Regisztráció Elfelejtett jelszó

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

Re: nincs cím

#757473 Pyxis Előzmény: #757442

A decemberi lejáratú új mélypontot ütött 1176on, a másik index certiben viszont nincs eladó.

#757459 Kissherceg Előzmény: #757442

Muhammad bin Szalman szaúdi koronaherceg, Szalman király kisebbik fia arról beszélt az Economistnak, hogy elgondolkoztak azon, hogy tőzsdére viszik az állami olajvállalatukat, a Saudi Aramcót.

A Saudi Aramco a világ legnagyobb olajcége, és szinte biztos, hogy egyben ez a legértékesebb vállalat is egyben. Muhammad bin Szalman szerint az erről szóló a döntést hónapokon belül meg fogják hozni. Ő személy szerint nagyon lelkesedik az ötletért. Úgy gondolja, hogy ez szolgálná a legjobban a szaúdi piac és az Aramco érdekeit.

A 35 dollárra lecsúszott olajár tavaly rengeteg kár okozott Szaúd-Arábia gazdaságának, ráadásul most az olajipari riválissal, Iránnal is pocsékká vált a viszonyuk. Aramco tőzsdei jegyzése pedig segíthetne kiigazítani az ország költségvetését és valamivel nyitottabbá tenné a szaúdi gazdaságot.

Muhammad herceg szerint a tőzsdei nyitással a cég egyben átláthatóbbá is válna, mivel jelenleg elég keveset lehet tudni arról, hogy milyen bevételei vannak vagy mekkora olajtartalékokkal rendelkezik.

Muhammad szerint országa jól döntött, mikor megszakította a diplomáciai kapcsolatait Iránnal, miután január 3-án feldühödött tüntetők Teheránban szétverték a szaúdi nagykövetséget egy siíta főpap kivégzése miatt.

Hozzátette, hogy egy szaúdi-iráni háború katasztrófát jelentene a közel-keleti régióra nézve. Biztosított mindenkit, hogy nem fogják engedni, hogy ez megtörténjen. (via Economist)

#757429 Pyxis Előzmény: #757336

Erste wti oil 2016 dec nincs rollover, nov. 18án jár le. Likvid a Ebwtioil02-vel szemben. Ott már mind bukóban csücsülünk.

#757331 polgarmester Előzmény: #757252

Kiütésbiztos nyugdíjas oil certit merek venni most csak, 3-7 dolláros kilengésekre számítok ebben az évben. Még nincs meg az alja. Nemtom meddig bírják a zarabok, a nyugatbarát fejezős szaudi rezsim lassan belebukik, oszt' mégis...(olajháború ez vastagon)

#757252 Hathor Előzmény: #757232

Nem tudom. Devizasokban nincs tapasztalatom. RandomFXm eleg jo szerintem MT4ben. Lenne devizam, en ott kereskednek ra.

#757214 Hathor Előzmény: #757213

Én majd ha fordulatot látok. Már nem aljvadászkodom, és nem is keresek tetőket.

Olyan meg nincs, hogy olcsó, lehet olcsóbb is ,-)

#757212 polgarmester Előzmény: #757195

Ja. Elég jó volt eddig. Pont időben szálltam ki, de nincs mindig így:)

Ma vettem pár szakajtóval. pár dolcsis mozgás lesz benne ebben az évben is.

Kitörés: majd a ha Putyin lehajol a szappanért (ami nem ma lesz)

kezdésnek kis pakk. :)

#757204 Hathor Előzmény: #757200

Mit tervezel benne? Előző aljnál vétel most? Vagy speki a letörésre?

TL certiket sorba csapták ki benne. Ünnepek előtt már csak egy TL long volt, de abban is volt valami gubanc a kiütési árral, mert eredetileg elérte 35.7dolcsi körül, majd aztán ki is ütötték azt is, de addigra pont jött új.

Felfele most nem látni az olajban ma.

#757200 Kissherceg Előzmény: #757199

ismerem a certifikátokat csak az olajat még nem. Nem tudom mennyire "drága" a kereskedés benne