Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Re: Ennyit is értek tegnap

#752571 Sumér harcos Előzmény: #752565

Többségében nagyon elkeseredetten és sokszor nem túl sportszerűen értékelték a Budapesten történteket a norvég lapok és játékosok. Kapott a kritikából a szövetségi kapitányuk, Per-Mathias Høgmo is, akinek néhány húzását egyszerűen ostobának nevezték, de az egyik kulcsemberük is arról beszélt, hogy a tervük teljes csődöt mondott és besétáltak a magyar csapdába. Ugyanez a futballista meglehetősen lekezelően beszélt a mieinkről, de ez egyébként is jellemző volt a beszámolók többségére. Lapszemle.

A lap az állítólagos magyar szurkolói beszólásokat is idézte, mondván kigúnyolták a helyszínen a norvégokat, akik közül többen is "álomsorsolásról" beszéltek korábban.

A Drammens Tidende szerint a "csehszlovák születésű futballnomád" (...), Priskin Tamás szerzett vezetést a mieinknek, lefutva, majd kicselezve a "napok óta betegeskedő" Vegard Forrent. Négy nehéz napként összesíti a történteket a lap, és bár például szögletekben megint fölénk nőtt az északi együttes, mégis a magyar válogatott örülhetett újra. Csatárkrízisről és Høgmo be nem jött húzásairól is írnak a beszámolóban, amely megint csak nem nélkülözi a magyar válogatott kritizálását, mondván egy olyan csapat ellen estek ki a pótselejtezőben, amely meg sem közelíti az előző, Eb-(pót)selejtezős ellenfeleik erejét.

A Bergend Tidende különös tervről és szánalmas kivitelezésről ír a kapitányuk tervének befuccsolását ostorozva. A portál szerint egy óriási lehetőséget szalasztott el Norvégia, miután "a magyar nem egy nagy csapat", de az északiak saját produkciójukkal kiejtették magukat. Høgmo kapitány húzását, miszerint Henriksent csatárként játszatta, "ostobának" nevezte a lap, majd azt is, hogy a támadó középpályást később nem a csereként beállt Pedersen mögé, az eedeti posztjára, hanem a szélre vezényelte.

A VG meg is szólaltatta az AZ Alkmaar középpályását, aki elmondta, hogy életében először kellett csatárt játszania.

- Elképzelhetetlenül boldogtalan vagyok most. Egyik meccsen sem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. Nagyon sajnálom és elnézést kérek Norvégiától – mondta Markus Henriksen.

A norvég szövetség elnöke a lapnak elárulta, hogy a kiesés miatt sem lesz kapitányváltás.

- Nagyon, nagyon csalódottak vagyunk. Ezen felül most nem tudok mit mondani. A kapitány marad az állásában – nyilatkozta Yngve Hallén.

A Celtic középpályása, Stefan Johansen önkritikusan beszélt a történtekről:

- A mi hibánk, hogy nem tudtunk azon a szinten játszani, ahogy kellett volna. Csak bocsánatot tudok kérni a norvég emberektől emiatt is. A magyarok leküzdöttek minket és kijutottak az Eb-re. De nincs is helyünk Franciaországban azután, ahogy játszottunk és ahogy kétszer is kikaptunk.

A kezdőcsapatba követelt, de ott Budapesten csődöt mondott 16 éves csodagyerek, Martin Ødegaard is nehezen dolgozta fel a kiesést.

- Kevésnek bizonyultunk. Jobbak voltak a párharcoknál, picit keményebben nyomtak minket, mint mi őket, és az összecsapások többségét megnyerték a mezőnyben. Nagyon nehéz most ez az egész a számunkra – tette hozzá a Real Madridnál pallérozódó tehetség.

Az Aftenpostennek a norvégok kapusa, Ørjan Nyland már egy fokkal sportszerűbben nyilatkozott, mint csalódott társai többsége.

