Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#758660 walex Előzmény: #758651

Eszük,mint a tyúknak, ez látszott a közleményükön is.

Ennél jobb ingyen reklám nem is kell az Ubernek. :)

#758659 Turkoglu Előzmény: #758653

Pontosan így ahogy írod, kíváncsi leszek Lézer Janiék szerdán milyen okossággal tudnak majd előállni taxis ügyben... megint beszabályozzák a piacgazdaságot vagy gyorsan uberelnek valami régi törvényt...

Előírják, hogy csak sárga autóval lehet űberelni.. :-)) Anyós sárga Wagon R+ -val egyből nyeregben lennék...

Egy időben nagyon irtották meg riogatták az ubereseket mindenféle adóellenőrzésekkel, de úgy látszik nem voltak túl sikeresek....

#758656 Koffein Előzmény: #758653

amikor versenyeztek egymással, az is baj volt, hogy ez azért olcsó, a másik azért drága éstb éstb... hányszor hallottam, hogy a másik társaságot fikázta a taxis, nem egyszer,nem kétszer... most meg itt van az egységes díj, aminek feltételei is voltak ugyebár. belementek? bele. akkor mi itt a probléma? ja, hogy időközbe jött egy versenytárs. igen, ez egy oriási probléma, főleg, ha a taxisok többsége bunkó paraszt + e mellé párosul az elavult szolgáltatás.

adózás szempontból, igen, egyetérteni tudok, hogy meg kell oldani ezt az uber kérdést, mint ahogy az airbnb-t.

#758653 matgab Előzmény: #758649

én sem értem, amikor hasonló spontán megmozdulás volt a választások után 2006-ban az Erzsébet hídon, a rendőrök egy pillanat alatt bekasztnizták a szervezőket és feloszlatták a tüntetést.

Másrészről a taxisokat is megértem valamilyen szinten. Előírtak nekik egy csomó költséges hülyeséget , (persze cserében felemelték a taxi díjakat a duplájára) most meg amikor megtérülne a befektetésük, akkor jön egy cég és elviszi a vendégkör felét... Akikre nem vonatkozik se adózás, se semmiféle előírás...

Én azt mondom kár volt beleszólni a taxik piaci viszonyaiba egyáltalán.

És az UBER-eseket is meg kellene úgy adóztatni, ahogy mindenki mást is.

#758652 matgab Előzmény: #758638

Voltam a Morricone koncerten tegnap.

Kifejezetten nem voltak olcsóak a jegyek, de tényleg nagyszerű koncert élmény volt.

Viszont ami feltűnő volt, hogy mennyi nyugdíjas engedhette meg magának a 10-15-40 -90 ezer forintos jegyeket. És ugye általában nem egyedül jöttek, hanem ketten-hárman négyen...

Arany generáció, akiknek minden jár, még a Gyula taxi is ingyenes...

#758649 rbbj11 Előzmény: #758616

én a gyalogos felvonulásokkal toleráns vagyok, mert azok csak közvetve és nem szánt szándékkal bénítják meg a várost. DE ez???? Mi ez??? Eleve nem értem, miféle módon segítik a céljaikhoz öket, ha több százezer ember mozgását korlátozzák, akiknek semmi közük az ö gondjukhoz vagy esetleg egész életükben ültek 10x taxiban...

#758647 Turkoglu Előzmény: #758639

Ahhoz azért az is jó lenne ha a sok unokának esetleg lenne sok munkahely is...

bár náluk a közmunka is munkahelynek számít úgyhogy azt már meg is oldották...

#758639 Koffein Előzmény: #758638

fidesz azt mondja, hogy sok unokát kell csinálni, és mindenkinek lesz nyugdíja :))

#758637 Koffein Előzmény: #758632

Ehhez képest az Uber válasza, érezhető a különbség :)

Az Uber reagált a demonstrációra

„Az Uber készpénzmentes szolgáltatást kínál azoknak a budapestieknek, akik el szeretnének jutni a városban egyik helyről a másikra, illetve annak az 1200 autós partnernek, akiknek rugalmas kereseti lehetősége múlik ezen a technológián. A mostani demonstráció csak megerősíti, hogy szükség van egy olyan modern szabályozás keretre, amely figyelembe veszi az olyan új technológiák jelenlétét és pozitív hatását, amilyen az Uber platformja is. Erről tárgyalunk a döntéshozókkal is. Az Uberrel mindenki nyer: az utazni vágyók biztonságos, megbízható és megfizethető közlekedéshez, az autós partnerek rugalmas kereseti lehetőséghez, az állam pedig jelentős adóbevételekhez juthat.”

http://www.vg.hu/vallalatok/kozlekedes/itt-az-uber-reakcioja-a-taxisblokadra-464069

megint a fa.szkodás..az …

#758616 Ibiza

megint a fa.szkodás..az orbán kormány kommunista gondolkodásának az eredménye.. ha gond van a zorbán oldja meg de azonnal.. nem az próbáljunk alkalmazkodni..felvenni a versenyt..ááá az túl kapitalista.

Patkányarcú bm még soha nem oldott meg semmit..nem tudom mi a f-szomra tartjuk.

Be nem jelentett demonstráció..és rendőr biztosítja.. a qrva anyád..

Az lenne az első azonnal szüntessék meg a jogellenes demonstrációt..addig nincs tárgyalás.. van rá 2 órájuk utána karhatalom..

Ráadásul Budapest megbénításával fenyegetőznek..ez mi?

Ráadásul pofátlan ostoba taxisok.. a belső sávban 20al közlekednek..mellékutcában út közepén állnak meg miközben oldalt van parkoló.. rádudálok jár a pofája várjak amig kiszáll az utas..mondom paraszt ott a nagy hely..oda húzzál le oszt annyit tökölsz amennyit akarsz..

#758571 Koffein Előzmény: #758564

ezek ám a taxis követelések :D

"Kiállunk a törvényben garantált jogainkért és követeljük a jogtalan állapotok azonnali megszüntetését! Követeljük az UBER és a többi illegális személyszállító azonnali betiltását. Követeljük a büntetések azonnali kiszabását az összes említett ,”vállalkozásra,” és azok szereplőire (soförök). Követeljük az Uber alkalmazás azonnali kikapcsolását (oldják meg és kész). Követeljük a legális taxisokkal kapcsolatos elvárások normalizálását. Célunk Tarlós István főpolgármesterrel megértetni a jelen állapot tarthatatlanságát. Célunk országunk vezetőinek a figyelmeztetése ,hogy nem vagyunk bírkák. A helyzet megoldásának kitalálása, módja és kivitelezése nem feladatunk. Az érdekvédőink nem védenek, hanem taposnak rajtunk, a fuvarszervezők is. Nem politikusok vagyunk, hanem taxisok, mi az utcán vagyunk jók, de ott nagyon ! Akik meg létrehozták ezt az egész sz@r helyzetet (Tarlós, közgyűlés, Orbán, Bkk, Metál, Putyin, Obama, Merkel, Netanjahu ..stb..mit érdekel minket, hogy kicsoda ) nagyon gyorsan kezdjenek kapkodni, hogy helyrehozzák ..."

#758537 Ibiza Előzmény: #758516

ilyen sok országban van..utána önkéntesek lesznek..mint svájc israel..talán ausztria is..