Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#749247 TrendMan Előzmény: #749200

11.000-ig én már nem dobnám ki őket.

Pláne úgy, hogy jövő héten, ha jól tudom, FED döntés lesz.

Ad absurdum még egy kamatemelés is jöhet, de ha nem is, akkor is következő héten - a döntésig - inkább már bizonytalankodást várok az indexekben.

--------

Olvastam egy elemzést egy 20 éve megjátszott stratégiáról:

Ez egészen egyszerü:

Első félévben végig long, második félévben végig short.

20 éves távlatban tuti nyerő.

Idén is nyerő lenne, de résen kellett lenni hozzá, mert a 2. féléves esést már augusztusban letudták.

Ezzel kikerülik a néphagyományt, sőt rákészülnek a szinte hagyományos októberi esésre.

Ez most már külön menedzselve van, pont ilyenkor jönnek ki bizonyos nyilatkozatokkal, melyek szárnyakat adnak a piacnak.

Október 22 különösen fekete nap a tőzsdék életében.

Ha jól tudom épp ekkor indult el a tőzsdepánik 1929-ben?

És Drághi apánk épp tegnap adott szárnyakat.

egy hónap alatt 14%-os d…

#749239 rbbj11

egy hónap alatt 14%-os dax emelkedés kicsit sok lesz...

#749200 rbbj11 Előzmény: #749198

neeem, én ennél komplexebben kereskedem, rengeteg pozim van, és mindenféle rv-shortok nyílnak, de a legnagyobb problémát a 2 konti dax short jelenti, ami böven elég, hogy egyältalän megvan és tartom öket, nemhogy még sokszorozzam öket :S

#749198 Tapasz Előzmény: #749194

Ha jól értem, akkor dax index longokról és shortokról van szó, ugye? És mivel már a shortok vannak túlsúlyban, ezért emelkedésnél folyamatosan apad a számla., úgy, hogy közben nyilnak a további shortok.

#749194 rbbj11 Előzmény: #749177

mire teljesen bemedvésedtem, itt a fordulat, nagyon keményen szívok a shortokkal, a longok pedig sorra targeten teljesültek, így egyre nagyobb a short súlyom, mert azok meg limittel belépnek sorra

Lassan a Commerzbank és …

#749177 Tapasz

Lassan a Commerzbank és a DB részvényeim pluszba fordulnak.

Szerintem még itt a 200 …

#749173 banyaiz

Szerintem még itt a 200 naposnál nagy meccset fognak játszani snp-ben, felette van most jóval de az esti zárás lenne az izgalmas.

Majd meglátjuk.

Ez az év vége ez komoly lesz nagyon. Annyi ellentétes hatás van, hogy mit fognak ebből kihozni hová állítják be a végére .

dax belehúzott rendesen…

#749171 banyaiz

dax belehúzott rendesen. Ez igen lenn kínlódik 10 k-nál aztán 1 nap alatt felrántják majd 11 k-ig.

snp ha futik szerintit megtartja estig átmegy a 200 naposon az derék lenne. Nem számítottam rá ezt így átcibálják, ilyen könnyen, nincs vége a napnak még el se kezdődött amcsiknál, meglátjuk.

Jó lenne long szempontból nagyon ha felette tudna maradni, így átugraná. Mikulás rallyra kecsegtető kezdés lenne.

Re: további könnyités

#749140 banyaiz Előzmény: #749134

Eur zóna inflációra ránézel 2010-11 óta csökken már negatív tartományba került , és most legfrissebb adatok hajszállal + 0,1% ilyesmi de már erre öröm volt, kijött a negatívból. :)

Ha most a QE nem fordítja meg, hanem csak egy rövid ugrás aztán tovább csökken megint negatívba akkor marad a kard mint jegybanki eszköz beledőlni.

Kíváncsi leszek mennyivel emelik majd a havi összeget .

#749138 banyaiz Előzmény: #749134

Most még ha Usa kamatot kezd emelni annak a hatása eu-ra, nagy kérdőjel. Eur gyengülésen keresztül jó, de egyébként milyen pénzek indulnak el amcsi állampapírok felé azt kb ember meg nem mondja.

Draghi papa néz ki a fejéből , aztán gondolja gyerekek ha ti tudnátok milyen kemény a helyzet , kardot már megélesítette , Japán kollégákkal egyeztetett harakiri hogyan is megy. :) El tudom képzelni miket gondolhat **** politikusokról akik ilyen migráns hülyeségeken szájkaratéznak, miközben recseg ropog az eu-s gazdaság.

#749137 banyaiz Előzmény: #749134

Jogosak az aggodalmaid ezt kb senki nem tudja a világon beleértve vezető jegybankárokat mit fog a jövőben okozni ez a brutál élénkítés.

De nincs választás, nincs más gyógyszer.

Napos kamat negatív ECB-nél. 1 napra beraknak pénzt a bankok -0,2% a kamat ha jól emlékszem. :)

Nem akar felpörögni az infláció.

#749136 banyaiz Előzmény: #749134

Minimális növekedés, 0-hoz tartó infla , mindez 6 éve nullán lévő kamat mellett. Ez már vészesen hasonlít Japán esetéhez.

0 kamat, QE , ezek után ha megemeli QE összegét, ugye konkrétumot nem mondott mennyivel mikortól stb. Lehet csak lebegteti. Szóval ez már nem oszt nem szoroz. A kocka már régen el van vetve.

Daxnak jól alápörkölt vele.

további könnyités

#749134 TrendMan

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/draghi_csore_toltottuk_a_fegyvert.4.221386.html

Ez szerintem már több, mint hiba.

A nagy gazdasági világválság idején az volt a baj, hogy nem volt elég pénz a gazdaságban.

Következmény?

Munkanélküliség, bedölő vállalkozások, gazdasági menekültek.

Most az a baj, hogy túl sok pénz van a gazdaságban.

Azok, akik közel vannak a mézes bödönhöz, abban lubickolnak.

Másokhoz nem jut el ez a jólét.

Következmény?

Korrupció, VW botrány, vagyoni különbségek aránytalan növekedése, vállalkozások nem szelektálódnak ki, növekvő környezeti terhelés, erkölcsi deviancia és háború ... és előbb-utóbb aránytalan tőzsdei pánik.

Re: dax

#747257 banyaiz Előzmény: #746936

Szépen 10 k fölé feljöttünk. Kijött ebből a 93xx-97xx közötti elmebaj le fel pattogásból úgy tűnik.

Re: dax

#746936 Ricsi Előzmény: #746915

El, bár nem értem, úgy tudtam, az Unión belül vihet bármennyit. Ez van, a jövő héten kicsit aktívabban kell kereskednem :))