Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: Hejj...

#749966 banyaiz Előzmény: #749960

Valamit ki kell találni mert ez így elég sok sebből vérzik. Csak ezt a görög műsort megnézem, ilyen a világon nincsen.

Addig működőképes volt nagyjából amíg a világban pörgés volt, első válság és előjött 1000 alap szintű probléma. Rendszerszintű, a közös pénztől kezdve minden.

#749960 rbbj11 Előzmény: #749954

hogy mit kéne, azt rég lehet tudni: külön déli EU és északi, ahogy franciák rég felvettették.

Egy déli EU-ban lenne a mi helyünk is, szlovének, szlovákok pedig már északiban

#749958 rbbj11 Előzmény: #749929

pedig bmw short, renault long nálam pont nyerö, amit utobbi idök fundamentumai is alátámasztanak

Renault eladásai dacia révén igen jók, bmw pedig Kína kifulladásával és most amcsiban elszenvedett német presztízsveszteséggel ki is fog fulladni

Bmw shortom már meg is van

#749956 rbbj11 Előzmény: #749917

olaszokban annyira nem bizok, bár jan ota 28% emelkedés van perpill a hátuk mögött.

Angol index pont nulläban, spanyol +5%-ban (nálam akkor már ök perpill beszállóként a favoritok), franciák +20%-ban, lengyel -11% (de ez nem csoda matgab miatt).

Szal idén k. nagy a szórás

#749954 banyaiz Előzmény: #749832

Amcsik kamatemelést meglépik hamarosan, és EU nemhogy kamatemelés közelébe nem jutott hanem minden csapot nyitni kell, deflációs para. Teljesen más fázisban van Európa mint Usa. Extrém helyzet. Ez egy elég komoly kudarc európai válságkezelés számára. Amiben legfőbb szerep német vonalnak volt.

Nem beszélve pl most ebben a migrációs témában milyen nézetkülönbségek vannak.

Szóval elég zűrzavaros mi is fog ebből Európa számára kisülni. EU számára. Gazdasági problémák, nagy nézetkülönbségek merre kellene indulni stb.

#749952 banyaiz Előzmény: #749832

Úgy látom kissé elhamarkodtam ezt a 200 napos heti rohamozását. Megközelítette kb 2%-ra, de japók se bírtak vele éjszaka. Hát igen ez a FED kamatemelés lebegtetés azért nem lehet várni amcsik ATH-ra ugorjanak. Ez így megint az lesz minden adatból próbálni kiolvasni fed mit fog lépni. Ez kész. :) Ma is munkaerőpiaci kicsit jobb vagy kicsit rosszabb nagy mozgás lehet.

"Német hegemónia vége" Az van vsz, hogy az EU-s válságkezelés német mintára történt , ez a takarékos precíz német szemlélettel ami nekik 1000 éve működik , csak Európa nem Németország, a görögök nem németek stb. Ezért nagyon úgy tűnik ez besült. Lépésről lépésre már eljutottunk oda amit amcsik csináltak az első perctől. Ez a német tekintélynek nem tesz túl jót. Nekik ebben a válságban is működött, csak Európában blokkolták a pénzöntést amíg csak lehetett, és EUR zóna a defláció szélén van.

#749930 Ricsi Előzmény: #749917

Az olaszok piszok jók, de már kiveszett belőlük a versenyszellem. Ellátják magukat ha kell, de nem nagyon akarnak terjeszkedni. Persze, ha van lehetőség lépnek, de messze nincsenek annyira oda ettől, mint mondjuk a németek.

#749929 Ricsi Előzmény: #749917

Én átnéztem a dax komponenseket, alig találtam olyat, ahol az olasz-francia párosnak esélye lenne kiszorítani a németeket.

Bank, biztosítás most nem megy jól, de az nem megy jól az olaszoknak sem pl, nézzük meg az olasz bankok teljesítményét: Cib, Unicredit, stb.

Aztán ugye a németek bikaerősek, ha nem lesz érdekük az Eur, visszajön a DM, és olyan áron fognak piacon maradni, amit a kevésbé hatékony mediterrán ipar nem tud produkálni.

De ez csak szerintem van így, aki mondjuk Renault-ot akar longolni, és BMW-t shortolni, ám tegye.

#749917 Kissherceg Előzmény: #749854

vagy a déli, olaszok ha jók tudom eddig is jól teljesítettek.

Reggeli öröm:

A Deutsche Bank épp a percekben közölte a negyedéves számainak közzététele után, hogy a Deutsche Bank 10 országból teljesen kivonul, és 9 ezer alkalmazottat bocsát el - számolt be a CNBC.

#749806 banyaiz Előzmény: #749789

No újra nincs emelés, de megint a következő ülésre lebegtetik, hát ez már igazi idegjáték. :)

Vsz a lehető legrosszabb amit csinálnak nem emelünk de legközelebb már vszínű. Decemberben.

Lebeg tovább az egész.

Ez van, elnézve a reakciókat kisebb fajta csoda lenne ha daxot nem rángatnák át a 200 naposán ez lehet itt a heti program .

Kíváncsi lennék ha emeltek volna szeptemberben hol állnának most az indexek? Nem biztos, hogy sokkal lejjebb sőt. Pont az év végébe kutyulnak bele.

#749789 TrendMan Előzmény: #749784

Vihart érzek a pohárban.

Ma a FED lehet, hogy remegő kézzel kilötyögteti a vizet.

de persze nem vettem vissza.

Hejj...

#749770 TrendMan

Óóó, mindenki milyen izgatott, alig birnak magukkal az instrumentumok!!!

Re: nincs cím

#749662 banyaiz Előzmény: #749590

Na snp visszatesztelte 200 napot, innentől passzolom a témát a holnapi fedig hová rakják, utána főleg.

Dax 700 alá nem tudott menni , ekkora gyors emelkedés után, erősnek tűnik.

FED mit alkot holnap este mégis kamatdöntő az ülés, nem tudom miért hittem én decemberi kamatdöntésben, na mindegy lényegen nem változtat.