mutyi mutyi mutyi
http://forbes.blog.hu/2015/12/10/gyorsan_kiosztanak_16_milliardot_a_szalak_roganhoz_vezetnek
Ez is normális ugye, még a gyanú sem merül fel,hogy valami nem stimmel.
http://www.mfor.hu/cikkek/vallalatok/TAO_penzek__Felcsut_hatalmas_osszeget_zsebel_be_iden_is.html
Szerintem meg csak átlépett egy kritikus határt az agyi fejlettsége, minden ennek a következménye. És a rohamos fejlödést csak az tette lehetövé, hogy megszületett az írás és a több generációs tapasztalatok és tudás halmozásának lehetösége. Ezzel végtelenítettük az amúgy sem kicsi agyi kapacitást.
Ha pl egy másik állatfaj akár 2x fejlettebb lenne agyilag, de nem lenne írásbelisége, akkor is fényévekkel elmaradna emberi fejlödési ütemtöl. Hisz akármit feltalál, azt csak szük körben tudna elterjeszteni, és nagy eséllyel idövel elveszne a tudäs, lehetetlen lenne több ezer egyed, több száz generációjának minden tudását memóriában elraktározni.
Azt hittem, csak slendriánul fogalmazol, és úgy értetted, egy faj, mint a többi a természetben, csak a többi felett áll. Másképp nem tudom, h. lehetne értelmezni "a természet egy faja"-t?
Már a legtöbb hívö nem cáfolja teljes mértékben a természet törvényeit, söt, elismeri a katolikus vallás is, hogy egy faj az ember és a természet része. Csak ahhoz ragaszkodik a katolikus vallás, hogy nem a többi fajból levezethetö az ember, hanem teremtett és lelke van. És ahhoz is, ami az archaikus emberközpontú világra érvényes, hogy az összes többi faj csak azért van, h. szolgálja az embert. Tehát épp amit te írsz, h. felette állunk a többi fajnak és persze ebböl kikövetkeztethetö, h. a természet felett is.
Annak semmi értelme, hogy ember a legfejlettebb, mert miben? Mi a fejlettség? Ha pontosítod, hogy absztrakciós képességben, akkor ok. De pl. látása messze nem olyan fejlett. Nem lehet azt mondani, h. objektíven a jelenlegi élö fajok közt ez vagy az úgy egészében fejlettebb. Hacsak nem evolúcióbiológiailag közelíted meg. De ember abban sem lenne a legfejlettebb.
Csak nagy az agya.
Téged nem érdekel, ki a faxod a Habony, ezt nagyon hosszasan leírtad. (Közben persze újra lebirkázol.)
Oké.
De másokat esetleg érdekel, van véleményük, és ezt leírják. És esetleg ez nem egyezik a tiéddel.
Így jártál, mert ez egy fórum. ;-)
Na, most nem vagyok egyszerű helyzetben, hogy mit írjak. Azt hiszem ez az a pont, amikor megértettem sok mindent a gondolkodásmódodról.
"...én nem látok rá elegendő bizonyítékot.."
Kész, feladom, meggyőztél, győztél.
