Regisztráció Elfelejtett jelszó

Állampapírok, kötvények, befektetési jegyek

Re: nincs cím

#760419 Stiv Előzmény: #760185

"Milyen szolgáltatónál érdemes állampapírt vásárolni? "

1.Államkincstár költségmentes (Neten lehet venni és adni )

2.Erste is jó,de van számlavezetés 350 ft/számla és 0.01% állománydíj.

( Neten itt is lehet venni és brókernél/nál adni)

Államkincstárnál venni és parkoltatni...Ha sok van..

Ha meg lejárat előtt kell a pénz,akkor erstehez transzfer és ott eladni.Napi árfolyam van,nincs 2% levonás.(PMÁK,BMÁK esetében)

#760207 matgab Előzmény: #760189

Államkincstárnál.

Költségmentes,

elektronikus

minden papír jegyezhető, vásárolható, visszaváltható.

Valószínű hülye kérdés, …

#760185 Koffein

Valószínű hülye kérdés, de mégis felteszem :)

Milyen szolgáltatónál érdemes állampapírt vásárolni?

Az equitasba nézem, de olyan nagy választék nincs... meg jó volna, ha pl a kapott kamatot vissza lehetne forgatni akár részvénybe.

#758170 Hibaz Előzmény: #758169

Nekem 2017/I kötvényem van(infla+4%)

A januári inflációval számolva,ami +1% környékén lesz,azzal kemény 5% körüli hozam várható.....szvsz

PMÁK-osok "örülhetnek". …

#758169 walex

PMÁK-osok "örülhetnek".

2015 után 2016-ban is csak a kamatprémium jár, csak kikozmetikázták az éves inflát mínuszra, miközben a valós bőven a pozitív tartományban van.

1 éves KKJ: 2,75%

3 éves 2017-es PMÁK: 2015 után 2016-ban is 3% lesz jó eséllyel.

Csak én érzem úgy,hogy nincs arányban a kettő?

Valaki odaadja a pénzét 3 évre és kemény 0.25%-kal kap többet, mint az,aki évente hozzájuthat a teljes lóvéhoz.

Kicsit nem ártana újragondolni ezt szerintem.

#750004 Janicroft Előzmény: #749953

OFF: Jaja, most építenek valami fűthető pályákat is ott, szerintem is jobb helyen van ott a della mint OTP-ben :D

#749949 Janicroft Előzmény: #749898

Mondjuk ezen a 25000 milliárdon az a "sz*ros" 80 milliárd ami az OTP-ből befolyik, nemigen segít...

#749898 walex Előzmény: #749850

Biztos nincs, elvégre ugye a 2010-es kormányváltás óta folyamatosan csökken az államadósság, egyre kevesebb a refinanszírozási igény. :)

Mond csak, nézed te az M1-et? :)

Ha nem, akkor itt az ideje elkezdeni! :D

Egyébként a 2010-es cirka 20000 milliárdról, napjainkra cirka 25000 milliárdra "csökkent" (+2000 milliárd Ft MNYP zsuga, ami nélkül most 27000 milliárd lenne).

Tehát, biztos nincs igazad, amikor ezt feltételezed, hogy erre kellhet a zsuga.

Verd ki a fejedből a gondolatot, mert így sosem leszel Fidesz csókos! :)

Tessék szépen elhinni, hogy nem erre kell az OTP eladásból befolyt zsuga! :)

#749849 Kissherceg Előzmény: #737663

Magyarország legnagyobb hitelezője, az amerikai Franklin Templeton vagyonkezelő csoport a jelek szerint egyre kevesebb pénzt akar nálunk tartani. A Portfolio megnézte a cég fő befektetéseit, és – bár néhány adat még hiányzik – kiderült, hogy a magyar kötvényállományának aktuális értéke 7,5 milliárd dollárról 6,1 milliárdra esett vissza a harmadik negyedévben.

Vagyis, egyre erősebben folytatódik az a kivonulási folyamat, amit már az elmúlt negyedévekben is láthattunk, mely szerint a Templeton szép lassan elkezdett kivonulni Magyarországról.

Az állománycsökkenés két fő okra vezethető vissza: voltak lejáratok, illetve adott is el papírokat az amerikai alapkezelő.

A Templeton körülbelül 2000 milliárd forintnyi állampapírt vásárolt meg 2012-ben az akkori kiemelkedő, 7-9 százalékos hozamok mellett, majd idén fokozatosan elkezdett megszabadulni a magyar eszközöktől.

Ma délelőtt kezembe akad…

#731395 Fornit

Ma délelőtt kezembe akadt egy 1995 áprilisi újság.

Rögtön szemembeötlött, hogy Bajor Imre nagy vidáman 34,25%-os kamatozású havi folyószámlakötvényt reklámoz. Mintha nem ilyen kamatok lettek volna akkoriban... Elolvastam 30 hónapos futamidejű, és az OTP bank rt többször is vastag fekete betűvel szerepel a hírdetésben. Apróbetűvel alul kibocsájtó: Első Hazai Faktorház.

Utánaolvastam most mi lett ebből (is). Felszámolás....