Gratula
DAX is segíti az emelkedést, mert ott minimum 10.250-ig fel kellene mennie.
Van egy olyan érzésem, hogy 5730 környékéről vissza esünk 5250-re az emelkedő hsz. aljára és ott dől el az irány. (lehet lefelé és felfelé is)
innen még 1000 pont meglesz lefele :)))))))))
nem gondoltam, hogy ide visszajövünk, ezért a 280on zártak dupláját visszanyitottam
5630 keményebb dió, de én amondó vagyok, hogy lehet, hogy ma még feltörjük. Nem is olyan elérhetetlen most már az a 5730 környéke.
Akkor lehetne vsz 6 k feletti évzárás ha daxot , snp -t visszahúznák a 200 naposok fölé év végére. Akkor egy 6k felettit megszavaznék. De hát mint írtam ennek most a normál esetnél nagyobb a bizonytalansága.
Amit még figyelnék az olajat 50 dollár környéke megállította párszor ha fölé ugrik komolyabban és fölötte marad akkor szerintem megmozgathatja felfelé piacokat.
Csak megint ez k . fed emelés elmaradás ugye mert akkor bejön képbe esetleg egy decemberi emelés , olajár infláció vonalon. :)
Kb ez a játék most ami zavarosabb a kelleténél sajnos.
Otp -nél vsz ezeken külföldi sztorikon kívül ami meghatározó lehet rövid távra mikor
jön a felminősítés az bármikor benne van dobhatna rajta egyet felfelé.
Jelen állás szerint hetesen 5975 lehetne, ami érték most még folyamatosan (hetente) jön lefelé, de szerintem nem megy fel oda.
már 5800at emlegetnek az elemzők,mindeki vegye a jelszó.
Úgy lenne igazán longos a kép vsz ha fed tudott volna emelni szeptemberben, és szépen korrigált volna piac aztán év végére fel. Kb lehet ugyanez lett volna a mozgás annyi különbséggel nincs ott a háttérben az a bizonytalanság, hogy lassul a világgazdaság, Kína, fed nem mer emelni még azon át kell esni.
Ez így macerásabb forgatókönyv.
Kis Otpnk pedig hasítja közben itt a vizeket. :) Megküzd tájfunnal, unortodoxiával , Matoval, devizahitellel mindennel. Csak a nagy küzdelemben remélem marad idő a banki tevékenységekre legyen vmi profit is mert anélkül nézhetjük usát hová emelkedik. De most elégedett vagyok a viselkedésével idei emelkedésével is, és ahogy ezt a parás időszakot eddig leköveti.
Lansdowne Partners (UK) LLP kér napja zárt egy kevés shortot
szinte mai csúcson kapott egy mini shortot.
Kijött ebből 5200-5550 vagy valami hasonló sávozásából, nem? Ha persze ma felette tud zárni. TA tudományok kb ilyesmikben kimerül úgyhogy ha hülyeséget írtam ne vedd zokon. :)
Igazán én nem otp-t figyelem hanem azt a nagy piacokon mi a játék, korrekció meddig tarthat . Vagy esetleg komolyabb zuhé is ígérkezik. Otp-t csak olyan szempontból, buxot mennyire bírja az ütéseket.
Egyelőre ami látszik vsz augusztusi mélypont megtartotta a daxot, azért az kemény öntés volt, snp vissza se tesztelte augusztusit.
Mindez úgy , hogy a vezető indexek évek óta ATH -ra mennek. Közeledik a kamatemelés usában, kínai macerák. Így annyit tud esni , hogy a dax nagyjából visszaadta az idei emelkedését. Egyelőre persze.
De ez így elég longos kép, előrenézve .
Viszont ez a fed nem tudott kamatot emelni nem volt benne az álmoskönyvekbe nálam. Ez nem tetszik nekem longos szempontból.
én is olvasok de jelen állás szerint nem piszklom a magyar piacot sem rvt sem határidőt. nem igazán látok irányt.
na mindjért indítok is egy kereskedési rendszert... visszanyitom amit kell
Nincs itt senki, mert akkor nem írogatom. Az 5585 már teljesítve.