Regisztráció Elfelejtett jelszó

Utazás

ó milyen egzotikus

#763160 TrendMan

És ez sem.

Ez egy igazán extravagáns vállalkozás: Vonattal Mauritánián keresztül, egy szörfössel:-)

http://www.spiegel.de/fotostrecke/mauretanien-surfen-in-der-sahara-fotostrecke-134971.html

Mauritánia az az ország, ahol

-talán a leghosszabbak a vonatok (melyek vasércet szállitanak a déli bányáktól az északi atlanti kikötőkhöz)

- itt van a világon a legtöbb rabszolga (a lakosság arányához képest)

- és a halászok nem tudnak úszni

Igazán egzotikus hely.

Re: Kockázatok! Kockáztatok?

#762013 TrendMan Előzmény: #761500

Akkor erre nem kapunk választ, mert nem osztjátok meg a véleményeteket, vagy még nem alakult ki.

Azért én ezen a nyáron a zsúfolt nyugat-európai tereket próbálom kerülni:-)

Kockázatok! Kockáztatok?

#761500 TrendMan

Némi kockázatokat látok az idei évre tervezett utazásokkal kapcsolatban:

Ha az ózonlyuk, mely majd akár Észak-Olaszországig is elérhet, nem pusztitja el a zika-virust hordozó szunyogokat, akkor veszélyes lehet a helyzet egy közönséges turista számára.

Ha meg elpusztitja, akkor lehet, hogy még veszélyesebb!

Ugyanakkor, ha a szalafisták - akik 2016-ban próbálják majd átvenni a hatalmat - nem a foci EB-n akarnak robbantani, akkor bármelyik másik Nyugat-Európai régiót látogató turista szorult helyzetbe kerülhet!!!

Még akár én is???

Lehet, hogy mégis inkább a dunai fürdőzést választom, vagy a Közel-Keletre utazom.

Ott lehet, hogy biztonságosabb!

Ti mit gondoltok?

Re: nincs cím

#753945 Tucsok Előzmény: #753944

"Ha a Biztosított külföldön járó betegként vesz részt szakellátásban, lehetőség szerint köteles a felmerülőköltségeket az egészségügyi létesítmény részére közvetlenül megfizetni, és kárigényét a Biztosítónak a Magyarországra történő visszaérkezését követően bejelenteni. A Biztosított e célból köteles a fentiekkel kapcsolatos számlákat, és egyéb bizonylatokat beszerezni és megőrizni."

#753944 Tucsok Előzmény: #753943

Egy ismerős biztosítási közvetítőnél kötöttem,ő azt mondta hogy ez jó, 46.000 Ft volt 42 napra.

Ennél egy volt drágább.Én azt a mondatot nem értem hogy "kárrendezés számla ellenében a budapesti

fiókunkban" .Van két olcsóbb biztosításuk,betegség esetén az egyik 8 a másik 20 milliót fizet maximum

Én azért választottam ezt mert a teljes kezelési költséget fizeti. A kérdés az hogy először ezt én kell kifizessem ott és itthon majd kifizetik? Nem érdekelnek a " kis " bajok,én a súlyos dologra kötök biztositást

Te ilyen telefonost hívtál már?

#753943 Margaretta Előzmény: #753942

Általában, ha külön utasbiztosítást kötsz, jobban jársz, mintha a bankod kártyájában bízol, ami egy szenteltvíz.

Az itthoni szám hívásának sikerességében nem kételkednék.

Ezek jól szoktak működni.

Nagyon ritkán fordulnak elő biztosítási események, kívánom, nektek se legyen. Ehhez az is szükséges, hogy tokjo formában legyetek már az indulás előtt is:)

Az USA-ba utazom. Utas b…

#753942 Tucsok

Az USA-ba utazom. Utas biztosítást kötöttem. Itthon olvasom a részleteket.Kár rendezés

számla alapján. Az AIG multi risk extra ami fedezi a teljes orvosi költséget.Ez lehet

több millió.Ki fizeti a számlát kint? Én és majd visszakapom a pénzt? Azt mondják hogy hívjak

onnan egy itthoni számot és majd akkor ha baj van segítenek.

Próbáltam elolvasni a leírást de csak a vérnyomásom ment fel.

Részletesen leírja mik a kötelességeim,mikor nem fizet de hogy ő hogy intézkedik az

nagyon homályos.

Utazok ti hogy csináljátok ?

Az USA-ba utazom. Utas b…

#753941 Tucsok

Az USA-ba utazom. Utas biztosítást kötöttem. Itthon olvasom a részleteket.Kár rendezés

számla alapján. Az AIG multi risk extra ami fedezi a teljes orvosi költséget.Ez lehet

több millió.Ki fizeti a számlát kint? Én és majd visszakapom a pénzt? Azt mondják hogy hívjak

onnan egy itthoni számot és majd akkor ha baj van segítenek.

Próbáltam elolvasni a leírást de csak a vérnyomásom ment fel.

Részletesen leírja mik a kötelességeim,mikor nem fizet de hogy ő hogy intézkedik az

nagyon homályos.

Utazok ti hogy csináljátok ?

#753486 Kissherceg Előzmény: #753485

jó észrevétel, köszi. Én is kapom az emaileket az akciókról,de még nem néztem meg azokat.

#753485 matgab Előzmény: #753428

Most jó árakon vannak a repjegyek. Vitatkoztam az asszonnyal, mert azt mondta, hogy most már foglaljuk be a májusi nyaralásunkat, de mondom fog még lejjebb menni az olaj, meg terror miatt jönnek a kedvezmények, de hajthatatlan volt.

Quatarral Szingapúr , KLM-mel (és nem Airasia!!) Szingapúr -Bali retúr 170.000/fő volt csomagokkal együtt...

Szóval ha minden igaz, akkor most két hét alatt megint esni fog az olaj és további terrorakciók várhatók, ami miatt tovább csökken a repjegyek ára legalább 10%-kal...

Én aszittem, hogy egyre …

#753426 Margaretta

Én aszittem, hogy egyre többet és többet utazunk.

Ez a két kimutatás, sajnos, rácáfol erre:

http://www.penzcentrum.hu/utazas/ide_utazik_karacsonykor_a_magyar_milliomos.1047171.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel

Mi már a 90-es évek óta nem itthon, hanem meleg éghajlaton karácsonyozunk. Régóta nincs is itthon karácsonyfánk. A fénygirlandokat teszem fel kintre és bentre a sötétség miatt már november végén.

A cikkben leírt uticélokon kívül jó választás Tenerife Playa de Las Americas, vagy Grand Canaria Playa del Ingles, mert azok dél-nyugaton, a sziget közepi hegyek takarásában vannak a hidegtől. Én már sokszor voltam ezeken a helyeken is fürdőruhában a karácsonyfa mellett.

Ázsiában meg pont ilyenkor vannak az esőmentes időszakok. Úgyhogy, aki a meleget kedveli inkább, utazzon. Tokjo.