fiatalság, részegség, őszinteség...
Mentsük meg szegény, szerencsétlen taxisokat. Következő epizód.
Hehehehe:) Kurva jó, ahogy egy picit megemelkedik és előlredől:)
De lehet, hogy csak a fotel nyekergett:)
de egy teljes oldalas best, vagy blikk hirdetés jobban ütne :D
miért pont a népszavába? miért nem a metroba, vagy a best, vagy netalán a blikkbe? :)))
http://index.hu/belfold/2016/02/17/nepszava_orban_viktor_europakraft_hirdetes/
A románok ebben is megelöznek minket, mi mindent elsunnyogunk, ök meg szépen lassan állva hagynak minket.
http://delmagyar.hu/szeged_hirek/halapenz_kinos-e_a_zsebbe_dugott_penz/2448560/
Viszonylag jó összefoglalás, egy cikkben. Külföld is érintve.
Az általad a hálapénzre szükített jelenség az Eu szerint tisztán korrupció, de még a magyar szabályozás szerint is büncselekmény, az intézményvezetö engedélye nélkül.
( viszont senki nem szükíti le, a fogalom nem csak az elöre adott pénzt jelenti, sem köznapi, sem hivatalos értelemben)
Talán ezzel próbálják megoldani a nagyobb bevételt:
http://ripost.hu/cikk-fegyveres-nav-ugynokok-rohanjak-le-az-adosokat-autokat-is-elkoboznak
Ne nyúljunk a hálapénzhez és a főorvosokhoz. Nem mondtam ilyet, de a többit sem. De látszik, az a taktikád, hogy a saját negatív gondolataidat,véleményedet akarod autentikus fidesz véleményeként, vagy az én véleményemként feltüntetni - állítva, hogy a hálapénz legalizálásáról beszélek- , nem először a vitáink során.
A gyengébbek kedvéért ismét leírom, nem a hálapénz legalizálásáról beszélek, hanem, hogy fizetsz a kórháztól/ államtól megrendelt szolgáltatásért legálisan számla ellenében, amiből jut fejlesztésre, bérrendezésre.
Léptem, tőlem börtönözz be mindenkit nyugodtan, legelőször a saját munkatársaidat, akik elkurvultak. Igazad van. Ez majd vonzóvá teszi az orvosoknak, hogy itthon maradjanak, forrás is lesz a bérrendezésre, sőt emberek sem mernek majd hálapénzt adni.
nem vagy tisztában a fogalmakkal.
Hálapénz az amit utólag fizetsz.. azért mert úgy érzed nincs kellően megfizetve az embered.. és ő ennek ellenére maximálisan elvégezte a dolgát...mindenkinek kellemetlen.
A korrupció ott van amikor elöre adod a pénzt ezzel akarsz többletszolgáltatást "venni".. vagy a másik fele amikor az orvos előre megmondja mennyit fizess vagy másképp nem kér belőled..
A harmadik része amikor az orvosnak magánpraxisa van..egy kis lyukban.. elvállalja a gyógyításod majd az állami rendszer eszközeit használva teszi úgy a dolgát ahogy alapból kellene.. majd a kis lyukban elkéri a pénzed..mintha ott tette volna. Ezt nem lesz könnyű kiirtani..ezért nem érdemes ebbe a rendszerbe pénzt nyomni.. teljes átalakitás szükséges...nem tudom mi a phaszra várnak.
Az összes kis kö-csög celeb meg ügyvéd sportoló..(és a még kö-csögebb politikusok) általunk fizetett többlet szolgálatatást kap.. lehet látni a nyilatkozataikat..lásd pl kósjani.. markos stb.. úgy kezdik "felhívtam xxy professzor barátomat aki azonnal mentőt küldött értem és megműtött..ilyen olyan amerikai/israeli csúcstechnológia..stb stb"..
A hálapénz korrupció. Nem a teljes föorvosi kart börtönözném, hanem aki korrupt. Ezenkívül 100 mrd-os ösztönzésröl beszélek.
Látványosan értetlenkedsz.