Ui: Mindenki másnak -akit a tények is érdekelnek- kis olvasnivaló:
https://www.mozaweb.hu/Lecke-BIO-Biologia_10-A_rendszerezes_alapjai-104944
Máshonnan csak az idevágó lényeg:
Ország: Állatok (Animalia)
Törzs: Gerinchúrosok (Chordata)
Altörzs: Gerincesek (Vertebrata)
Osztály: Emlősök (Mammalia)
Rend: Főemlősök (Primates)
Család: Emberfélék (Hominidae)
Nemzetség: Hominini
Öregnem: Hominina
Nem: Ember (Homo)
értem, amit mondasz, amit írsz, nem is az arccal van a gondom, hanem maga az elvvel. tőlem feri is ülhetett volna ott, vagy akár tiborcz, lecsinálom, az elv a problémám. lehet dobálózni, hogy nem közszereplő, akkor a jog szerint trombitás lali sem közszereplő, és már bugyira vetkőztette a média...ja bocs, őt nem védi polt meg a többiek... azt is lecsinálom, hogy órát teker, beleállt, meghozta a döntést, most fizeti az árát... de ne _aszál már fel, hogy ez normális? minden politikus védi, letagadja, ismerjük, nem ismerjük, mintha egy fantomról lenne szó... most leragadtunk ennél a témánál, de ott van a vagyonnyilatkozat téma, amit nagy sutyiba át akarnak tolni, ott vannak a mészáros féle cégek, ott vannak a családtagok által elnyert pályázatok éstb éstb... itt is az elv, amit tudjuk egy zseb shitet sem ér a politikába, de akkor is... mit látunk? azt, hogy a narancsos forradalmárok helyett, ebben a nagy kínálatba nem lehet jobbat találni... ettől az eszméletlen nagy szabadságban mi történik? az hogy elszálltak, minden fontos intézkedésre csinálnak, és költik a nép pénzét _aszságokra, a helyett, hogy az egészségügyhöz drasztikusan hozzányúlnának, vagy a vállalkozni vágyókat próbálnák segíteni különböző ösztönző csomagokkal, ha már startup várost álmodtak pár éve. jaaa ez is egy vízió volt, de nincs rá keret, mert minden fillért le kell hajolni, hogy a zsét szivattyúzni lehessen az új oligarcháknak... törvénybe ütközik? óóóh drágáim, akkor módosítunk rajta, akár visszamenőleg, így legális lesz, volt ügy, nincs ügy...
frei, hogy jön ide? más téma, ő a könyvét promózta elég profin... 2-3 évente letol egy ilyen roadshowt, majd elvonul éli életét...
lassan emésztesz..látom betűről betűre haladsz..
rbjjmz/x vagy mi a neve már a mondat végén elfelejtette odaírtam a birkaság kifejezés nem negatív.. ők a fogyasztói társadalom motorja..mellesleg jól elvannak az életben.. elfogadják ami a társadalomban van.. sok öröm kész eszmék értékek..trendek divatok..én vagyok bjuzi..majd csárli..utána franciaszinű..okostelefon.. fujj fujj hajrá.. jó fogyasztói a készkajáknak..médiakonzerveknek.... nélkülük nem lenne világgazdaság.
habony ki a faxszom.. meg kit érdekel.. jó fizetése van miért ne lazulhatna..kinek mi köze hol teszi.. nekem ritka egy gnóm alak.. furcsa izléssel.. egyáltalán nem érdekel.. mellesleg én is voltam ibizán és ennél töbet fizettem..kicsit belecsaptam a lecsóba.. oszt? kellett..le kellett engedni a fáradtgőzt..megtehettem és sokat dolgoztam érte..teljesen magánügy.
Egy DKs nyomja az agyadba a médiából sok ember ennyit keres egy hónapban..sokak éves bére egy utazás.. bla bla..bla.. de ez a dk-s majom sem ennyit keres..ez sima populizmus..demagógia.. miközben ezek a szarok hajtják a zsetont..
az orczi téri zsidó förmedvény sokmilliárba került és be van zárva..el van kerítve.. hallasz róla? mennyi lélegeztetőgépet lehetne venni ennek a sz@rnak az árából mennyi gyerek lakhatna jó..mennyi...bla bla blaa..
sztem annyira nem bonyolult a dolog.. a médiától kapsz gumicsontokat..szaladgálsz mint kismacska ősszel a levelek után...lehet osztani facebúkon..lehet akciózni lehet úgy érezni része vagy a társadalomnak.. közben a média egy játékszere vagy...
