Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#758165 akpo7 Előzmény: #758126

Trendvonalak alapján benne volt, hogy újra lemegy oda, ahonnan indult az emelkedés.

A kérdés, hogy át tudja e törni nagyobb lendülettel, mert ha igen, akkor egyre kényelmesebben lehet ülni a 10k vagy afeletti shortokon.

#758126 Ibiza Előzmény: #757637

Huhh.. bosszankodtam, hogy lecsúsztam a longról.. ilyen esést nincs olyan TA aki megmutat.. 200pontot zárás után esett.. (Én a futikat nézem)

Jó csúnya lett a vége. E…

#757647 archenius

Jó csúnya lett a vége. Ebből hétfőn megint réses nyitás lesz. :(

beraktam extrémre venni …

#757637 Ibiza

beraktam extrémre venni longot.. úgy látom nem sikerült DAXTL60at.. sztem 700ra raktam 783 volt a legalja.. azt gondolom dax talán megtalálta az alját..

tapasztalat mielött felmegy elötte megint leviszik.. talán ez volt az.

Sajna a hirek mozgatnak.

#757443 akpo7 Előzmény: #757328

Ez a meglátásom most ült eléggé az esős januárra...

Még gondolkodom, hogy 8 vagy 6k legyen a céláram

#757398 banyaiz Előzmény: #757379

Kínai ügyeket feltupírozza az, hogy nem olyan régen a lakosságot tömegesen bevitték a tőzsdére felfújták rendesen . Oké van valami lassulás egyéb csak rendesen rátesz hangulatra belső tőzsdéjükön lakosság reakciói.

Ez nehéz felmérni mennyire képesek ott ráparázni . Most őket figyeli piac néhány kínai útjavító éppen milyen idegállapotban tőzsdézik, néhány millió kínai pontosabban. :)

Szóval ennek a hatását nehéz felmérni ilyen körülmények között. Mekkora parát tud ez okozni akármi és az ellenkezője kb.

#757397 banyaiz Előzmény: #757379

Kivárok nix ugribugri.

Nekem daxban 8300 környéki 2014-es mélypont amikor az orosz ukrán balhé volt egy olyan szint amíg az alá nem esik csak korrekció.

Egy apró probléma van 8300-12xxx ath között van bő 4000 pont. Elég abnormális nagy tér egy korrekciónak.

Az jár még a fejemben ami a legvalószínűbb , hogy ez az egész tulképpen ennek usa kamatemelés mókának a lereagálása csak azért ilyen nyomott módon mert nem tankönyvi a válságból való kilábalás finoman szólva.

Könnyen lehet hiába van itt 1000 zavaró tényező ez történik, csak ilyen nem éppen szokványos módon hanem nagy idegbetegséggel, érthető mert maga világgazd helyzet se éppen a családi fényképalbumban már 1915 -ben megörökítésre került szokványos sztori. :)

#757379 Mancs Előzmény: #757370

Igen, aztán láttam a másik kommentedben, hogy nem is az árfolyamokra vagy kiakadva igazán, hanem a mögöttes gazdasági történésekre. Hát, mondhatni összeértek a szálak a csillagok szerencsétlen állása közepette. Túlcsordult a bili.

És az árfolyamokra visszatérve: hamarosan kiderül, hogy pl. 1998 vagy 2011 nyarának pánikja ismétlődik-e megint, esetleg a tavaly októberi emelkedés korrekciója ez csupán, vagy egy akár évekig tartó medvepiacra váltunk át. Azért az utóbbi esélye jelentősen megnőtt, különösen annak fényében, hogy a tavaly aug.-i letörési szinteknél járnak a főbb indexek megint. Ez semmiképpen sem a bullra jellemző - már ha hosszútávon nézzük.

