Szerencsére csak a tegnapi hasznot forgattam be,1000 környéke 1280 el majd vissza!Most meg úgy látom,hogy a "kínai kenőcs"használni fog neki!:)
Szerencsére csak a tegnapi hasznot forgattam be,1000 környéke 1280 el majd vissza!Most meg úgy látom,hogy a "kínai kenőcs"használni fog neki!:)
Ha ugrálni akarsz benne akkor nem tudom mi lenne az ideális. Kezd csábító lenni mert nehezen hiszem tartósan 30 dollár alatti olaj lenne. Évekig.
Át kellene gondolni mivel is járna az, csomó cég becsődölne amcsik palaolajos témájukkal szopóágra kerülnének, oroszok fejreállnának stb. Ilyet még el tudok képzelni pánik gyorsan akkor lemegy 20 -ra mondjuk de az, hogy 1-2 éves távlatban ilyen árakon még hosszabb távon azt már nehezebben.
Lehet még várni kellene vele de már a csapból is ez folyik.
ETF akkor , vagy certi.
Certikben egymillió fajta van . 1:1-től a felturbózottig. Szerintem a béten is van olyan ami 1:1-es . Ha nem akarsz nagyot kockázatni akkor ilyet keress. Pl év végi lejárat nincs korlát és max átkötöd a következő évre ha éppen 15 dolláron lesz lejáratkor. :)
Nagyobb kockázat akkor lehetőségek végtelen tárháza .
azokkal már nem lehet kereskedni, mert elfogyott a kibocsátott mennyiség
erste certi is jó ha hosszú távra tartanád. Cd-nak van cfd-k.
Pontosabban erste certi rövid távra is nagyon jó lehet lásd akár tegnap. Amit Zoli mondott Tl59 az szerintem ma 30-50% mozgásokat csinálhatott. :)
Van ami nincs így felturbózva.
Nem szoktam ezzel napon belül ugrándozni mert ehhez képest még egy dax egy higgadt valami.
jaja, de hol van meg ehhez a megfelelő termék? melyik cég?
Volt egy shortom benne wti-ben 51 dodó környékére mikor felment 200 naposig alatta short, zártam 47 körül, vagy a ****t 48 körül örültem milyen jót fogtam. Most 30 dollár pár cent. :) Azt kellett volna tartani mondjuk nagy csapkodást csinált 40-50 dodó között abban az időszakban. Lehet most is ez lesz .
Akkorát esett már idén mint egy ólajtó. Repkednek a 20 dolláros egyéb árak.
Jó lenne elkapni az alja közelében és tartani úgy 120 -ig.
Mondjuk vsz ez a 30 dollár körüli ár nem lehet olyan túl messze az aljától de azért ez bármire képes.
Csak az elmúlt éveket nézve 14x-3x aztán vissza 100 közelébe, most le 30-ra. Közben a világ olajfogyasztása /kitermelése mennyit változhatott? Pár %-ot? :) Abszolút beteg.
Látom szereted az adrenalint. :) Keresed a kihívásokat.
Tavaly volt egy olaj certi 37-38 körül volt a kiütése pár centen múlott és utána visszament 50 dollár fölé rövid idő alatt 800-4000 kb ez volt a mozgása certinek úgy 1-2 hét alatt. nem voltam benne csak figyeltem.
Nézd meg mai napját az olajnak mínusz 2% körül onnan fel +2,xx% pluszba az mondjuk 4% elmozdulás onnan le 30 dollárig az mondjuk 6% esés onnan fel nem tudom mennyit 2%-ot mondjuk. Mindez egy nap.
Ha van valami ami beteg akkor ez az, mindez a világ egyik legfontosabb nyersanyagával.
A TL59 olaj certim homlokát törölgetem éppen,igen kínlódik a szegényem,remélem megéli a holnap reggel 9 órát!
Ez azért nagggyon érdekes, hogy a szép célárakat minden instrumentum magyar tőzsde zárása után 2 perccel csinálja meg.
Vajon mit mozgatja, miért éppen 16:35 es 16:45 között szúr le odáig, ameddig kell?
Ilyenkor USA-ban 10.40 körül jár, ébrednek a befektetők?
Vagy első KV szünet?
http://alapblog.hu/wp-content/uploads/2016/01/160108-oil.png
ööö ez így elég komisznak fest
Most ezt elszóltad.
Mégsem adózhatunk ingyen a nyáron.
Pedig már úgy volt.
Egy-két hét,és a kútnál:"kérek 20 liter benzinadót"!Lassan már csak az marad!
hétfői bünti
jaja valóban fura, hogy miért pont most lesz ekkora ipo, ráadásul ez iszonyat tőkét von ki máshonnan. Vagy etetnek :)
Amikor olvastam a híreket, egyből a Glencore villant be. Azt is tőzsdére vitték, hurrá optimizmus és zutty... szóval igen, egyre több pr cikket olvasok annál inkább kezdek elbizonytalanodni, hogy itt az idő a bővítés megkezdésére... :-/
"Tőzsdei szakértők szerint ha kibocsátás olyankor történne, amikor az olaj ára nem éri el 40 dollár/hordós szintet, akkor a papírokért nem kapnák meg azok valódi értékét. Márpedig lehet, hogy éppen az alacsony ár miatt fontolgatják az IPO-t. Lehet, hogy a szaúdi vezetés arra számít, hogy tartósan alacsony marad az ár, ezért akar külső tőkét bevonni a nemzeti olajvállalatba."
http://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/megdolhet_a_vilagrekord_gigantikus_osszeg_a_tet.608401.html
ha nem is leáldozott, de azért ez figyelemre méltó. Kezd ilyen játszmává alakulni a helyzet, hogy mindenki a másik bedőlésére vár. Lehet tényleg meg kellene várni 1-2 csődöt mielőtt cselekvésbe kezdek
ez azt jelenti, hogy az olajnak leáldozott, vagy tényleg ekkora a gáz, hogy pénzé kell tenni mindent... :)
http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/ez_lehet_a_vilag_legertekesebb_tozsdei_cege.225095.html