottság vagy elhivatottság. Emberek különböző testrészeiben matatni egész nap. sok őrült beteg között beleértve engem is. :)

De közben az egészségügy problémái kapcsán én a rendszerváltás óta nem hallottam igazán a hangjukat, hogy a körülmények javuljanak. Igazán komolyan, hogy oké most akkor tegyünk már rendet mielőtt ránk dől a kórház vagy valami hasonló.

Pedig belülről biztos látszik minden gond, mi miért stb.

#761886 banyaiz Előzmény: #761879

Ott van az egyik fő probléma vsz, hogy az orvostársadalomnak is van egy olyan része akinek ez így jó. Minél magasabb poszton van annál inkább, minél jobb magánpraxisa hálapénzei vannak annál inkább. Lehet halászni a zavarosban.

Azért nagy pénz van itt Mo-n is egészségügyben csak feltétlenül a fehér gazdaságban. Magánbetegek stb stb. Ez egy kialakult rendszer és gondolom aki ebből igazán jól megél az nem töri össze magát, hogy forradalmárkodjon.

Persze biztos siránkozik egy kicsit ha megkérdezik milyen körülmények vannak.

Vagy a másik amit el tudok képzelni ezek az orvosok annyira megszállottak, hogy csak a hippokratészi esküvel foglalkoznak. :)

#761881 banyaiz Előzmény: #761879

Erre a győri vagy milyen kórházi ügyre gondolsz biztos, nem követtem mi van ott. Csak úgy láttam , hogy vihar van a biliben valami főorvos miatt aki csúnyán bánik az orvostársaival. Csúnya gonosz bácsi vagy néni aki terrorizálja a kollégákat. :) De részleteket nem tanulmányoztam.

#761880 banyaiz Előzmény: #761867

Tipikus szereplője ennek a történetnek. Mikor elkezdi magyarázni, hogy ő az osztályán lelkileg is foglalkozik a betegekkel ok okozat felderítése stb. Elképzelem bekerül oda egy öngyilkosjelölt pl és Zacher főorvos vagy mi a titulusa 3 másik beteg között felderíti és megoldja az életének a problémáit. Nagyon komoly lehet. :) De biztos ő ezt el is hiszi magáról.

#761879 tozsdenyul Előzmény: #761872

Nemrég volt, hogy a komplett kórház fellázadt az igazgató ellen, illetve máshol egy fö.... ellen.

Látod, mit lépett a politika és mi lett az egész vége.

Amúgy személyes vélemény: nem tüntetni kell, sztrájkolni (azt úgysem igen lehet)

Kollektíve egyszerre néhány ezer orvosnak meg kell tagadni az önkéntes túlmunkát.

Mindig is beszari volt ilyen értelemben az orvostársadalom, gyáva orvost meg könnyen lenyom a kormány.

#761878 banyaiz Előzmény: #761867

Pl itt van Zacher doki mint nagy médiaszereplő. Nem tudom ki , hogy van vele de nekem nagyon sok az az ember. Nem tudom mi a motivációja a problémákra felhívni a figyelmet, vagy csak szerepelni, vagy már ő se tudja.

kiselőadásokat tart micsoda nagy terhek és mennyi beteg és hű de keményen helytállunk stb.

Már a főnökei helyében megkérdezném ő most egy médiaceleb vagy egy orvos. Csapból is folynak a dolgai. Annyi munkája van, hogy ér rá állandóan a médiában mászkálni? Vagy ő a nem hivatalos szóvivő? :)

#761874 banyaiz Előzmény: #761867

Nem védve ezzel a kormányokat akik hagyták így lepusztulni az egészet és ezt a káoszt ami ott van.

annyira függőségi viszonyok lehetnek ott egy egy osztályon szakmai előmenetelben stb.