- Elsősorban rendkívül keserűek vagyunk amiatt, hogy egy ilyen csapat ki tudott ejteni minket. Ugyanakkor meg is érdemeltük. Nem lőttünk be elég helyzetet, pedig volt belőlük szép számmal. Így nem is szolgáltunk rá, hogy ott lehessünk Franciaországban. Így csak gratulálhatunk a magyaroknak.

Re: nincs cím

#752569 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #752564

Azonnal búcsúzunk a tornától? Netán az első meccs után hazazavarnak? Akkor viszont ezeket a favágókat már az öltözőbe sem engednék be! Szóval papíron jobbak!? No, avval a papírral egyből ki is törölheti! Amúgy ez a csávó volt aki nagyon értetlenül rázta a fejét egész meccsen! Biztos megártott neki a "délnorvég" napsütés!

Ennyit is értek tegnap

#752565 Sumér harcos

Le is osztályozták játékosaikat, méghozzá így: Nyland 5 - Elabdellaoui 4, Hovland 3, Forren 2, Aleesami 4 - Skjelbred 2, Tettey 4, Johansen 2, Elyounoussi 2 (Pedersen 4), Ødegaard 2 (Helland 4) - Henriksen 3

#752564 Sumér harcos Előzmény: #752492

NEm nagyképűek mi???a legyőzött norwich makákó tettey

Alexander Tettey nyilatkozata , aki így fogalmazott a mérkőzés kapcsán a Dagbladetnek.

- A kapitánynak volt egy terve és meghúzta a változtatásokat. De sajnos nem jöttek be. Ők lőtték az első gólt és ezzel totálisan besz*t a tervünk. Belesétáltunk egy csapdába – taktikai oldalról –, és egy olyan gólt kaptunk, amit nem lett volna szabad, mint ahogy nem lett volna szabad kikapnunk kétszer is egy ilyen csapattól. Nagyon csalódottak vagyunk és bánjuk a történteket. Papíron jobbak vagyunk a magyaroknál, de a pályán egészen más történt. A magyarokra nehéz percek várnak az Eb-n, egyike lesz a csapatuk azoknak, akik azonnal búcsúznak majd a tornától. Emiatt különösen fájó, ami történt – nyilatkozta rendkívül sportszerűtlenül, talán még a történtek hatása alatt álló Norwich-középpályás.

A lap maga is megjegyzi egyébként, hogy a norvég kapitány húzásai egyáltalán nem váltak be, így Ödegaard szerepeltetése vagy épp Henriksen előretolása sem vezetett eredményre, annak ellenére sem, hogy utóbbi szerezte a szépítő góljukat.

Dárdai

#752561 Sumér harcos

A Hertha hivatalos honlapja készített interjút Dárdai Pállal a magyar válogatott Eb-re jutéséról. Ebből idézünk most.

Hogyan értékeli a sikeres Eb-kvalifikációt?

- Összességében egy csodálatos dolog történt, 44 év után. Ez egy olyan meccs volt, ahol Norvégiának tulajdonképpen esélye sem volt – a magyar válogatott rendkívül elszántan játszott és nagyon jól védekezett. Nagyon jól nézett ki a csapat. Megérdemelték a kijutást, a csapat és az ország is.

Mennyire érzi a magáénak a sikert?

- Ahhoz képest, amikor átvettem a csapatot, tartottam a szavam, mind a pontok, mind a játékstílust illetően. Talán adtam egyfajta alapot Bernd Storck munkájához, aki talán meg is tartott abból jópár dolgot, nagyon örülök annak, amit a csapattal elért. A válogatott sokat fejlődött, de nem csak miattam, a játékosokat is dicséret illeti, nem könnyű három edzővel is dolgozni ilyen rövid idő alatt.

Beszélt-e már Bernd Storckkal a meccs óta?

- Láttam, hogy keresett a meccs után, elég későn, amikor már aludtam. Biztos, hogy a napokban sort kerítek arra, hogy gratuláljak neki szóban is.

Mit jelent Magyarország számára a kijutás?

