Oldalunkon a felhasználói élmény javítása és egyes szolgáltatások elérhetővé tétele érdekében
HTTP cookie-kat (sütiket) használunk.
További információk
az STKÁV: pontosabban több készlet van a raktáron, mint tavaly. Ha ezt a beflen készletek növekedése okozta, akkor az azt jelenti, hogy sok gyártás alatt lévő kártya van, amik még nincsenek készen.
SEEAÉ: Azok a tárgyi eszközök, amelyeket a cég a saját erőforrásait felhasználva (munkaerő, anyag stb) hozott létre az időszak alatt.
Az itt felmerülő költségekhez még nem párosult árbevétel/eredmény, de előre láthatóan lesz, így kell kimutatni.
Dúrván azt jelenti hogy sok kártya van raktáron. Gondolom valami nagy megrendelésre számíthatnak és bekészleteztek. Amúgy meg kevesebb az összeg mint előző évben illetve csak 210milla ami elenyésző a bevételéhez képest.
Még mindig nem zártam a pakkom. Az is igaz a 900-as leszúrásnál megremegett a kezem majdnem.
Este jó volt olvasni a számokat, de ezt nem értem. 5. oldal:
"Az aktivált saját teljesítmények a saját előállítású eszközök aktivált értékét, valamint a saját termelésű
készletek állományváltozását tartalmazzák. Ezen teljesítmények alakulását döntően a készletek
állományváltozása határozza meg mindkét bemutatott időszakban, amelyek közül a legjelentősebb a
biztonsági és kártya termékekhez kapcsolódó befejezetlen termelés értéke."
A "befejezetlen termelés értéke" azt jelenti, hogy gyártás közben van sok termék, mely ha véget ér akkor leszállítják/értékesítik és megjelenik mint profit a Q4-ben vagy jövőre? Hogy is van ez?
A "legjelentősebb" szóra kaptam fel a fejem.
Ezekkel a számviteli megfogalmazásokkal mindig bajban voltam :)