Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Mai nap egy Hammer gyert…

#752101 Lenthor

Mai nap egy Hammer gyertyát kaptunk.

A piac csökkenő trendben van.

Az uralkodó trendvonal alatt egy kis testű gyertya alakul ki. A test színe nem fontos.

A gyertya alsó árnyéka kétszer-háromszor nagyobb, mint a teste.

Nincs (vagy csak alig van) felső árnyéka.

Szerep: Trendfordító

Várható trend: Bullish

Re: nincs cím

#752097 Tapasz Előzmény: #752058

1. Otpnél, ha szar, akkor a magyarázat az, hogy egyszeri tételek miatt ( amúgy ukrajna összeomlott, oroszoknál csökkenő bevétel, növekvő nem fizető hitelek, gyengülő rubel).

2. Richternél egyszeri mérföldkő miatti pozitív meglepetés miatt jó, ellentétben az otival.

3. Ma vettem 5594 ért.

Egész nap értekezleteken ültem.

#752096 Lenthor Előzmény: #752093

Köszönöm. A beszálló az Ichimokunak köszönhetően jó helyen sikerült. Viszont feljebb vártam, de nem ment. Így a kiszálló sem volt rossz. Igaz, hogy a long megnyitásakor már betettem eladásra 5600-ra, hogyha jó lesz a hangulat, akkor tolom felfelé. Még jó, hogy betettem, nem is tudom, hogy az 5600-on lévő nagyobb eladói pakk elfogyott-e mind.

#752093 Csusza Előzmény: #752082

Gratulálok!

Én értelemszerűen tovább viszem az adagomat, mert ez normál vétel. 600 fölött pár forinttal volt még két vételem mára, de azok nem teljesültek.

5600-on zártam a longot,…

#752082 Lenthor

5600-on zártam a longot, mert TDT volt, nem kockáztatok.

#752076 Hathor Előzmény: #752065

Nem azon kell gonolokodni miből fizetik vissza. Az legyen a jövő zenéje, vagy krachja.

Jelenleg gazdasági élénkítés van. A hitelezést felpörgetik. Tök mindegy ki veszi fel, miért. Lényeg, hogy foggyon! A gazdaságra meg élénkítő hatással legyen. Majd a levét megisszuk megint később, de addig örüljünk ha emelkedik a piac. nem kell befordulnia a piacnak mindig! 7éve savanyodunk kb. ideje már édesíteni a körülményeket.

Manapság már nekünk tök mindegy merre megy a piac, ettől nem várom le a piacunkat, amikor végre indulgat fel.

Két napja kiszálltam hati longokból. Most adok esélyt a csorgásnak, ahogy be is jött eddig, de nagy összeomlást nem várok itthon, de ha lesz, nekem az is jó.

#752070 banyaiz Előzmény: #752065

az 1x1 miatt.

gazd növekedés = nagyobb hitelkihelyezés és fordítva. Régiós szinten kellene ez mert ott van jelen. Azt nem vitatom sok probléma van ami ezt nehezíti.

Most azokat a számokat látod amit alapjáraton hoz ilyen körülmények között.

Nem véletlenül vannak ennyire ráizgulva forradalmár testvéreim se erre a témára. Enélkül a nagy gazdasági mutatványok kuka kb.

#752065 Ricsi Előzmény: #752062

Téged értelmesebb embernek gondoltalak, mint aki mindig ezzel a felpörgő hitelezéssel szórakozik.

Kinek kell hitel?

a). Olyan nagy cégeknek, akik eddig is kaptak.

b). Olyan kis cégeknek, akik felveszik, felfutnak, és akkor az állam tönkreteszi/megveszi őket.

c). Olyan kis cégeknek, akik nem fogják visszafizetni.

A magánembereknél nincs hitelkihelyezési lehetőség.

Medián bruttó 180, ennek a nettója 120 körül van. Ebből megélni is szinte lehetetlen, nem hogy törleszteni valamit. Mitől pörögne fel a hitelezés, de most komolyan?

#752062 banyaiz Előzmény: #751985

60-70 mrd/negyedév helyett olyan 40 környéke , felpörgő hitelezés mellett. Ez kellene. + bankadó kivezetés ami nagyjából 30/év.

Azt várnám , hogy a bankadó kivezetés összegével minden évben emelik az osztalékot. 150-ről 250-re nagyjából következő években. Ez úgy kínálja magát.

Felpörgő hitelezés és a ct visszaesése azt már várjuk egy ideje.

#752058 banyaiz Előzmény: #751982

Nem nevezném fosnak, csak a szokásos. Nagyjából ez a 30-40 mrd profit/ negyedév ezzel a 60 mrd körüli negyedéves céltartalékkal. + egyszeri tételek ami most éppen a román lejesítés. Kb 4 éve ez a borítékolható gyorsjelentés.

Csak nem akarnak elfogyni ezek a negatív "események". Magyar ct alakul bejön az orosz , ukrán.

Ami még látszik kamatbevételekben egy visszaesés mióta megtörtént a dev hitelek forintosítása és a kamatplafon bejött ezeknél. Nem sikerült ez még pótolni, ahhoz pörögnie kellene hitelezésnek.

Ha valami pozitívat kell mondanom Bulgária, az brutális. Nagyon jó vétel volt. Amióta megvette a bank szerintem több száz mrd-ot hozott.

A többi leánybank együtt meg se közelíti.

Mi ez, ha nem tőzsdéznek…

#752053 Lenthor

Mi ez, ha nem tőzsdéznek ezek! Egyik nap: Varga: Brüsszel miatt módosulhat a bankadó!

Most meg: Üzent a kormány a Fitchnek: meglesz a bankadócsökkentés

Magyarország keresztül fogja vinni az EBRD-megállapodásban szereplő és már törvénybe foglalt bankadó-csökkentést, amelyhez nemcsak a Nemzetgazdasági Minisztérium, hanem a miniszterelnök és az egész kormány ragaszkodik.

Idézet:november 12. 08:5…

#752043 Lenthor

Idézet:november 12. 08:51 Lenthor

A DAX most 10.885-ön áll. Szerintem elindul lefelé. A cél durván 10.650- 10.680 közé tehető.

Lehet, hogy nem teljesíti maradéktalanul az elvárásomat. Eddig 10.733 volt az alja. Ha megyünk fel, akkor 11.100 fölé megyünk.

November 13. Ami késik az nem múlik. Ma a DAX alja eddig: 10.665. Egy nap késés.

#752034 picirigo Előzmény: #752024

Most nézem, h pont Ichimoku-ra szúrt! Ügyes vagy, ezt tényleg meg lehetett játszani! Én reggel 630-ra álltam adni.

Elkezdtem csipegetni. P…

#752029 Csusza

Elkezdtem csipegetni.

Persze nem Matgab miatt, akkor shortolnám...

#752028 matgab Előzmény: #752027

persze, 5-szörös... 5578-ról.

5570-ről akartam, de előre futottam, aztán az árf mégis visszament.