- Rengeteget fektette otthon a labdarúgásba, az utánpótlásba, a stadionokba, és úgy általában. Amikor felkértek, nagy lépést kellett tennem az utánpótlásból a felnőttek közé, ha nem lettek volna jók az eredmények, talán soha nem lehettem volna később vezetőedző. De vállaltam a kockázatot, mert fontos volt az országnak.

Mire lehet képes a magyar válogatott Franciaországban?

- Nagyon fontos lesz a csapatszellem, de egy ilyen torna amúgy is új lendületet és személyiségfejlődést jelent egy futballistának. De talán azt is, hogy a legközelebbi selejtezőket is sikerrel veszik majd. Hatalmas motivációt jelent az Eb-re jutás a következő generációknak is, akárcsak az edzőknek és a szövetség alkalmazottjainak. A csapat sokat fejlődött mentálisan már eddig is, ezt láthattuk a két sorsdöntő meccsen is.

#752527 Sumér harcos Előzmény: #752520

a 2.kalapon fog mulni minden,

hogy minden oké legyen svájc-ausztria kell,minden más szempont másodlagos.

#752525 TrendMan Előzmény: #752520

Ezt hiba volt leirnod, épp neked.

Hol találhatók a kalapok, a kalapokban a csapatok?

És hol a nyúl?

(Hátha nem mi leszünk azok:-DDD

#752524 Turkoglu Előzmény: #752520

Izland erős most, inkább az Észak-Írek... azokat csak Pintér ámokfutása miatt nem tudtuk lenyomni...

#752520 matgab Előzmény: #752514

álomsorsolás lenne, ha:

1. kalapból Anglia, vagy Belgium,

2. kalapból: Svájc v Ausztria

3. azok mi lennénk

4. kalap: (Izland) vagy nem is tudom kik vannak még ott...

#752514 Turkoglu Előzmény: #752504

Na azért Bödére azt mondani hogy gyors erős túlzás... Szerintem az összes támadónk közül a leglassabb, viszont harcosságban ő az első...

Én is eddig kétkedve néztem ezt a Stork-ot, de le a kalappal előtte, ahogy motiválni tudta ezt a csapatot, 11 oroszlánt láttam kint a pályán... Nyilván focizni sokkal jobban nem tudunk, de ami benn volt a csapatba azt kihozta belőlük... helyenként még focira emlékeztető momentumok is voltak, egy kicsit sokalltam az előre bombázott labdákat de majd ebben is tud talán kicsit faragni a fiúkon...

Nagy Ádámra meg tényleg nem találni szavakat, amit az a srác letett tegnap az nem volt semmi, szinte hiba nélkül szállította a jobbnál jobb pengés megoldásokat, szerintem is a nyáron már a "bundás ligában" lesz...

A csapat összeállítás nekem is kicsit fura volt, nem értettem miért Priskin kezdett és mondjuk nem Nikolics de ebből is látszik nem nekem kell érteni kit miért rak a csapatba, elég ha ő tudja...

#752512 matgab Előzmény: #752504

Németh is nagyon hasznosan játszott, Dzsudzsákon végre látszott, hogy akar valamit...

Viola is úgy néz ki, hogy végre van egy szélső hátvédünk.

Szimpatikus volt még Guzmó, bár a norvég nagy helyzet előtt sztem ő hibázott a helyezkedéssel és szimpin játszott Lovrencsics is. Kádár is érett játékot mutatott be.

Szalai borzalmas volt, engem Priskin sem nyűgözött le.

Király védett, de inkább szerencséje volt többször is. Gyakorlatilag annyira lassú kezd lenni, hogy azért nem tudják mellette elgurítani a labdát, mert már nem egy ütemmel késik el, hanem kettővel és emiatt pont telibe lőtték...

#752509 Sumér harcos Előzmény: #752504

Szalai szerintem is nagyon gyenge.nem ide való,soha be nem állitanám.

itt egy video tőle,most igy a kijutás tükrében elviselem...........

