Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

rbbj portfolio

Re: új év, új lehetőségek

#757848 Bendeguz Előzmény: #757714

Lehangolóan festenek a mariskás papírok. Az elején hatalmas tépés, aztán most mindenki le van ülve és lassan pislog :D

#757837 Bendeguz Előzmény: #757753

júniusban és miután letelt a fél év, ami alapból jár, még megadták neki plusz egy évre előre, de valamivel kevesebbet (notstandhilfe). de ma nem mondtam fel és nekem se mondtak fel, szóval nem szórakozok, maradok amíg bírom idegekkel.

#757753 rbbj11 Előzmény: #757721

az az ismerösöd mikor kapta meg? Kb. szept-töl indultak a nagyon durva megszigorítások

#757724 Pyxis Előzmény: #757720

Erre utaltam jómagam is, az idézett számok önmagukban félrevezetőek is lehetnek.

Suliba megtanultam, hogy kb. 12 ft/kWh áron termel Paks áramot, aztán fél évig boncolgattuk miért annyi, amennyi.

#757723 Pyxis Előzmény: #757720

Erre utaltam jómagam is, az idézett számok önmagukban félrevezetőek is lehetnek.

Suliba megtanultam, hogy kb. 12 ft/kWh áron termel Paks áramot, aztán fél évig boncolgattuk miért annyi, amennyi.

#757721 Bendeguz Előzmény: #757719

egy magyar ismerősöm is megkapta, pedig 1 évet dolgozott csak, szóval biztos. magyarországi kbc értékpapírszámlám meg inkább vitt tavaly, mint hozott, szóval nincs bevétel.

#757720 Koffein Előzmény: #757718

lehet, hogy többet termel az usa, de drágábban, mint a szaudiak...

valahogy így alakul a kitermelési ár/hordó

usa 36

brazilia 49

canada 41

szaudi 10

kuwait 10

iraqi 11

#757719 rbbj11 Előzmény: #757693

Biztos vagy benne, h. munkanélküliségit megkapod? Mert több ismerösömet szivatják most, utána érdeklödtem egy munkajogásznál is, valóban van olyan EU törvény, hogy nem egyértelmü, hogy jogosult vagy-e rá. Van még magyar lakcímed vagy kijelentkeztél teljesen otthonról? Nincs semmilyen magyar bevételed?

#757718 Pyxis Előzmény: #757716

Sokan nem tudják, hogy az államokban már több olajat termelnek mint Szaúd-Arábiában.

Csak az a kérdés, hogy mennyi ideig tart egy markáns termeléscsökkentés kikényszerítése.

#757716 Bendeguz Előzmény: #757714

BDE-t is eladtam miután lefeleztem, szóval nem jött be a felvásárlási várakozásom :(((

Közben kiderült, hogy a jelenlegi munkahelyem elvesztette a szerződését a Black DIamonddal és már takarékossági okokból Lengyelországban gyártják a PIEPS lavinapakkot, ami szintén negatív jel.

Köszi a linket!

3D nyomtatás sose fog lejárni szerintem. Amikor eljön a pont, hogy lakossági célokra is megfelelő lesz árban és minőségben, akkor fog robbanni.

Drónok terén kb az van, mint a fűbizniszben. Rengeteg a kis cég, sok az új beszálló, nem tudom mit érdemes venni.

Arany: évek óta esik, és technikailag most emelkedő szakaszba lépett, de a csökkenő csatornából még nem tört ki. Az kb 1160-1210 felett volna igaz.

olajat nem értem, nem is érzem, de az alulértékelt cégek lehetnek még nyerők.

itt egy friss lista a múlt hét nyerteseiről:

http://www.marketwatch.com/story/owning-these-stocks-would-have-made-you-a-big-winner-in-a-brutal-week-2016-01-08?link=sfmw_fb

#757714 Koffein Előzmény: #757693

gratula a MSFT -hoz, BDE-t hogy látod, eléggé megütötték mostanság.

mariskás cégek közül ezek közt érdemes nézelődni http://www.bloomberg.com/graphics/2015-weed-index/ mivel annyira új, ezért fundamentumot nem nagyon találok, habár rbbj lehet talál valami érdemre való funda infót... :)

én talán orvosi mariskás céget néznék pl arna, ez a listámra fel is vettem... kíváncsiságból, hogy alakul...

3D nyomtatás: mit látsz benne? nálam lefutott téma, jelenleg nem látok benne nagy durranást.

drón: ez jó téma. :)

arany: ABX, NEM, AU, GG, KGC, GFI, AUY, AEM, RIO, FCX, TRQ - a többség névérték alatt forog. mesélj csak, miért is érdekel az aranybánya? :)

olaj: ez kényes ügy :)

új év, új lehetőségek

#757693 Bendeguz

Szevasztok!

Próbálok gyakrabban idejárni, mert hiányoztok. Lehet felmondok a munkahelyemen és elmegyek egy továbbképzésre és kicsit más szakterületen folytatom a pályafutásomat. Itt a sógoréknál van fél év segílyke, a nettóm 55%-át megkapom. (ami herceg szerint több millió Ft, hahaha! - nem. )

Bő fél éve nincs időm és motivációm se a tőzsével foglalkozni, kihagytam minden ziccert és tök sok bukót nyeltem be, amin most egy 40%-os MSFT nyerő szépített valamit. Jelenleg mindent eladtam, tehát itt az alj! :)

Köszönöm a hozzászólók tippjeit! Az olajos, alulértékelt papíroknak ti mennyi esélyt adtok a fordulatra? A szaúdiak vajon mikor kezdik csökkenteni a kitermelést és az árakat felemelni? Addig nincs értelme hulló kés alá állni.

Lenthor fórumtársat üdvözlöm! Itt láttam először, de egyelőre nem lesz közös témánk, mert nekem a dax nem játszik :) Ha egyedi amcsi részvényekkel is foglalkozol Lenthor, azt örömmel olvasom!

Erősen gondolkodom amcsi mariskás részvények vételén, mivel újabb államokban fogják legalizálni.

http://mic.com/articles/131239/here-are-the-states-that-will-possibly-legalize-marijuana-in-2016?utm_source=policymicFB&utm_medium=referral&utm_campaign=WHFacebook&utm_content=inf_66_285_2&tse_id=INF_49b520a69428478f99223c73e459cf63#.7aaX95AJO

A gond az, hogy ezek jó része pink sheet vacak, sokszoroznak, sokadolnak akár napon belül is.

Ismertek-e nagyobb marijuanas céget, ami mögött van már fundamentum is?

Továbbá: 3D nyomtatás, "lakossági drón" gyártás és aranybánya érdekel.

Re: nincs cím

#757440 Koffein Előzmény: #757439

ibizának üzenem, hogy tavaly ilyenkor kellett volna venni, amikor jeleztem, hírre adni...

e miatt ideg is vagyok, hogy nyomorék almát + ea-t vettem disney + hasbro helyett... fejem verem a falba... olyan szép látomásom volt, de nem kereskedtem le... brrr :-/

#757439 rbbj11 Előzmény: #757438

19:37 rbbj11 (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @Ibiza

ez a másik topikomba való, de az valóban jó cég, csak szerintem még mindig nem elég olcsó: 80-90 usd közt tartanám jó vételnek

#757438 rbbj11 Előzmény: #757355

ibizától:

Ibiza (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @rbbj11

szerintem Disney részvényeket érdemes lenne venni..nem tudom megindult vagy sem.. megvettek film és játékforgalmazási jogokat lukas-tól..elég jól megy most ez.