De miért? :) Leadják szerinted 5300-ig, fene tudja benne lehet. Mondjuk én nem gondoltam ekkora diszkonttal megy el.
De miért? :) Leadják szerinted 5300-ig, fene tudja benne lehet. Mondjuk én nem gondoltam ekkora diszkonttal megy el.
nem, ezt lopásnak hívják.
"Az értékesítésből származó bevétel az Országgyűlés által elfogadott 2015-ös költségvetési törvényben foglaltaknak megfelelően a Beruházási Alapba folyik be, azt a szigorú vagyonpolitikai alapelvek betartásával a közvagyon gyarapítására, beruházásokra és fejlesztésekre fordítják majd."
Ugye ezt hívják egyszerűbben elherdálásnak és lenyúlásnak?
„A 2015. október 29-én OTP részvények eladására rendezett BÉT aukció sikeresen lezárult,
az aukció keretében a befektetők az értékesítésre felajánlott részvények közel kétszeresére
nyújtottak be érvényes vételi ajánlatot. Összesen 14.091.949 db részvény került
értékesítésre.”
"A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. befektetési szolgáltató bevonásával, tőzsdei aukció keretében értékesítette az állami tulajdonú OTP részvénycsomagot a nyilvántartási értéket közel 10 milliárd forinttal meghaladó áron. A tranzakció több mint 14 millió részvényt érintett. A lezajlott értékesítésnek köszönhetően jelentős bevétellel bővül az állami költségvetés.
A Kormány döntése alapján az MNV Zrt. a 2015. évi költségvetés bevételi előirányzatainak teljesítése érdekében, befektetési szolgáltató közreműködésével, tőzsdei aukció keretében értékesítette az állami tulajdonban lévő több mint 14 millió OTP részvényt.
Az aukció a Budapesti Értéktőzsde által szabályozott módon, az irányadó jogszabályoknak és szabályzatoknak megfelelően ment végbe, a tranzakció pénzügyileg sikeresnek bizonyult.
Az értékesítésből származó bevétel az Országgyűlés által elfogadott 2015-ös költségvetési törvényben foglaltaknak megfelelően a Beruházási Alapba folyik be, azt a szigorú vagyonpolitikai alapelvek betartásával a közvagyon gyarapítására, beruházásokra és fejlesztésekre fordítják majd."
ki
egyébként amikor telekomot szórta az állam, akkor lett 275 az árfolyam, mellesleg
ne maszatolj..azt kérdeztem a felét ki lehet fizetni zsebbe?
irigyellek, hogy ilyen szép álmaid vannak :)))
Attól függ milyen kezekbe került. Lehet Otp odaállt 5300-ra 10 milla db-al aukciózzunk gyerekek betámasztották, vmilyen szint alá ne kerülhessen aztán amit kapnak.
Lehet egész más történt. Kik a vevők milyen célokkal.
De az vszínű , hogy eséssel kezdünk . Talán olyan 5500 környéke lehet majd érdekes.
Gondolom 5222-ig volt annyi vételi ami lefedte 14 millió db-ot.
Érdekes kereskedés várható holnap. Viszont ez a többáras ez kemény játék kicsit vakrepülés jellegű. Beállsz 5200-re nem kaptál 5500-on kaptál de kaphattál volna 300-al olcsóbban is.
Otp mennyit vehetett az érdekelne még .
a forgalmazás is érdekes, ha nem fogadták el az 5222 alatti ajánlatokat, akkor miért kell ezt kiemelni? Azt írják elfogyott a teljes pakk, úgy kellene írni inkább, hogy nekik már nem jutott...
Nekem is ezt küldték most brókercégtől legalacsonyabb 5222. Legmagasabbról nem küldtek infót, átlagról se. Azt írták meg nem erősített hírek szerint.
Azért tréfás ez a többáras aukció. Mindenki azon az áron amit ajánlott.
5950-re vajon 10 darabbal álltak be? :) kíváncsi lennék a valódi átlag árra, nem arra, amit bejelentenek. Rahim mondjuk már itt higithatott ha akart
A VG információi szerint 5322 forintos átlagáron kelt el az állam öt százalékos OTP részvénycsomagja.
Az úgynevezett többáras aukció keretében lebonyolított eladás során minden vásárló azon az áron kapja meg a részvényeket, amit megajánlott. A legmagasabb árszint 5950 forint, a legalacsonyabb 5222 forint volt, vagyis az 5222 alatti vételi ajánlatokat nem fogadták el.
és pont a napokban fogadtak el egy javaslatot a közbeszerzésekkel kapcsolatban, ami azt mondja, nem csak az árat kell nézni a pályázatoknál, nem áll össze a kép? állítólag vállalkoztál....????
jaaj, okoska, lehet venni pl téglát 40 ft árt is, és 80 ft ért is. :)
Ne kelljen már elmagyaráznom, állítólag vállakoztál..
meglepő, hogy semelyik papírban nem volt nagyobb beleadás, ezért nem a piaci szereplők veszik majd meg a pakkot...