OPEC ülésig szerintem semmi érdemi vált. Kérdés képesek lesznek-e egy közös állásfoglalásra. Vagy kollektív öngyilok.
OPEC ülésig szerintem semmi érdemi vált. Kérdés képesek lesznek-e egy közös állásfoglalásra. Vagy kollektív öngyilok.
2-3 %-os termeléscsökkentéssel és a nyári fogyasztásnövekedéssel 50 dollárig is elszaladhatna. Titkon bízok is benne.
Látom megint hevesek voltak az érzelmek. Abszolút beteg tegnap mikor írtam a 34-et 31 alatt volt valamivel 27,5 körül járt a márciusi határidő ma.
24 óra alatt az 3,5 dollár több mint 10%. Ekkora esések után 1 nap alatt esik még 1x %-ot. :) Amcsik szerintem a reggeli kávé mellé az olaj shortot fogyasztják. Mi lesz ebből? Így esik tovább mínuszba megy a végén 2 hónap múlva.
Amcsik már megint megszórták. Ekkora esések után kicsit pattanni se tud pár napig.
Nem igazán így képzeltem el a mai napot.
Ha megcsinálják ez a 8 k körüli dax korrekciót akkor a 25-ös olaj az meglesz.
Az a nagy gáz igazán olajnál nem látom mitől gyengülne a dollár és ez folyamatos nyomás alatt tartja. ecb tovább lazít várhatóan előbb utóbb, fed lassan emel, Kínának lazítani kell, Japán is lazításban van. Szóval , hogy lesz ebből dollár gyengülés? Persze ha látszana nem is röpködnének a 15 -20 dolláros célárak. :) Nehéz ügy.
Talán az lenne a legegyszerűbb ha tényleg dax esne 8300 környéki szintekig, olaj le 25-20 közé és akkor egy longot indítani hosszabb távra. Csak kérdés, hogy egyáltalán ez lesz e.
Fáj nagyon már ez az olaj ár ruszkiknak is pl, Opec is már mozgolódik kitermelés csökkentéssel.
Csak az oroszokat nézem 50 dolláros árra tervezték az idei költségvetést, kv bevételeinek nagy része olaj és gáz. :) Ilyen áraknál mondjuk 30-40%-al kisebb kv-i bevétel mint amit terveztek. Ha ez nem téríti őket észhez ukrán , szír stb témákban akkor semmi.
Nagy játék azért ez, szaudi orosz megegyezés usa ruszki megegyezés ezekben az ügyekben.
Izgalmasnak ígérkezik .
34-ig várnám vissza, vagy 34-37,5 közé.
Nézegettem az esést. Tavalyi lejtmenet 60 közeléből 38 környékére zömében 20 napos alatt végig, néha felnézett a 20 naposig korrekcióban, egy-két alkalommal az 50 naposig, és egyetlen egyszer a 200 naposig. Durván fél éven keresztül. Ott volt a shortom 200 napos közelében amit nagyon korán zártam sajnos, látva a fejleményeket. :) Fél év alatt egy ilyen lehetőséget adott nem sok.
Most a 20 napos 34 környéke 50 napos 37,5 körül a 200 napos 48 alatt vmivel.
Szóval egy 34 -et megszavaznék neki, esetleg 37 környéke de az már keményebb játéknak tűnik.
Közben a short államányok történelmi rekord szinten olajban. Ami izgalmas téma mindkét irányba. :)
Még akár 200 naposig visszanézés is lehet ebből vmikor év közben vsz. Ami persze araszol lefelé mondjuk olyan 45-ig vmikor felnéz év közben az szerintem simán benne van. Csak honnan és mikor stb stb.
ma meg gigamega rally van :)
Hamarosan 25, amit meg benyen sem hittek el nekem kkollegák
Nincs mit, mindkettő crude egyébként. :)
Longot keresel miben tudnád longolni? Mai napból sok mindent nem lehet leszűrni mert usa nincs kínai adatok jönnek holnap nagy mozgás lehet , kíváncsi vagyok fordul e a héten.
Köszi!Én is erre gondoltam,de a PF-en már teljesen összezavartak!
Lehet, hogy a brentnek nagyobb konkurencia Irán azért azt utóbbi napokban jobban bántották, de nem hiszem ezen múlik a sorsa . Érdekes azért mert utóbbi időben brent volt feljebb.
Most vsz ez a 9300 közeli dax mélypont elesik e az augusztusi, ugye olaj már 10 dollárral lejjebb nagyjából mint az augusztusi mélypont. Nem is dax talán hanem Kína sanghaj tartja e az augusztusi vagy szétesnek.
El tudnék képzelni egy gyors felpattanást olajban kellene egy kis örömködés hozzá a világban.
Holnap kínai adatok lesz ecb is a héten nagy érzelmek várhatóak megint. :)
Brentes centi csak rafinak van szerintem, de rútul indul a hét...
TL58 erstés?
Ha igen akkor ott a nevében benne van . WTI az a crude.
Van egy ilyen EBWTIoiltl58 erre gondolsz? akkor az crude.
Brentet megcsapkodták jobban , érdekes.
Bocs,ha butaságot kérdezek,de a kiütési ár körüli mizéria már teljesen összekavart,jó tudom,hogy 14-én volt görgetés,de most már nem vagyok benne biztos,hogy a TL58olaj a brent vagy a crude olajat követi.e?!Kösz a segítséget!
fontossági sorrend vsz kb dollár erősödés kifullad e , Kína összekaparják e magukat, aztán utána ezek az Irán kitermelés mennyi készlet van stb .
Nézegetem most októberi 51 közeli ár 200 naposának a visszatesztje volt a csúcs augusztusi szakadás óta, innen lejött 30 alá. Ez kb 3 hónap. Brutál esés .
Augusztusban úgy nézett ki beütötték 40 alá onnan nagyon gyorsan vagy 48 -ig vissza.
Szerintem shortolni innen veszélyesebb, longolni se kutya de shortolni valamiért beindul egy short zárás ki tudja hol áll meg. :)
Csak idén esett 38 környékéről közel 10 dollárt 2 hét alatt. Egy long 35-ig mondjuk az kellene.
állitólag a dollár az olaj és aranyár szentháromsága adja a világgazdaság motorját.. állandó az átszámolási értéke..
már egy ideje, olvastam, hogy egy darabig nem fognak megtakarítani és megakarja emelni az egyik kormány jelölt párt az alapból felhasználható tőke mértékét/év