Nem szidjuk Szalait hasonlóan sz@r mint a csapat többi tagja... Lassú körülményes de ez gyakorlatilag Németh-en kívül az összes játékosunkra igaz...
Nem szidjuk Szalait hasonlóan sz@r mint a csapat többi tagja... Lassú körülményes de ez gyakorlatilag Németh-en kívül az összes játékosunkra igaz...
A másik egész meccsen nem volt olyan helyzet ahol érkezik középre a labda és ő 1-1 ben a védőjével ki éri el. Be tudja e vhogy gyötörni vagy nem. Egész meccsen ilyenre nem emlékszem. Szóval így nehéz értékelni a csatárteljesítményt. :) Pattantak el tőle labdák, nem túl gyors az igaz egyszer kétszer jobban is megoldhatta volna.
De hát ha legalább egyszer lenne olyan lendületből rájuk vezetjük és 16-nál kiugratás, vagy bepassz , és azokat elrontaná azt mondom jogos. De így nem bántanám túlzottan.
Még a nagy Messi is bajban lenne a helyében , mondom Zolinak. :) Erőből birkózott ott 2 védővel a nyakán.
Szalainak még az lehetne az erőssége szögleteknél bólint egyet.
De szinte nem volt szögletünk. Szabadrúgásunk se nagyon ahol lett volna esély.
Kontráinkon van mit dolgozni . Nem emlékszem 2. félidőben mikor norvégok egyre jobban kitámadtak egyetlen gyors kontrát végigvittünk volna. Kontra alatt nem arra gondolok, hogy a térfelünk közepéről ráíveljük Szalaira. :) Hanem gyorsan érkezik 4-5 ember 3-4 passzból az ellenfél 16-osánál vagyunk.
Szóval én annyira nem szidnám Szalait.
Jó, hogy nem fújta be, szerencsénk is lehet . :) Necces volt nagyon de rengeteg ilyen van befújják vagy nem. Komoly meccsen szinte mindig ha védő csatár 1-1 ben van kézimunka. Ez túlment a határon , mert általában az megy egyet ránt rajta a védő lelassítsa, itt pedig a vállán tartotta a kezét. :) Szóval be lehetett volna fújni. De azt mondom ez a norvég nagyon el akart esni, az ilyet komoly bíró értékeli.
Amikor átesett a lábán, én azt láttam tény kiteszi elé a lábát norvég pedig teljesen természetellenes mozgással úgy lépett, hogy belebotoljon a lábába ütemtelenül aztán csinált egy olyan esést, hogy műugrónak is dicséretére vált volna. Jogos sárga nálam.
Szalai általában 2 védővel a nyakán háttal a kapunak a norvég térfél közepén, közelében senki akit megjátsszon és ráívelték. Birkózni tudott.
Lyukra futtatások nem nagyon mentek mondjuk úgy nehéz, hogy a középpályánk az eléggé hátulról próbálta ezeket, és kb azonnal ahogy labdát szereztünk. Nem a normál ügymenet felhozzuk 3-4 ember és akkor védők figyelme megoszlik, kiugratjuk a csatárt, ott lett volna esélye kiugrani. De hát így?
Dzsudzsák szitu egyszer láttam csak tv-s lassításban nekem úgy tűnt jól érkezik középen Szalai, hosszú lábaival csak belekotor vhogy. Az lett volna a játék ha beteszi középre laposan erőből , épp hogy belenyúl gól. Vsz egyetlen olyan akció volt ahol értelmesen meg tudtuk volna játszani a csatárt laposan tudatosan. Kár , hogy nem az ő fejére érkeztek Kleinh. jó beadásai az első félidőben egyet bebólintott volna .
Már rég megkerülték Kádárt, amikor ő olyan erővel rántotta vissza a norvégot, hogy a mellbimbója kilátszott... Ezt be kellett volna fújni.
Szalainál csak Priskin volt gyengébb, mert tőle tényleg úgy pattantak el a labdák, mintha ő és a labda egy ellenpólusú mágnes lett volna.
Szalai azért nem kerülhetett egyáltalán helyzetbe, mert borzalmasan lassú volt. A magyar csapat kontrajátékra játszott, de egyszer sem volt olyan helyzetben, hogy ki lehetett volna ugratni, mert mire megindult volna, addigra a védők már vissza is értek. Többször volt olyan, hogy a megszerzett labdával a középpályások felnéztek, hogy lehet-e Ádit indítani, de akkor kapcsolt még csak kettesbe (és az egyes sebesség hiányzott a váltójából).
Az általad említett Dzsudzsákos lövésnél szintén akkor lett volna megjátszható, ha védőjét megelőzve kirobban , de szépen kocogott, kb. 1 méterrel a védője mögött. Dzsudzsi speciel jól tette, hogy kapura lőtt legalább és nem volt az rossz szög ahonnan lőtt, szépet védett a kapus.
A 11-esnél, egyértelmű hogy a srác feldobta magát és el akart esni. De... Kitette a lábát Elek a támadó mozgásvonalába? Igen. Volt testi kontaktus? Az egyik kamerából lehetett látni, hogy abszolút! Hazai pályán sztem simán megadható lett volna....
