Eszük,mint a tyúknak, ez látszott a közleményükön is.
Ennél jobb ingyen reklám nem is kell az Ubernek. :)
Eszük,mint a tyúknak, ez látszott a közleményükön is.
Ennél jobb ingyen reklám nem is kell az Ubernek. :)
Pontosan így ahogy írod, kíváncsi leszek Lézer Janiék szerdán milyen okossággal tudnak majd előállni taxis ügyben... megint beszabályozzák a piacgazdaságot vagy gyorsan uberelnek valami régi törvényt...
Előírják, hogy csak sárga autóval lehet űberelni.. :-)) Anyós sárga Wagon R+ -val egyből nyeregben lennék...
Egy időben nagyon irtották meg riogatták az ubereseket mindenféle adóellenőrzésekkel, de úgy látszik nem voltak túl sikeresek....
amikor versenyeztek egymással, az is baj volt, hogy ez azért olcsó, a másik azért drága éstb éstb... hányszor hallottam, hogy a másik társaságot fikázta a taxis, nem egyszer,nem kétszer... most meg itt van az egységes díj, aminek feltételei is voltak ugyebár. belementek? bele. akkor mi itt a probléma? ja, hogy időközbe jött egy versenytárs. igen, ez egy oriási probléma, főleg, ha a taxisok többsége bunkó paraszt + e mellé párosul az elavult szolgáltatás.
adózás szempontból, igen, egyetérteni tudok, hogy meg kell oldani ezt az uber kérdést, mint ahogy az airbnb-t.
Napi Coelho:
"Az 1990-es taxisblokádot nem lehet uberelni "
én sem értem, amikor hasonló spontán megmozdulás volt a választások után 2006-ban az Erzsébet hídon, a rendőrök egy pillanat alatt bekasztnizták a szervezőket és feloszlatták a tüntetést.
Másrészről a taxisokat is megértem valamilyen szinten. Előírtak nekik egy csomó költséges hülyeséget , (persze cserében felemelték a taxi díjakat a duplájára) most meg amikor megtérülne a befektetésük, akkor jön egy cég és elviszi a vendégkör felét... Akikre nem vonatkozik se adózás, se semmiféle előírás...
Én azt mondom kár volt beleszólni a taxik piaci viszonyaiba egyáltalán.
És az UBER-eseket is meg kellene úgy adóztatni, ahogy mindenki mást is.
Voltam a Morricone koncerten tegnap.
Kifejezetten nem voltak olcsóak a jegyek, de tényleg nagyszerű koncert élmény volt.
Viszont ami feltűnő volt, hogy mennyi nyugdíjas engedhette meg magának a 10-15-40 -90 ezer forintos jegyeket. És ugye általában nem egyedül jöttek, hanem ketten-hárman négyen...
Arany generáció, akiknek minden jár, még a Gyula taxi is ingyenes...
én a gyalogos felvonulásokkal toleráns vagyok, mert azok csak közvetve és nem szánt szándékkal bénítják meg a várost. DE ez???? Mi ez??? Eleve nem értem, miféle módon segítik a céljaikhoz öket, ha több százezer ember mozgását korlátozzák, akiknek semmi közük az ö gondjukhoz vagy esetleg egész életükben ültek 10x taxiban...
Ahhoz azért az is jó lenne ha a sok unokának esetleg lenne sok munkahely is...
bár náluk a közmunka is munkahelynek számít úgyhogy azt már meg is oldották...
fidesz azt mondja, hogy sok unokát kell csinálni, és mindenkinek lesz nyugdíja :))
Miért nem lehet már ezt a nyavajás nyugdíjat befagyasztani pár évre?