Elolvasom ezeket a híreket..mert érdekel a média működése.. mit akar elhitetni velem.. látom ahogy promótálnak valakit..gondosan ügyelve a másik promótáltat ne üsse a megjelenés.. legutóbb pl freit néztem hogy adják kézről kézre..
nem nagyon ment át a dolog neked..amiket beírtam..de nem lényeg.
sokakat zavar..kiket zavar, engem nem... szintiszta logika.. minden állatot vissza lehet elég régi előváltozatig vezetni.. az embernél ez nincs így.. sokféle feltételezés van.. mindegyikre írják ez volt az volt.. áá most ez.. ez már felegyenesedett uhh találtunk egy magasabbat.. ezt el kéne hallgatni..stb stb.. az a tény az ember hirtelen nyert nagy teret a természetben és hirtelen lett kiemelkedő... ez gondolkodás kérdése...én nem látok rá elegendő bizonyítékot.. ettől még nem valamelyik isten teremtette.. de ez is bonyi lesz ,)
Elnézést kérek, hogy beleröfögök, de az ember biológiai értelemben igenis az állatokhoz tartozik. Tudom, ez sokakat esetleg zavar, vagy nem értik, hogy is van ez, de ettől tudományos biológiai tény. És ez független vallástól vagy bármitől.
az már belőletek pár hasonszőrűból jön.. az már nem az én dolgom.
:DD furákat beszélsz.. Mutathatnál egy linket amiben egy vallásos azt mondja az ember az a természet egy faja... az elmaradott gondolkodástól meg végképp messze van..hiszen egyrészt az állatra vagy az isteni eredetre vezetik vissza az embert..
Én eléggé másképp tapasztalom.
Nem írtad, nekem ez a benyomás jött le, és elnézve a többiek reakcióját, ök is így érzik, vagy neked nem ez az érzésed?
"Amúgy az emberi faj nálam nem az állati faj része.. hanem a természet egyik faja...jelenleg a legfejlettebb uralkodó faj.." Ez érdekes. Hívö emberek és archaikus gondolkodók szokták így gondolni.
Nincs rá szükség, elvégre ők nem lopnak, mint a jól elszámoltatott elmúltötévelötti elmúltnyolcév emberei.
Saját mohóságuk lesz a vesztük, látszatra se adnak, pofátlanok és még hülyének is néznek mindenkit.
beeeee sitty sutty nincs semmi látni való http://hvg.hu/itthon/20151210_vagyonnyilatkozat_orban
na igen, tanulságos, kis doku filmek a kivándorló témához...
Azért van ám itt siker is, megy a kormány propaganda.
52 fiatalt sikerült hazacsábítani fejenként cirka 2 milláért, miközben ennek az 52-nek a nagyon sokszorosa megy ki külföldre.
http://index.hu/gazdasag/2015/12/08/gyere_haza_fiatal_ngm_ofa_foglalkoztatas_kivandorlas_anglia/
Én nem bíznám el a narancskomik helyében annyira magam a népszerűségtől. Attól, hogy migráns témához viszonylag normálisan állnak hozzá, ez még nem feledteti el azt a sok mocskot, amit ezzel próbálnak meg elnyomni a médiában.
Ezt látom én is. Ahelyett, hogy jönnének vissza, még inkább gyorsul a kivándorlási tempó.
Nem lesz ennek jó vége. Egyik ismerősömék most számolnak fel mindent itthon, költöznek ki családdal Ausztráliába és eszük ágában sincs ide többet visszajönni, legfeljebb majd nagy ritkán látogatóba.
Ebben nyakig benne van a magukat rendszerváltónak mondó és hazudó vörös és narancssárga kommunista párt is.
Ők tehetnek arról, hogy ahelyett, hogy rendbe tették volna az ország dolgait jó 20 év alatt, egy egyre inkább élhetetlen országot csináltak egyre növekvő adóssággal, korrupcióval, egyre inkább pozitív jövőkép nélkül, ahol az asztalra semmit le nem rakó inaktívak agyon vannak támogatva, aki meg dolgozik, arról a bőrt is lenyúznák.
Mindeközben meg drága elitünk kéz a kézben nyúlja a lóvét és egymásnak falaznak (elszámoltatás helyett), az embereket pedig komplett hülyének nézik nap, mint nap.
Megtehetik, mert a sok birka nem megy ki az utcára, de a netadó ellen képesek voltak kimenni.