Mez lerántás/visszahúzás esetén egyértelmű a szabálytalanság...
Minden ilyen szitut amikor a védők kézzel dolgoznak befújnának egy meccsen lenne 20 11-es.
Minden beívelésnél ott rángatják egymást . Hányszor van majd letépi a mezét szögleteknél pl.
Oké ez más szitu volt mert 1-1-ben futottak, de egymás mellett előtte van és visszarántja biztos befújja. De így test test ellen jó volt ez így . :) Egyszer lehet szerencsénk. 10 bíróból 5 befújta volna vszínű. :)
Kleinheislernek volt 2 gólt érő beadása félidő vége felé. Meghúzta a szélen a védő mellett és odatette Elek fejére, már a hosszabbításban teljesen egyedül állt 5 méterre a kaputól pár centivel magasabbra tud ugrani oda fejeli ahová akarja.
Nagyot játszott ez a srác. Gyors volt cselezett, az az edző is nagyon komoly lehet aki egy ilyen tehetséget nem játszat az Nb1-ben, teljesen mindegy miért.
Király voltak nagy védései, viszont a számomra hajmeresztő mennyire vonalkapus. Amikor pedig kijön az még inkább. Pl az a jelenet mikor 2 norvéggal ugrott fel, ott volt a legnagyobb malacunk védők kikotorták a gólvonalról.
Szalai én nem egészen így látom ahogy itt sok véleményben írjátok , hogy gyenge volt. Egyedül elől küzdött meccs nagy részében. Oké abban voltak hibái egyszer egyszer megjátszhatta volna talán jobban is de összességében vsz jó volt arra ami a feladata volt ilyen felállásban.
Volt egy jelenet mikor Dzsudzsák betört 16-on belülre éles szögből rábikázta Szalai ott volt az 5-ösön előnyös pozícióban a védője mellett beteszi laposan középre nagy eséllyel begyötri vhogy. Erre rálövi olyan szögből, hogy 0 esély volt kb bemenjen. :) Egyetlen szitu volt ahol Szalait meg tudták volna játszani .
11-es szituk, megnéztem most ismét. A 2. egyértelműen nem az bele akart botlani védő lábába jogos sárga. Az első az necces, visszanézve lelassítva be lehetett volna fújni, de inkább nem tizi vsz könnyen megadta magát a norvég, ezt értékelhette a bíró. Azért annyira nem rántotta le hanyatt kellett essen ilyen nagy ívben. :) De be lehetett volna fújni még jó, hogy angol bíró volt.
"Ügyes volt még Nagy -Némethtel az egész meccs egyetlen élvezhető 30 mp-ét hozták le, a 2. félidőben, amikor cicáztak kis területen a norvégokkal."
ez volt a legszebb jelenet a csapat részéről,plusz egy Király bravur-más semmi.
nincs mese ,fiatalok szinte jobbak....én Balogh-ot a debrecenből,Mervót a sionból kezdenem erőltetni.
ha adj isten kijutnánk az EB-re, akkor is nehéz helyzetbe kerülnénk, mert Gera is már lassan tolószékkel fog csúszni mászni a pályán, meg Juhász Roli is már az elfekvőből lesz kiengedve csak lassan egy egy meccs erejéig.
Ez a Lang nem volt rossz, de szervező középpályásunk az nem lesz már nyárra...
Kalmár és ez a Kleinheisler lassan beépülhetne a válogatottba, sajnos viszont úgy néz ki újabb örök tehetségek merülnek el a süllyesztőben, mint Gyurcsó (akinek ha karriert akart volna már régen egy középszintű nyugati csapatban kéne tolnia a bőrt), vagy a kis Kovács. Ezekből már nem lesz semmi.
Pedig lehetett volna belőlük egy közepes szintű középpályás sor.
Pintér sem lesz meghatározó játékos már soha, sem Koman Vladimir. Koman még lehetett volna Gera utódja, de se szív, se lelkesedés, se alázat nincs elég benne...
Igazából amit értékelni tudok kicsit az a szervezettségünk volt, de játékban helyzetekben messze jobbak voltak nálunk ha reálisan nézem... A győzelmünket igazából a szerencsénknek köszönhetjük, mert a bíróval is szerencsénk volt,a norvég kapussal is, meg a norvég csatárokkal is... Persze a szerencséért meg kell dolgozni, és azt el lehet mondani, hogy dolgoztak a fiúk ugye mindenki a képességeihez mérten persze...
Szerintem ahhoz, hogy kijutásról tudjunk beszélni ahhoz az itthoni meccsen jóval több kell majd, legalábbis azoktól akikben több van... (mint például Dzsudzsák)
Mert egyébként ha reálisan nézem a sebességünket meg a játékunkat az nagyon alacsony szinten van, szinte nincs is... ettől még a mienk és drukkolok nekik, de ha nem magyar lennék tuti elkapcsolnék másik adóra...
igazából Elek belépője is bőven befújható 11-es volt Kádár lerántásnál pedig csak azon lehetne vitatkozni, hogy már a szabálytalanság a 16-oson kívül kezdődött, de azt is 10-ből 8 bíró befújta volna.
