Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Szerintem meg a legnagyo…

#750038 Lenthor

Szerintem meg a legnagyobb baj (ezért adnak földet, OTP-t), hogy a Templeton nagy tempóban viszi ki a pénzét és valószínű, hogy megzakkant a költségvetés és a fizetőképesség.

Lehet, hogy a lyukakat kell foltozni, nehogy megint a "nagyfőnök" azzal dicsekedjen a szakkollégiumban, hogy megint 4 órára voltunk az államcsődtől. (érdekes a Magyarország jól teljesít szlogen közepette elfelejtették akkor tájékoztatni az állampolgárokat, hogy most majdnem rosszul teljesítettünk)

Re: nincs cím

#750037 Ibiza Előzmény: #750033

lájkokat gyüjtesz.. állitólag vállalkoztál..biztos ki lehet fizetni a felét zsebbe..és még meg is csinálod.

#750034 banyaiz Előzmény: #750033

Nyitott vagyok pedig . Nincs eleve rossz koncepcióm csak hát a szememnek hinnem kell. .)

Felvázolja, hogy állami földek + Otp (szerintem egyik se cseng rosszul nem az a befektetés aminél sose látja többet pénzt az állam) szóval ezeknél felvázolja mi olyan dologra kell ami sokkal hasznosabb az országnak, pont ez a pénzösszeg hiányzik hozzá, áldásom rá. :)

De hát ilyen magyarázatok minden konkrétum nélkül.

#750033 hosszhuszár Előzmény: #750031

ez sem más mint egy 40 mrd os projekt...

80 ból 40 et, úgy , hogy 40 zsebekbe... ennyire egyszerű...

http://www.investor.hu…

#750031 banyaiz

http://www.investor.hu/news/20151029-mas-vagyontargyaktol-is-szabadulna-az-allam-az-otp-mellett.html

"Nincs szükség holt vagyonra" Osztalék idén 2-3% . Azt hiszem elégedettek lennénk ha minden állami vagyon hozna 3%-ot 0-hoz tartó jegybankinál ,évente. Nem csak vinné a pénzt.

Sok ilyen holt vagyonra lenne szükség.

Vagy legalábbis stratégiai vonalon elférnek. Állami földek is nagy holt vagyont jelentettek a szép bérleti díjakkal emelkedő földárakkal.

Azt hiszem Dzsoni egy db-ig törhetné a fejét amíg az állami földeknél nagyobb hozamú vagyonba teheti az állami vagyont. :) Föld ár emelkedés + bérleti díjak.

Ennél valami jobb magyarázatot se ártana kitalálni.

#750018 banyaiz Előzmény: #750012

Az időzítésben esetleg szerepet játszhat az is , hogy idei évre volt egy combos privatizációs bevétel tervezve. Ami nem volt felcímkézve miből. Mindenki találgatta mit fognak eladni.

Bejöttek ugye a földek, de nem tudom abból mennyi lóvé folyik be idén. Ott volt a spájzban még a finom Otp csomag piacra dobták , tervek teljesüljenek. Persze stratégiai döntés nyilván korábban már megvolt erről.

Ez benne lehet mert inkább vszínű mint a tőzsdei folyamatokhoz igazították volna mert a tőzsdéhez kb annyi eszük van mint a matekhoz. :) Biztos van egyébként csak titkolták. :)

Szóval eddig nem győztek meg érzékenyek lennének a tőzsdei folyamatokra és az befolyásolna döntéseket. Nem hiszem OTP eladásnál is ez lenne fő szempont.

#750017 banyaiz Előzmény: #750012

Lehet úgy voltak vele itt az év végi lelkesedésben, FED kamatemelés előtt eladni. De magát a döntést az eladásról szerintem réges rég meghozhatták. Stratégiai döntések.

MKB eladás körül nagyon sürögnek forognak még akár azt is el tudom képzelni ennek az összegnek vmilyen szerepe lesz ott.

