Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#757987 banyaiz Előzmény: #757805

ezek az árverések tetszettek nekem. Két vevő egyik megáll az első licitnél. 150 milliós összegnél.

El kellett volna menni licitálni. Le volt osztva előre, váratlanul betoppansz még elképzelhető megkínáltak volna 1-2 millával , hogy ne akarj licitálni arra 200 hektárra.

Mint a maffia az ingatlan árveréseknél még az online idők előtt. Ott van 10 ember aki licitálna, aztán fejénként 5-10-20 k ugye nem akarsz licitálni.

Legelőről jut eszembe van egy rétünk ami szántóként van nyilvántarva. Földhivatalban nem tudtak vele mit kezdeni. Minden van ott csak szántó nem soha az életben nem volt szántó. Földhivatalban vonogatták a vállukat. B+ nehogy az legyen majd megbírságoltok mert nincs karbantarva a szántó. Hümmögtek hammogtak össze vissza. Gyere oda aztán mutasd meg hol van ott szántó. Új térkép stb 80 k. B+ akkor szántó lesz. Ráadásul olyan rét jó nyárfák vannak rajta. Elloptak belőle, kivágtak többet jó öreg nyárfákat. Lehet migránsok voltak fáztak. :)

#757947 Margaretta Előzmény: #757938

"A Rendeletben meghatározott valamennyi kötelezettség kiterjed minden olyan számlázó programra, amellyel olyan számlát állítanak ki, amelyre az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 158/A. §-a alapján a belföldi szabályok az irányadóak, abban az esetben is, ha csak áfa-regisztrált adóalanyról van szó, illetve, ha ez utóbbi ideiglenesen nem folytat belföldön adóköteles ügyletet. Nem terjed ki ugyanakkor a Rendeletben meghatározott kötelezettség a Rendelet 1/A. §-a értelmében arra az adóalanyra, aki (amely) belföldön nem regisztrált, mivel az ún. egyablakos rendszeren keresztül teljesíti a belföldi áfa fizetési kötelezettségét."

Ha áfa-regisztrált, akkor neki is adatexportos számlázó programot kell használni.

https://www.nav.gov.hu/nav/ado/afa080101_hatalyos/A_szamlazo_programok_20151007.html

#757938 matgab Előzmény: #757928

nekem is az a kérdésem, hogy külföldön bejegyzett cég,aki online értékesítést végez az országban és ezért magyar ÁFA számot kér magának, az a cég nem használhatja a nemzetközi számlázó programját vajon itthon, csak akkor ha megbíz egy magyar számlázó programot , hogy az általa elküldött adatok alapján állítson ki számlákat?

Ezt a külföldiek nem nagyon értik, hogy hogy lehetséges...

#757936 matgab Előzmény: #757932

nem lehet küföldit, mert csak regisztrált szoftvert lehet használni.

Ráadásul 1-2 év és az összes számlázó szoftver ugyanolyan online lesz a NAV-hoz, mint a pénztárgépek...

#757935 matgab Előzmény: #757928

Kulcsszoftot használok, az nem rossz. De ha egyedi kívánságod van , akkor az nagyon sokba kerül.

Az általad leírt funkciókat tudja. Sokan használják.

#757932 rbbj11 Előzmény: #757928

lehet külföldi programot is használni?

Van egy egyszerü és jó, én Ausztriában ezt használom: KingBill

Számlázóprogramot kell v…

#757928 Margaretta

Számlázóprogramot kell vennem a NAV adatszolgáltatás előírása miatt.

Olyat keresek, ahol a számlaszám formát meg lehet választani és a megnevezés rovatba bármennyi sort lehet írni. Papíralapú legyen, gépre telepíthető, ne internetes, mert azok között vannak olyanok, amit csak 1-2 évig őriznek meg.

Tudtok valamilyet ajánlani tapasztalat alapján?

Én már többet megnéztem, de már nincs hozzá sok türelmem, mert egyfolytában csak felcseszem az agyamat.

Jaj, de nem tetszik a li…

#757872 walex

Jaj, de nem tetszik a libsiknek, hogy sok magyarban azért még él a magyar öntudat.

Megy ám az antiszemitázás azért itt-ott, mert vannak, akik kritizálni merik a "nagy sikerű" filmet.

http://www.penzcentrum.…

#757831 Margaretta

http://www.penzcentrum.hu/otthon/ez_siman_betehet_az_uj_csok_nak_ki_akar_igy_igenyelni.1047800.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel

Nagyon bírom ezt az ötletelést.

Tökre biztonságban érzem magam, már ami a törvény/rendeletalkotást illeti.

A nyugodtság bír eluralkodni rajtam nap mint nap.

El kell vágnom készakarva az ujjamat, hogy valamibármi rosszérzést keltsen bennem.

Annyira nincs semmiféle változás körülöttem.

#757805 Racional Előzmény: #757742

http://index.hu/video/2016/01/05/birka_folyt/

birka ügy?

nem csak birka, tehén legelő ügyek is vannak, én kettőről tudok biztosat (Pest megyében, kb 150 birka és kecske, kb 50 tehén) az állat tulajdonosnak nem volt legelő a tulajdonában, ingyen legeltetett az állam földjén, jobb esetben bérelte, de nem fizette a bérleti díjat évek óta, a szerződése már rég megszünt, csak megtűrték, most pedig erről az index.hu már elfelejti tájékoztatni a teheneket és a birkákat.

Más: olyan állat tulajok is vannak, akik az erdőbe hajtják be a teheneket vagy disznókat, ami kifejezetten tilos is, most ezek is ajvékolnak.

#757785 Turkoglu Előzmény: #757781

Ezzel egyetértek... Érzik, hogy bármit megtehetnek, mert a másik oldal mikroszkóppal sem látható...

#757784 walex Előzmény: #757781

Nem írtam,hogy csak most.

Ez kifejezetten gusztustalan történet, ahogy kihúzzák a földet a gazdálkodók alól, de migránsoznak egyet és már ennyi elég is,hogy növekedjen a népszerűség.