Az Ultras Liberi videóján Szalai Ádám egy budapesti kocsmában tart rövid beszédet a szurkolóknak az Eb-re jutást követően, majd némi pálinkaivásra invitálja őket. A felvételen csúnya szavak hangzanak el, megtekintését az idősebb korosztálynak ajánljuk...

#752504 matgab Előzmény: #752497

Én nem értem, hogy miért a Szalai -Priskin duó volt a pályán a play off nagy részében?!

Böde ezereszer agilisabb, harcosabb gyorsabb volt.

Én Bödét kezdőbe tettem volna, és miután leamortizálta volna a teljes norvég védelmet, utána betettem volna Niko-t...

Gyönyörű volt Priskin gólja, de okosan akkor játszott volna, ha Dzsudzinak leadja lövőre, a második nagy kiugrásánál szintúgy Dzsudzsi érkezett tök üresen a hosszún...

De mindegy, a győzelmet nem kell megmagyarázni, Nagy Ádám eddig minden válogatott meccsén kiemelkedőt játszott, nagyon meglepődnék, ha nem vinnék el legkésőbb nyáron valami komoly csapathoz...

most jöhetne az a románs…

#752500 Sumér harcos

most jöhetne az a románszőröstalpufogatlanxar is vmit mondani.

nagyon befogta a száját.

#752497 banyaiz Előzmény: #752470

Nagyon összerakta. Román meccs után leírtam, főleg ahogy nyilatkozott és látva a játékot mondom ez fogalmatlan. :) Lehet kevés volt az idő, átvette és mindjárt első meccsen idény eleje is volt.

Pótselejtezők meggyőztek róla ez az ember komolyan műveli a mesterséget. :)

#752496 Sumér harcos Előzmény: #752494

MAGYAR SZALAGCÍMEK:

NEMZETI SPORT: Európa, jövünk!

BLIKK: Kijutott a magyar válogatott a foci Eb-re!

ORIGO: Megtört a 29 éve tartó futballátok, Magyarország Eb-résztvevő

INDEX: 2016, Franciaország, jövünk!

MAGYAR NEMZET: Beteljesült álom: 44 év után újra foci-Eb-n!

NÉPSZABADSÁG: Negyvennégy év elteltével ismét Eb-résztvevő lesz a magyar válogatott

BORS: Magyarország kijutott a jövő évi foci Eb-re!

#752494 Sumér harcos Előzmény: #752492

"Lelkes huszárok, nagyképű vikingek

Lenéztetek ezelőtt, de nem értek egy fityinget

Csavarja a szavakat, magyarázz Högmo

A norvégok elbuktak, a magyaroknak tökjó.

Pihenjetek a nyáron, nem léptek a pázsitra

Gondolunk rátok, mikor elindulunk Párizsba.

Üzenem az északnak, ki magyarokat temette

Sírotok legyen most a Kárpát-medence!!"

#752490 Sumér harcos Előzmény: #752488

Ezt mondta a norvég szövetségi kapitány, Per-Mathias Høgmo a találkozót követő sajtótájékoztatóján.

- Gratulálok a magyar csapatnak az Eb-re jutáshoz, a két meccs alapján ők voltak a jobbak. Nagyon csalódott vagyok mindkét mérkőzés miatt. Hazai pályán nem sikerült gólt szereztünk, ezért most már az első félidőben próbáltuk fokozni a nyomást, majd váltottunk a másodikra és ott is folytattuk a nyomásgyakorlást, de nem sikerült kihasználni a mezőnyfölényünket. Mi, a szövetség részéről soha nem mondtuk, hogy ez egy szerencsés sorsolás volt. Soha nem becsültük le a magyarokat. Mindig is azt mondtuk, hogy a magyar válogatott egy erős ellenfél, amellyel két nagyon kemény meccset fogunk játszani, és amely közel volt ahhoz, hogy közvetlenül kijusson az Eb-re. A mi csapatunk nem rendelkezett olyan rutinnal és tapasztalattal, mint a magyar.