Óriási mázlink volt végig, hogy ilyen alibi futballal találtunk egy véletlen gólt egy kapushibából. Most kivételesen nem Király betlizett hatalmasat. Mellette norvég kapufa és 16-0-ás szögletarány.
Aki messze kilógott a mezőnyből pozitívan nekem az megint Németh K volt. Úgy látszik az USA tényleg jót tett neki és önbizalmának. Lehet, hogy usa stábra lenne szüksége a magyar válogatottnak??
Ügyes volt még Nagy -Némethtel az egész meccs egyetlen élvezhető 30 mp-ét hozták le, a 2. félidőben, amikor cicáztak kis területen a norvégokkal.
Magához képest Guzmó is jó volt és Gera, talán Elek is (bár ő azért nemzetközi szinten nagyon lassú és darabos mozgású).
Kleinheisler... Az első negyed órát nem láttam, csak a gólját, utána én nem láttam olyan kiemelkedőnek, de azt írják, hogy addig jó volt utána elfáradt. Az egy külön sztori, hogy Magyarországon egy fiatal srác karrierjét hogyan akarja tönkretenni egy klub, azzal , hogy ebben az időszakban, amikor nagyon sokat számít, hogy játszik-e vagy sem.
Szalai egyértelműen borzalmasan lassú, ügyetlen volt, Dzsudzsi eléggé maga alatt teljesített Lovrencsics jobb volt.
És persze kva nagy mázli, hogy a no roxa áj-ba sehogy nem lehet betenni a Kleinheisler nevet...:-D
Tényleg nem vagyunk egy világverő csapat,de a norvégok nem tudom miért voltak úgy oda,gyengék mint a harmat!Én a végén azért szurkoltam,hogy a Szalait állítsák ki!!!Mert akkor végre,ez a megyei 3-ba való 0-nem játszhatott volna a visszavágón!
Gratula a csapatnak. De azért mákunk volt + lesz még egy meccs.
Válasz saját 7478-as számú hozzászólásomra!
Ezt még a meccs előtt tettem!
Lapoozzatok vissza!
A Matgab faktor él és virul, és sokkal erősebb, mint gondoltuk volna.
Már akkor is hat, ha más hivatkozik vissza Matgab-ra.
Sajnos helytálló a norvég értékelés.
Mi is gyengék voltunk, mint a harmat, célfocit játszottunk, ami ellen a szintén nem acálos norvég csapat sem tudott semmit tenni.
A be nem fújt 11-es számomra elég egyértelműen tényleg az volt.
Csak a vak nem látja, hogy mind Kádár, mind Guzmics olyan lassú, mint a csiga.
Kádárt ebben a helyzetben simán lefutották, ő pedig visszarántott.
Esetleg a vonalon kivül, de inkább belül.
Az viszont reális értékelés semmit nem tudtak kezdeni velünk mert lassúak és nehézkesek voltak. Ez korrekt.
Így is nyerhettek volna az igaz kapufa, egy két nagy helyzetük volt, de lehetett volna ez 0-2 is.
Szerintem nem volt tizenegyes. Rángatják egymást de azt is szolidan védőnk előnyösebb helyzetben volt erre norvég eldobta magát hátha. Ló****t 11-es. :) Angol bíró ilyen szír szar dolgokra nem fúj be 11-est. Nagyon helyesen. :)
Mikor Királynak nekiugrott 2 norvég arra se fújt . Ez foci .
Azért rúghattunk volna még legalább 1 gólt volt nagy helyzetünk . Norvégok is az igaz . Szerencse is velünk volt.
Per Mathias-Högmo (Norvégia): - Egyértelmű, hogy csalódottak vagyunk az eredmény miatt, efelől nem lehet kétség. A csapatnak azonban már sikerült jó eredményt elérnie idegenben is. Egy nyilvánvaló büntető elmaradt, kár, ezt egy nem olyan tapasztalt bíró is látta volna.
itt az eleje......:)
A norvég TV2-nek az egykori kitűnő futballista, Mini Jakobsen és az edzőlegenda Egil Olsen értékelte a Norvégia–Magyarország (0–1) Eb-pótselejtezőt.
„A kapott gól egyértelműen hatalmas kapushiba volt. A második félidőben Clattenburg játékvezető egyértelmű tizenegyestől fosztott meg minket, ez volt a harmadik súlyos hibája a mérkőzésen. Az is hihetetlen, hogy a segítői nem láttak semmit” – értékelt Jakobsen.
„A magyarok pont olyan rosszak voltak, mint amit vártunk. Az viszont minket minősít, hogy az égvilágon semmit sem tudtunk kezdeni ezzel. Túl nehézkesek voltunk, túl lassúak. A magyaroknak mindig volt idejük újrarendeződni” – vonta meg a mérleget a volt norvég szövetségi kapitány, Egil „Drillo” Olsen."-idézet az NSO-ból.