Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#749576 Ibiza Előzmény: #749564

ha kicsit lényeglátóbban nézed.. akkor nézd az államadósságokat.. van esély bármilyen 70-230%-os gdp arányos adósságot visszafizetni? usa 102% vagy mennyi..

Nálunk legalább van esély gdp-t duplázni ezzel adóságot felezni.. de a fejlett országok?

mondjuk külön kellene választani a vállalati hiteleket..amik elvileg fedezettel rendelkeznek..és a költségvetési hitelt..ami egy inproduktív működési hitel..megtérülés nélkül.

Nekem volt egy javaslatom egy világméretű leírás..oly módon mindenki berakja adósságát és követelését és ami találkozik összevezetni, lenullázni..

Sok a furcsaság..nálunk is pl a jegybanki devizatartalék az adósságok fedezetére vannak..egy bank ha hitelez akkor kockázattal arányosan kapja a kamatot..akkor mire?

Csak visszatérve usára.. nem kicsit takony shortosgyurka minket oktatgatott nincs jobb a piac tisztító hatásánál.. nem avatkozhat be az állam a gazdaságba..isten nem ver bottal..de rá tán egy hónapra u.ez a takonypóc visított usa kormányának kötelessége megmenteni a bankokat..azokat akik kirobbantották a válságot..normááális..

Ezeket csak azért írom.. befolyások..unortodox módszerek kerekednek.. teljesen felborult a világ..és a a megszokott törvényszerűségek nem működnek..nem szabadpiacnak nevezném..hanem irányított gazdaságnak..úgy mint pl kína..ez lehet a jövő...már csak azért is mert a piacgazdaság eredménye az lett 180cég/vállalat irányítja a világgazdaságot.. ekkora befolyást..másod hatalmat egyetlen ország vagy szövetség sem engedhet át.

Sztem a fentiek miatt talán a tőzsdéken lévő pénzek csökkennek..

A tőzsde elfelejtette a részvény fogalmát és funkcióját..3mp alatt végigfutnak a hírek az irányított elemzések..semmi régió vagy ágazat.. DAX képes 500pontot mozdulni egy nap alatt vagy 150-200at zárástól nyitásig...biztos van pénz a tőzsde pl DAX kapitalizációjára de én biztosra veszem csökkent...de nem is ez a lényeg..hanem a fenti változások.

#749569 TrendMan Előzmény: #749564

Egy picit finomítanám:

El szükséges kerülni a múlt hibáit, ezért valamekkora pénzügyi könnyitésre szükség volt.

A baj az, hogy nem tudják a mértéket és nem tudják azt, hogyan jöjjenek ki belőle?

http://www.vicclap.hu/vicc/1391/Majom.html

És le merném fogadni, hogy olyan válságjelenségekhez, mint Szíria vagy a migrációs válság igy vagy úgy, de kapcsolódik a kvantitativ easing politikája.

#749564 rbbj11 Előzmény: #749523

En mai napig nem valaszt latok amcsi kezelesben sem, csaak a problema halogatasat, jovore tolasat.

Azegesz penznyomtatas semmi udvosre nem vezet, csak a szegenyek es gazdagok kozti szakadek melyulesehez, es a problemak teljesen kezelhetetlen meretuve duzzasztasahoz

#749525 Ibiza Előzmény: #749523

850-nél akartam shortolni.. légshortot csináltam.. várok egy 650-670es visszatesztet..600alatt meg sem áll sztem 500-450ig.. dolog van nem tudom nézni ezért nem égetem a pénzt.

#749523 Ibiza Előzmény: #749511

sztem kicsit más.. Japán nem tipikus szabadpiaci ország..hierarchikus felépitése van ...a vérét szivja a korrupció és a jakuza..ráadásul kiesett a világgazdaság vérkeringéséből..amerikai csöcsökön lógott..vacak valutával..ahelyett, hogy regionális vezető lett volna.

De tény..usa pénznyomtatása és eszközvásárlási programja unortodox reagálás a válságra.. bezzeg eu ortodox kamatemeléssel reagált.. meg isszivta..később kapkodott. Usa cselekedete az ortodox közgazd. szerint tuti infláció..elértéktelenés.. bizalmatlanság a pénz iránt..káosz és csőd.

Változik a világ..a változó világra új..unortodox válaszok kellenek..

#749511 rbbj11 Előzmény: #749500

ilyen elképzelés szerint sosem lesz, hisz pontosan azért nyomtatják, mert nem elég erös a gazdaság

Japán elég sokáig nyomatta a nulla kamatot, aztán mégis 20 éves medve volt a jutalma

#749500 Ricsi Előzmény: #749453

Igen, ebben már 2 hete sem értettünk egyet, hogy van-e most éppen medvepiac.