A többet fizetek orvosválasztásért dolgot már kitalálták, úgy hívják magán egészségügy. Csak a fönökeid központosítani meg államosítani szeretnek.
Szóval ne nyúljunk a hálapénzhez, meg a föorvosokhoz, és majd egyszer valamikor talán apránként lesz mit szétteríteni, amiböl talán jut bérrendezésre is.
Nagyjából így gondoltam én is a fidesz politikát, de mindig jó autentikus forrásból hallani, hogy mik is az elképzelések.
A komcsitempót Te akarod megvalósítani a teljes főorvosi szakma bebörtönzésével, én meg azt mondom olyan ösztönzőt kellene beépíteni a rendszerbe amivel legálisan fizetsz kevesebbet, mint a hálapénz, a kiválasztott szolgáltatásért. pl. Orvosválasztásért. Ha valaki jó és többen akarnak menni hozzá, akkor többet kellene fizetni, egyúttal az így befolyt plusz pénzt teríteni ha úgy tetszik fejleszteni és bérrendezni a szakmán belül.Ezzel párhuzamosan csökkenteni kellene a tb járulékokat mind munkáltatói, mind munkavállalói oldalon - ezzel tudnál társadalmi támogatást szerezni az ügy mellé, hiszen az fizetne aki igénybeveszi a szolgáltatást, de megmaradna a biztosítási elv is, hogy ellátást biztosan kapsz.
A hálapénzt csak nagyon erős ösztönzőkkel tudnád megszüntetni, - lehet nem pont így - gondolkodásmódot megváltoztatni tömegesen lehetetlen, hacsak mindenki meg nem tér Jézushoz.
A többi hazugságoddal velem kapcsolatban nem foglalkozom és megkérnélek hogy szállj le rólam.
Nem, azért nincs, mert elítélik, erkölcstelen, nem etikus, nem támogatják a korrupciót.
Pl az angol eü. nagyrészt állami eü, nem tudsz az államin belül jobb szolgáltatást venni, mégsincs hálapénz.
Jó lenne már, ha a magyarok valami csoda folytán levedlenék a komcsi gondolkodást, meg a komcsi politikát is.
Addig semmi nem fog 'jobban teljesíteni'
Van valami perverz bája, ahogy véded a rajtad élösködö komcsi maffiarendszereket, mindenféle ostoba magyarázatokkal.
Megmagyarázod miért jó neked, ha lenyúlnak.
A betegek nem biztonságot és jóindulatot akarnak vásárolni. Ez hülyeség.
A mesterségesen alacsony béreket kompenzálták az átkosban. Utólag adva. Aztán elkurvult az orvosok egy része, és elöre kéri 'biztonságért, jóindulatért'. Ha a biztonságot, jóindulatot meg kell vásárolni, ott van egy nagy balek, aki ezt beszopja.
A többség kelletlenül fizet, nem azért mert olyan balek, mint te.
20 éve lépnek le az orvosok a bér és hálapénz miatt. Azt állítanod, hogy mindkettö változása esetén még több lép le, hülyeség.
A hálapénz korrupció. Azért nem büntetni, mert jaj mi lesz a büntetettek nélkül, megint hülyeség. Meg bünpártolás.
Nem nyugati bér kell, 100 mrd/év.
Ha nem nyúlsz a rendszerhez, nem fog változni semmi.
Feltünöen nem akarsz hozzányúlni, sem a bérekhez, sem a hálapénzhez.
Külföldön legálisan fizetsz pluszban a jobb szolgáltatásért azért nincs hálapénz.
érdekes, külföldön nincs hálapénz, mégis mennek... az emberekbe kéne tudatosítani, szolgáltatások színvonalát felhozni, hogy úgy érezze, hogy nem kell adni, mert ezzel nem oldja meg a problémát, max a lelkiismeretén könnyít, hogy én megtettem mindent, kapott egy zsák pénzt, a felelősség rajta, csinálja a munkáját a legjobb tudása alapján... ez lenne az alap, hogy a legjobb tudása alapján gyógyít, egy szatyor pénz nélkül, mert az a pénz nem kerül be a rendszerbe, nem vásárolnak belőle új eszközt... ok okozat...