Külföld esik! De jó, hog…

#750014 Lenthor

Külföld esik! De jó, hogy kimaradtunk ebből az esésből!

Tudom, fanyar humor volt!

#750013 banyaiz Előzmény: #750001

Otp pedig akkora részesedésű, hogy zavaró ezen a piacon ezeknek a szándékoknak.

Magyar bankpiac az most kb úgy néz ki van az Otp letarolja amit le lehet, és a többiek osztozkodnak morzsákon.

Ez nem annyira tetszik a fiúknak. :) Lúd legyen már kövér, tudod.

Persze igen kockázatos játék ez lásd Széchenyi bank ügye stb, nem olyan egyszerű egy bankot nyereségesen működtetni hosszú távon.

Gondolom, hogy felminősí…

#750012 Lenthor

Gondolom, hogy felminősítésünknek is annyi (na de milyen alapja is lenne), mert ha számítanának rá, akkor utána adták volna el a részvényeket

#750011 banyaiz Előzmény: #750001

Ettől a vonaltól nem tartok . Az a koncepció kb 5 bank maradhat, ezt sokszor elmondják, szűk ez a piac ennyi banknak.

Azt látod minden területen pozíciót fognának bankszektorban is.

egy komoly pártnak csak van egy haveri bankja , vagy több alapon. :)

A semmiből felépíteni azt láttuk Széchenyi Bank ügyet pl , nehéz. Ami alakul az FHB-s vonal.

cukiság várható mert 2018 nincs növekedés akkor kemény a helyzet.

Itt a cuki vonal a nyerő, Mkb-BB eladás 18 előtt hogyan, kinek, mennyiért stb ez az érdekes.

#750001 Kissherceg Előzmény: #749997

azért az ótvar volna, hogy eladják, majd bejelentik, hogy a bankadó marad esetleg még nő is... Belőlük simán kinézném...

#749999 banyaiz Előzmény: #749945

Ne menjünk messze a magyar és magyarabb témáktól médiapiac. Látod mi folyik. Földek és a többi.

Gondold ezt a bankszektorra. FHB vonal, takarékok témája, állam megvette bb-t, mkb-t nem kis feladatokat vállalva vele , hogy majd privatizálja még 2018 előtt (micsoda véletlen) , Otp-ből kiszáll ........, és akkor mire megy ki a játék? :)

Magyar az speciális jelentéssel bír. Teljes pályás letámadás, mindenben pozíciót fogni. Ennek egy része ez a lépés más értelmes indokot nem tudok rá találni.

Egy példa , közmédiára van 80 mrd /év és emelkedik a költségvetése (mióta Lajos beintett), Otp-ben tartani 80 mrd-os pakkot stratégiai céllal arra nincs, én meg most jöttem le falvédőről és nem látom mi folyik a szemem előtt.

#749997 banyaiz Előzmény: #749945

Furcsa kettősség azért, hogy miközben veszünk bankokat (nem is olcsón), a legnagyobb magyar bankból kiszáll az állam. Teljes részesedést eladja.

Pl a Mol ruszkik részesedésének visszaszerzéséért mindent megtettünk , közben másik szektor ugyan de eladása a papíroknak. Nem mintha hiányolnám az államot , de azért stratégiai cégekben egy kis részesedés elfér a spájzban.

Egyértelműnek tűnik a számomra, hogy köze van a dolognak az idézőjeles magyar bankok témához. Magyar de magyarabb , érted mire gondolok.

#749996 banyaiz Előzmény: #749970

Lehet Marcsi Mexikóból adta a megbízásokat vagy ki tudja hol bujkál. :)

Zárult a kassza , vajon milyen érdeklődés lehetett.

Lázár túl sok mindent nem mondott, fejlesztésre , beruházásra kívánjuk használni.

Lázár: OTP ajánlat tétel…

#749989 Lenthor

Lázár: OTP ajánlat tétel jelenleg tart ezért nem nyilatkozik. Annyit mondott, hogy valóban az államé és a befolyt pénzt fejlesztésekre kívánja fordítani.