#757370 banyaiz Előzmény: #757360

Igazán én csak arra gondoltam az ilyet még nem láttam alatt egy komoly válság amiből lábal ki a világ extrém hosszú ideig 0 körüli jegybankik, Usa már emel ecb lazít, és ennek a hatásai a világgazdaságra ebben a spéci helyzetben közvetlenül egy válság "után" idézőjelben után.

Szerintem amióta piacgazdaság van ipari forradalom , kapitalizmus ilyen helyzet még nem volt. :) Ha csak az olajat nézem , feltörekvő piaci hatások, Kína, lehetne sorolni, mindez egy válságkezelés közben. :)

Alapjáraton forgatókönyv válság , kilábalás fellendülés, újra válság. Na most ami jelenleg van nehéz bekategorizálni mi is zajlik éppen, mi fog ebből következni. Mert Európa még odáig sem jutott kamatot emeljen.

FED arra kényszerül rögtön az első emelés után újra vágjon, hatalmas kudarc lenne.

Ha csak a tőzsdék alakulását nézem akkor nagyon úgy tűnik maga a FED emelés és az év vége együtt tompította a reakciókat. Megszűnt ez a kérdés év vége is van esetleg sokan ez miatt vételen voltak, rögtön zutty.

#757366 banyaiz Előzmény: #757280

Kínaiak keményen játszanak, kinyitottak aztán pillanatok alatt -7 felfüggesztés. :) Legalábbis ezen a belső tőzsdéjükön amire lakosságot rászabadították. Azok belekóstolnak most a tőzsdézés örömeibe. Felrángatják először triplájára aztán lefelezik mindezt kb 2 év alatt vagy mennyi volt.

dax is belehúzott rendesen az esésben lassan az évzáróhoz képest 1000 pont mínusz.

Még buxot is elérte az esés ma ahogy nézem.

#757360 Mancs Előzmény: #757250

"Olyan jellege van mintha itt az év végi zárókra spekulációk megszűntével kihúzták volna a dugót."

A trendforduló mindig kemény dolog. És sokan csak pislognak. :)

Valamikor vége kell lennie az oldalazásnak, a bika-medve kirázásnak, el kell dőlnie a hosszabb távú iránynak. És valamikor be kell teljesednie a trendfordulós alakzatnak.

És volt már ilyen. Nézd vissza 2008 januárt SP 500-on naposon. Fontos támaszokat letörve óriási esés az év első hónapjában, mindjárt az elejétől. Az vetett véget az addigi tökölődésnek, és bizonyosságot nyert a bear. Korábban te írtad, hogy az idei csapkodós év lesz. Én azt mondom, az 2015 volt. Ha minden jól megy - és a múltban látottak alapján is erre kötelezi - egy ilyen csapkodós év után idén újra trendbe áll az index.

Most még persze nem állunk ott, hogy ugyanarról a piaci szituációról beszélhessünk, de közelítünk hozzá. SP 500-ban ugye van 1820-30 körül egy histórikus támaszszint, amit a 2014. - ill. a 2015 nyári nagy leszúrások alakítottak ki. Amennyiben ez a szint törne, illetve alázárna, akkor az már egyértelmű jelzés. Ez még ugye odébb van, tehát semmi nem dőlt még el. Meg is vehetik az esést. Van ideje tehát idén még ATH-ra is mennie. De az irányt illetően dűlőre kell jutni előbb-utóbb.

ez durva..amíg 100pont g…

#757340 Ibiza

ez durva..amíg 100pont gappal nem nyit addig sztem nem nagyon kell a longot erőltetni..200-nál virtuálisan vettem longot..de ráültem a kezeimre..

kína eléggé betesz..lesz erősödés sztem ha jönnek a profit vorningok....gyengült eur usa dollár meg nagyon erős.. az usába exportáló cégek jól jönnek ki ebből..utána lesz sztem amikor a malacokat levágják.. összeesik usd.. usának csak rövidtávon jó erős usd.. most veszik drágán usd-t a kamtozó kötvényekhez..