Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Ibiza! Köszi mégegyszer…

#758804 Margaretta

Ibiza!

Köszi mégegyszer az AXEL PRO ajánlásodat.

Megvettem, ment minden, mint a karikacsapás.

Írom a számlákat ezerrel:) Frankón be tudom vinni a könyvelőprogramomba is.

Már csináltam hülye b*zi xml file-t is, mikor bejelentettem ügyfélkapun a nav-nak a vásárlást.

Re: nincs cím

#758803 Margaretta Előzmény: #758713

Régen, mikor az egész családot kellett kivinni a reptérre, mert elutaztunk, nem mertük a ház elé hívni a taxit, nehogy leadja a drótot és kiraboljanak, míg nem vagyunk otthon.

Az utazásaink szinte legkellemetlenebb epizódja volt a taxizás a reptérre és vissza, nagyon utáltuk.

Visszafele a 6x6-ot hívtuk, mert az nem vert át és meg kellett várni, míg odaevickélt a közeli benzinkúttól. Aztán lóhalálba bepakolni, mert nem állhatott volna oda.

Micsoda viszonyok!

Egy ideje már saját autóval megyünk, mert baráti ára lett a reptéri parkolásnak.

#758713 Koffein Előzmény: #758703

Itt nincs szolgáltatás, felhígult, csak ugatnak, lehúzni akarják az utast, ha buli negyedből akarok menni kosztolányiig, akkor már 20-30perc, mire sikerül egy taxist találni, pedig sorakoznak a szórakozóhely körül. Dolgozni nem akarnak, csak a nagy pénzt leakasztani. Ha nagy nehezen találok egyet, az is kerülőúton akar vinni, mert azt hiszi, hogy enyhén becsiccsentve nem ismerem az útvonalat... volt olyan eset, hogy a párom sms-t írt éjszaka, hogy menjek le elé, mert olyan taxist küldtek, hogy egész úton megjegyzéseket tesz neki. Másik eset, autóval szűk utcába, folyamatosan jobb kezes utcák, hátam mögött jön egy taxi, én lelassítok, jobb kezes utca, ha jön autó elengedem, villog dudál, piros lámpánál kiszáll elkezd utagni, hogy mi a fenéért nem tolom, amikor villog...

Meg a taxis vizsga is egy kalapshitet ér, megkérded, hogy honnan kezdődik az utcák számozása? Akkor az öreg taxis azt mondja, hogy a dunától kifele, az új nyikhaj azt mondja, hogy nem tudom. Rákérdek, hogy hogy ez tananyag? Vihog, hogy akkor ezen az órán, akkor hiányozhatott... A szolgáltatás a béka segge alatt van... :)

#758706 banyaiz Előzmény: #758702

Nem néztem még soha Ubert de itt nálunk városon belül taxival elvisznek 700-800 Ft-ért. Ahol én lakom onnan a város másik végéig fizettem múltkor 780 Ft-ot. Eljött házhoz onnan még a város másik vége 5-6 km biztos van az út 780 vagy 790 Ft vhogy így volt.

Ekkora összeg miatt nem is merült fel bennem lehet valaki elvinne olcsóbban is. Vagy variáljak vele bármit. Jó Pest biztos más világ ilyen szempontból húzósabb árak vannak, nagyobb távolságok is.

#758703 banyaiz Előzmény: #758698

Hmm jó tudni, hogy véget ért, de akkor Viktornak is szóljon valaki, mert Kádár szelleme még kísért nála elég gyakran.

Amúgy az jogos egyenlő feltételek legyenek csak hogyan lehet ezt megvalósítani egy ubernél csak sárga autóval mehet ő is? :)

Itt egy taxisnak az lehet a versenyelőnye ő profi, a szolgáltatása profi. Elvileg. Ha ez tényleg így van akkor megér több pénzt mint aki csak hobbiból szállít ki tudja milyen autóval stb.

Az állam mit tud itt csinálni? Ilyen alapon azokat is elő lehetne venni akik telekocsi hirdetéseket adnak fel. Magyar menni Münchenbe van 3 hely az autóban.