Tényleg ennyire sz*rik a Fidesz és a többi "rendszerváltó" arra,hogy a mai 20-as, 30-as korosztálynak nem lesz nyugdíja? Tényleg fontos felélni a jövőt?
http://www.mfor.hu/cikkek/vallalatok/Nyugdijak__Orbaneknak_ezuttal_is_osszejott_a_siker.html
Ehhez képest az Uber válasza, érezhető a különbség :)
Az Uber reagált a demonstrációra
„Az Uber készpénzmentes szolgáltatást kínál azoknak a budapestieknek, akik el szeretnének jutni a városban egyik helyről a másikra, illetve annak az 1200 autós partnernek, akiknek rugalmas kereseti lehetősége múlik ezen a technológián. A mostani demonstráció csak megerősíti, hogy szükség van egy olyan modern szabályozás keretre, amely figyelembe veszi az olyan új technológiák jelenlétét és pozitív hatását, amilyen az Uber platformja is. Erről tárgyalunk a döntéshozókkal is. Az Uberrel mindenki nyer: az utazni vágyók biztonságos, megbízható és megfizethető közlekedéshez, az autós partnerek rugalmas kereseti lehetőséghez, az állam pedig jelentős adóbevételekhez juthat.”
http://www.vg.hu/vallalatok/kozlekedes/itt-az-uber-reakcioja-a-taxisblokadra-464069
megint a fa.szkodás..az orbán kormány kommunista gondolkodásának az eredménye.. ha gond van a zorbán oldja meg de azonnal.. nem az próbáljunk alkalmazkodni..felvenni a versenyt..ááá az túl kapitalista.
Patkányarcú bm még soha nem oldott meg semmit..nem tudom mi a f-szomra tartjuk.
Be nem jelentett demonstráció..és rendőr biztosítja.. a qrva anyád..
Az lenne az első azonnal szüntessék meg a jogellenes demonstrációt..addig nincs tárgyalás.. van rá 2 órájuk utána karhatalom..
Ráadásul Budapest megbénításával fenyegetőznek..ez mi?
Ráadásul pofátlan ostoba taxisok.. a belső sávban 20al közlekednek..mellékutcában út közepén állnak meg miközben oldalt van parkoló.. rádudálok jár a pofája várjak amig kiszáll az utas..mondom paraszt ott a nagy hely..oda húzzál le oszt annyit tökölsz amennyit akarsz..
ezek ám a taxis követelések :D
"Kiállunk a törvényben garantált jogainkért és követeljük a jogtalan állapotok azonnali megszüntetését! Követeljük az UBER és a többi illegális személyszállító azonnali betiltását. Követeljük a büntetések azonnali kiszabását az összes említett ,”vállalkozásra,” és azok szereplőire (soförök). Követeljük az Uber alkalmazás azonnali kikapcsolását (oldják meg és kész). Követeljük a legális taxisokkal kapcsolatos elvárások normalizálását. Célunk Tarlós István főpolgármesterrel megértetni a jelen állapot tarthatatlanságát. Célunk országunk vezetőinek a figyelmeztetése ,hogy nem vagyunk bírkák. A helyzet megoldásának kitalálása, módja és kivitelezése nem feladatunk. Az érdekvédőink nem védenek, hanem taposnak rajtunk, a fuvarszervezők is. Nem politikusok vagyunk, hanem taxisok, mi az utcán vagyunk jók, de ott nagyon ! Akik meg létrehozták ezt az egész sz@r helyzetet (Tarlós, közgyűlés, Orbán, Bkk, Metál, Putyin, Obama, Merkel, Netanjahu ..stb..mit érdekel minket, hogy kicsoda ) nagyon gyorsan kezdjenek kapkodni, hogy helyrehozzák ..."
ismét lázadoznak a taxisok, a helyett, hogy csendbe dolgoznának, fejlesztgetnék a szolgáltatást, hogy versenyképesebbek legyenek... minél nagyobb az ellenállás, annál nagyobb lesz a pofon, amibe beleszaladnak...
http://444.hu/2016/01/18/nem-bejelentett-taxistuntetessel-indult-a-het-budapesten
ilyen sok országban van..utána önkéntesek lesznek..mint svájc israel..talán ausztria is..