Regisztráció Elfelejtett jelszó

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

Tavaly összesen 42 ameri…

#759497 Koffein

Tavaly összesen 42 amerikai olajfúrással foglalkozó cég jelentett csődöt, ami hatalmas ugrás 2014-hez képest. A szakértők szerint ez csak a csődhullám kezdete.

....

Az utolsó igazi nagy és tartós olajáresés a 80-as évek második felében volt - mondta La Forge. Akkoriban a szaúdiak kézben tartották az árak alakulását, ami jelenleg nem mondható el. Most a piacon harcban állnak az Egyesült Államok kitermelőivel, s senki sem akarja csökkenteni kitermelését attól félve, hogy piacot veszíthet. A végén azonban az amerikai cégek egy része fogja bedobni a törülközőt La Forge szerint, az OPEC-tagállamokban ugyanis nincsenek olyan kisebb szereplők, mint Amerikában. Az OPEC országokban a fúrással és kitermeléssel foglalkozó cégek jellemzően állami kézben vannak, s az államok tovább tudják tartani pozícióikat.

Amerikában viszont sok kisebb társaság futhat ki a pénzből, s ekkor jönnek majd a nagyobb játékosok, s csemegéznek olcsó eszközeikből - véli Lynch.

Meglehetősen sok vita és elemzés látott napvilágot arról, hogy elérte e már a mélypontját az olaj árfolyama. Azonban ha ez meg is történne, a nehéz idők nem érnének véget az olajipari vállalatok számára. La Forge emlékeztet arra, hogy 1986-87 folyamán is számos olajipari cég csődölt be akkor, amikor az olaj ára már rég megfordult és emelkedett.

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/dolnek_a_dominok_elindult_a_csodhullam.609210.html

Szerintem, ha valamikor,…

#759460 TrendMan

Szerintem, ha valamikor, akkor most érdemes olaj longot nyitni.

Stop az előző mélypont alatt kicsivel, 26,8?

Még a forint is támogatja, mert inkább gyengülés várható, mint erősödés.

Re: nincs cím

#759437 banyaiz Előzmény: #759388

Nehezen jutok szóhoz, ahogy ránézek a mai produkciójára. Megint visszaadták 30 környékére. Olyan 31-32 között gondoltam rángatózik de hát nagyon vad mozgásokat mutat.

Ma is napon belül ha nem is 10% de 7-8%-ot biztos mozgott. Nagy a bizonytalanság és össze vissza rángatják.

FED talán ad egy irányt neki szerdán arra gondolok talán próbálják csillapítani a piacot, de mivel tudják ? :) Szóval nehéz mit mondani.

#759388 Kissherceg Előzmény: #759365

az olaj termelőkben nagyobb a potenciál, mint az olajban. Fele csődbe megy valszeg, kivi vagyok meddig véreztetik a piacot.

20 napost megnézte 32,…

#759365 banyaiz

20 napost megnézte 32,70 környékén van , vissza is ejtették onnan ahogy nézem.

November óta nem járt a 20 napos felett se. Legutóbb mikor augusztusi esés után olyan jól megindult akkor átverekedte magát még az 50 naposon is az most ilyen 36,xx-en van valahol.

Héten FED mit fognak csinálni a piacokkal olajjal előtte utána jó kérdés. Nem hinném , hogy most mernek emelni de mit fognak mondani . Mennyire nyugtatják esetleg a piacot.

#759348 banyaiz Előzmény: #759335

Sok minden lejön a dologból vállalkozószellemtől kezdve. De ami úgy megfogott benne a jólét olyan szempontból elköltözik de otthagyja a lepusztult lakókocsit, vagy autót egyebeket.

Mo-n nem lenne gond nincs eltakarítva akármilyen romos

Saját példa pár éve öreg hűtőt kitettem konténer mellé égett kicsit a fejem nincs lomtalanítás elviszik e. Hát kb olyan 1-2 óra múlva megtalálták már elkezdték kitépte belőle a vezetékeket és az alumíniumot a fagyasztóból. De a roncsot ott hagyták , na nem sokáig következő kör eltolták az egészet.

Amcsi meg otthagyja kocsiját a pusztában.

#759324 Ibiza Előzmény: #759322

usának hosszútávon (mármint tőzsdei távlatban) nem érdeke gyenge olaj erős dollár.. erre sztem érdemes lesz spekulálni.

#759322 rbbj11 Előzmény: #759282

sajnos egyetértek, az iráni fejlemény óta végleg letettem olajos cégekröl, kivétel azokat, akiknek semmi adósságuk és atombombabiztos tartalékaik vannak

Mindig akkor következik …

#759287 TrendMan

Mindig akkor következik be a fordulat, amikor nyilatkozatháború van.

Most is.

Már, ha ez fordulat és nem tiszavirágélet.

#759286 banyaiz Előzmény: #759281

Nem követem őket.

olaj is volt még kedden 31 fölött is. Aztán 1 nap alatt bevágták 10%-al amit mára megvettek.

De ha heti teljesítményt nézed múlt pénteken kezdéskor is volt 32 körül a márciusi lejárat. Szóval a nagyobb időtávon sok minden nem történt.

Így közelről nézve nagy rángások. :)

#759281 matgab Előzmény: #759278

csak azt nem értem, hogy pl. a sdrl vagy a rig alig mentek ma felfele, miközben az olaj ment 7%-ot...

#759277 banyaiz Előzmény: #759251

Csinosan néz ki. Ez a hét annyira beteg volt az olajban, tőkeáttét nélkül is. De ha még tőkeáttéttel nézed a mozgásokat. :)

Napi 5% elmozdulás szerintem minden nap megvolt benne minimum.