Személyes véleményem szerint, amíg nyomtatják a pénzt ezerrel, addig nem lesz igazi medvepiac.

#749453 rbbj11 Előzmény: #749426

hosszú távon persze

De attól még minden jel egy medve piacot mutatott és még most is illeg-billeg a dolog. Én meg egy medve elején nem, csak a végén játszok longot szívesen :)

#749440 Ricsi Előzmény: #749433

Nem, engem Rbbj győzött meg róla vagy 3 éve, azóta is áldom a nevét :)

#749432 banyaiz Előzmény: #749426

Mai napot elnézve lehetne egy olyan játék hét elején snp vissza 2060 környékére 200 napos visszateszt. Dax korrekció mondjuk 10600-700 közé esetleg extrém esetben 500-600 közé.

Aztán fed után eldől merre is az irány a héten. Nagyon csúnyát mondanak akár vissza is üthetik daxot.

Ha nem akkor mehetünk 200 napos fölé 11 k fölé. Ez a verzió vszínű a számomra .

Azért tényleg jöttünk most hirtelen 2 ker nap alatt 600 -700 pontot.

FED előtt átrángatnák a 200 naposon? Azért az nem lenne egy óvatos műfaj.

Usa kinyit akkor eldől ahogy nézem addig tili toli van.

#749426 Ricsi Előzmény: #749388

10 290-en kötött vételem, azóta 100 pontos csúszóval megy. Ma reggel majdnem kivette, ahogy néztem. Én közben kiszaladtam nápolyba, az út ingyen volt :)

Ki mondta azt, a piacok mindig felfelé mennek?

#749404 banyaiz Előzmény: #749388

11038 körül van a 200 napos emlékeim szerint , de kezd közelíteni hozzá meg kell nézni pontosan.

Amíg snp felette van nagy a késztetés dax fölé rángatására. Héten FED ülés. Előtte közben utána hová teszik azt megjósolni elég nehéz.

Nagyon rizikós shortolni úgy a daxot ha már esett egy embereset. Esett 3000 pontot idei csúcshoz képest. Ilyenkor egy kis örömködés aztán emelkedik 1500 pontot.

Most itt a 200 naposoknál eldőlhet vsz, hogy mi az év végi játék. Vszínűnek tűnik nekem itt jó kínlódás lesz lehet fel le fog járni usa hol alatta hol fölötte mindenki idegbajt kapjon.

Az év végi rally útjában a fed állhat egy kamatemeléssel .

Nem tudom a heti összeröffenésük kamatdöntő vagy sem úgy tudtam csak decemberben döntenek a kamatról. Viszont most több helyen mást olvastam.

#749388 rbbj11 Előzmény: #749247

én is így gondolom, sztem tarthatatlan a 14% plussz ilyen rövid idöszakra, pláne innen még emelkedés. Már 15%-nál vagyunk

#749266 Ibiza Előzmény: #749255

250. 650 fontos szintek.. a hosszú hétvége miatt nem nyomtam shortot.. 650felett laknak a stopok..sc volt sztem.

Még mindig érzem DB-ot betámadják amcsik mint a VW-t

#749263 banyaiz Előzmény: #749255

Über bikához az kellene Fed is elhalassza az idei emelést vagy ilyen célzások. Az amcsikat lehet ath-ra lökné.

Bár kicsit bizonytalan vagyok , ha emelnek az akár pozitív is lehet abból a szemszögből mertek emelni és van olyan jó a helyzet mertek emelni.

Szóval ha nagyon menni akar a piac emelésben is és elhalasztásában is megtalálhatja a pozitívumot, és a negatívumot is

Nem lesz azért ez ennyire egyszerű tartok tőle. :)

#749261 banyaiz Előzmény: #749255

Snp a 200 naposon nem küzdött, átugrott , vissza se tesztelte. Jövő héten vissza fogja vsz jó eséllyel ott talán shortot eldobni neked, nem tudom milyen kiütés van certidben.

Most én egy dolgot figyelnék snp 200 nap fölött tud e maradni, ha igen csak idő kérdése dax mikor megy fölé szintén 11 k körül van daxban.

Jövő hét cifra lehet, mert annyira belendültünk most, jöhet egy kis kijózanodás is . Szóval még akár jó is lehet a shortod vsz csak kérdés hol nyitottad.

#749255 Kiss Zoltán Előzmény: #749247

Végre nem tudott tegnap megszo....tni Draghi a szavaival,juszt is beálltam shortolni ts57-el,remélem hétfőig ki tart a ****!:(