Regisztráció Elfelejtett jelszó

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

Lehet,hogy most nagy hül…

#758121 Kiss Zoltán

Lehet,hogy most nagy hülyeséget,írok,de szerintem most fog fordulni az olaj!Mondom ezt,azért mert amikor este hazaértem,a nejem azzal fogadott,hogy a tévében hallotta,hogy nemsokára 20 dollár lesz az olaj!És ugyanez történt márciusban is,szóval,amikor már annyira átlátszó,hogy mindenkivel el akarják adatni..........igaz az is érdekes,hogy a mai tőzsdei zuhanást igazán nem érezte meg az olaj!

Re: nincs cím

#758098 banyaiz Előzmény: #758001

FED egyet emelt és nem látszik az hogyan lesz ebből egy kamatemelési sorozat ilyen körülmények között. Kína, olaj zuhanás, Eu gyengélkedése stb. Csak ez a gyenge olaj téma az amcsi növekedést azért bánthatja. Még az se kizárt bekövetkezik az első kamatemelés után újra vágni kell. Hogyan fognak ezzel sakkozni, ilyen körülmények között a dollárt ne erősítsék de mégis haladjanak a kamatemeléssel az rejtély a számomra.

40 dolláros olajnál FED elnök panaszkodott, hogy meglepte a heves reakció akkor mit szól a 30 dollároshoz? :)

#758097 banyaiz Előzmény: #758011

Erős dollár egy kulcstéma vsz.

Van azért ez az orosz sztori is Putyin emberkedik és fél év múlva az olaj elkezd zuhanni és meg sem áll a harmadolódásig. :) Véletlen egybeesés.

Usa palaolajos dolgokkal , arabok a piaci pozíciójuk megőrzésével nem baj ha alacsony az ár.

Mindent változatlannak tekintve az kellene lássa a piac, hogy a dollár erősödése megáll közeledik egy kamatemelés egyéb helyeken ECB-nél amihez javuló makrók kellenek ami alapjáraton is olajra pozitív lehetne .

Persze mindezt előre árazzák legalább fél évvel vagy 1 évvel.

Valahogy olyan érzésem van nem láttuk még az alját olyan nagyon gyenge idegbeteg. De azért 30 dolláros ár ilyen gyorsan elég extrém.

#758094 banyaiz Előzmény: #757994

Ma is műsoroztak ahogy nézem. Már sokadik nap amcsi nyitás után vágják be ott nagyon benne van a fejekben, hogy olaj eladni. Idén már többször volt szép pluszból bevágják 10 perc alatt.

A Crude kielőzte a Brent…

#758093 TrendMan

A Crude kielőzte a Brentet.

Elég rég volt ilyen.

#758090 TrendMan Előzmény: #758080

Ezt hívják lefelé átlagolásnak, ugye?

Ezt tiltják a tőzsdei szakkönyvek.

Persze, ha nem áttételes, akkor jobb.

#758080 Pyxis Előzmény: #758076

Legkésőbb akkor, és folyamatosan csipegetek. Nem tőkeáttétes termékekben gondolkodom és nincs is mindig időm ránézni. Ráadásul most eladtam még az Állami Nyomdát is, nekem bűzlik a magyar tőzsde.

Koncepció alapján vásárlok és véleményem szerint garantált a siker.

Most jut eszembe, részben Ricsi stratégiáját követem.

#758034 polgarmester Előzmény: #758029

A tavaszi keresletemelkedésnek be kellene jönnie, ha még egy jó kis fegyveres conflict is adódik, meg a $ is megtámogatná- akkor már jó, hacsak Kína nem lassul le nagyon.A feb-márc.-i OPEC is segíthetne. Nagy meggazdagodást még nem remélek rajta.:) Szűk sávban mozgást azt igen.Ki tudja...

#758029 Pyxis Előzmény: #758018

A szokásos tavaszi, kora nyári keresletbővülősre alapozom stratégiámat, akkora várok emelkedést.

#758018 polgarmester Előzmény: #758013

Megy az üzengetés. http://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/bankprivatizaciora_keszulhet_oroszorszag.5.225327.html "alacsony nyersanyagárak, ezen belül az alacsony olajár korszaka évtizedekig (!)is eltarthat."- orosz gaz.i min.

Nem úgy néz ki mint akik könnyen beadják mint anno. Ez fortyog még nagyon. Tán a februári-márc. OPEC ülés előtt egy kicsit felmegy, de nem hiszem, hogy nagy kiegyezés lenne a ruszki nélkül, perpill. még a szaudi rezsim bukása sem drága ár amcsiknak. Fura. Szóval én nem várok most nagy felpattanást. Remélem rosszul érzem. Jól esne a certimnek.

#758013 Kissherceg Előzmény: #758003

jaja, az volt benne az új, hogy Iránról már azt gondoltam termel. Mivel nyáron jelentették be, hogy visszatérnek.

#758011 Hibaz Előzmény: #757982

Trendforduló környékén szokott így ugrálni egy árfolyam....legalábbis eddig így volt..)

Most már 10 dolláros ola…

#758000 Kiss Zoltán

Most már 10 dolláros olaj árral riogatnak,na azt hiszem most jött el a fordulat!