Az a gáz , ha taxis nem érzi azt, hogy ezekkel a minőségi követelményekkel neki több utasa van mert jobb a szolgáltatása. Ha nem jobb semmivel ettől akkor vagy az ő készülékében van a hiba, vagy a szabályozásban. Vagy mindent visz az az érv, hogy olcsóbb.

#758702 Ibiza Előzmény: #758649

tény taxisokat sok dolog köt..sárga autó bankkártya olvasó..megemelt biztositás taxis bérlőm anno felmondta garázst mert jattból nem tudta összeszedni 2nap alatt a havi bérleti dijat.. szidta a bankkártyával fizetőket mert pluszba nem adnak jattot.

Magas volt a benzin járt a szájuk..most nem mondják..ej de alacsony a benzin csökkenteni kéne.

Akkor lesz gond ha uberrel lesz valami halálos vagy rokkantos baleset..nem tudod ki mellé szállsz be..

Régen a taxisok imerték a várost az éjszakát nagyon jól vezettek... ma ennek pont az ellenkezője.. ráadásul bunkók mint állat.. Én pl már soha nem engedek be taxist magam elé.. egyrészt mert barom mind másrészt csak szivok velük fék gáz fék gáz..egyszer totyog egyszer meg szalad..megáll az út közepén és ugat ha szólok..

Eddig is utálták őket ez nem segit.. de mondom..ilyet nem lehet..segitem a jogellenes viselkedést..kormányzati szintem.. ez nagy butaság..

ide vezet a kommunista gondolkodás..mentsük meg ezt azt..vegyünk a népnek hűtőt mosógépet..

Legyenek magasak a bérek kevés költséggel..utána mindenki eldönti mire költi..

ebből nem lesz uber beti…

#758698 Koffein

ebből nem lesz uber betiltás, ha a consigliere-hez köthető körök így nyilatkoznak :)

"...ne gondolja senki, hogy ezeket a szolgáltatásokat meg lehet állítani a határnál, vagy egy két rendelettel meg lehet szüntetni a létezésüket. Pedig a taxisblokád résztvevői éppen ezt követelik az államtól: tiltsák be az Ubert, vagyis tiltsák be a versenytársakat.

Bocs, de a szocializmus 26 évvel ezelőtt véget ért! – írja Lánczi Tamás politikai tanácsadó, a Századvég vezető elemzője és Habony Árpád londoni cégének ügyvezetője a taxisok akciójáról Mozgástér című blogján, amit a közmédia netes felületei is népszerűsítenek."

http://index.hu/belfold/2016/01/18/habony_uzlettarsa_a_taxisoknak_bocs_de_a_szocializmus_26_evvel_ezelott_veget_ert/

#758685 Margaretta Előzmény: #758683

Nem a könyvelőknek kell, mert minél bonyolultabb a könyvelés, az nekik hasznot hoz, hanem a vállalkozásoknak ebben a tökéletesen "vállalkozásbarát" környezetben.

(Én az a könyvelő vagyok, aki a saját vállalkozását könyveli és én látom igazán a "vállalkozásbarát" környezetet.)

#758682 Margaretta Előzmény: #758674

Engem ez nem érint, de a továbbképzéseken én is csak nagy szemekkel nézek ki a fejemből a hallgatótársak ordibálása közepette, hogy már megint mi van ezzel a folyamatos teljesítéssel:)

Szerintem a minisztériumban van egy zseni, aki unja magát és csak úgy kitalálgat ezt-azt:)

#758674 matgab Előzmény: #758667

Inkább annak dugnám fel a fenekébe a vasvillát, aki megint kitalálta, hogy megint jól megbonyolítja a folyamatos teljesítésű szolgáltatások ÁFA-ját.

Már eddig sem értette egy külföldi , hogy mi a franc az a folyamatos szolgáltatás, de most ezen még tekertek kettőt...

Nyugaton ezt úgy oldják meg, hogy van egy számla dátum és az amikor kiállításra került arra az időszakra esik mindkét félnek az ÁFA fizetési köt és visszaigénylési lehetőség

Hírek szerint lezárták a…

#758663 walex

Hírek szerint lezárták az Andrássyt.

Most kellene odahívni a Készenlétiseket és feloszlatni,ha már engedélyt nem kaptak a tüntetésre.