Regisztráció Elfelejtett jelszó

Egyszer csak elkezd emelkedni az olajár

Érdekes, hogy a nagy ral…

#749218 Tapasz

Érdekes, hogy a nagy raliban az olajár meg esik. Nem biztos, hogy ez jót tesz a MOL-nak hétfőn.

Re: A 2. Fecske:

#749030 Stef Előzmény: #749010

SDRL-be majdnem belevettem $7.0-nél de a WTI-ben háromszög kezdett alakulni ami törölte a tervemet.

Az érzelmet a legnehezebb kizárni a kereskedésből. Azt tanították nekem, hogy ha izzad a tenyered egy adott pozi vesztőjénél akkor vagy a mérete túl nagy vagy a stopot túl messze raktad. Nálam az előbbi szokott lenni. Jajj de sokat kell még tanulnom...

Én SDRL-re úgy tekintek mint egy tőkeáttételes long WTI :)

Bulkowsky statuisztikája alapján az $5 körüli rv-kkel lehet 10x-ezni a legjobban. Szerintem SDRL-nél is ez lehet majd, mert három számjegyű WTI-nél valahol $50 környékén kellene lennie. Azért az nem annyira rossz.

#749016 joepappa Előzmény: #749010

25dolláros olajárnál az én mosolyom sem lenne őszinte. higítani nem mertnék túl nagy a csődkockázata a tartott kitermelő junkoknak. :) viszont ott már pár major cég is beférne, van figyelőn belőlük pl: Encana Corporation (NYSE,ECA) kanadai major olajos, valaki esetleg figyeli rajtam kívül?

#749010 Koffein Előzmény: #749008

már gyomoridegem van, hogy 25$ os olajárnál a SDRL hol fog lenni... :D max hígítjuk a beker árat :P

#749008 Stef Előzmény: #748950

Azért gondolom, mert az alacsony olajár ($35) legutóbb a 2008-as válságnál volt... tehát a $25 azt vetítené előre jön a következő... (mondjuk érik is, lásd JNK)

Ok, befektetői szemmel ez jó, de szerintem globálisan nem. MO sem volt messze az államcsődtől.

Most már tudom mibe fektessem a pénzem ha itt lesz: JNK, 4RT6 ETF és SDRL :)

http://tacos.uw.hu/jnk_w1_20151022.png

#748950 Tapasz Előzmény: #748943

Miért is lenne durva világ, ha 25 usd lenne az olaj? Van olajkitermelő céged? Nekem pl. jobb lenne, 250 ft os benzin

#748945 joepappa Előzmény: #748943

Köszi az elemzést mindíg érdekel, hogy mit olvasol ki a chart-ból, ha 25 lesz duuplázom a mennyiségeket, ha 100elladok mindent :)

#748943 Stef Előzmény: #748941

Hetesen RSI 50-ről fordult le, ami ezt a lehetőséget gyengíti.

Bár csak ne lenne igazam.... durva világ lenne $25-nél. Az is igaz, ezek a legjobb beszállók.

Jó hír, hogy a $25 után három számjegy jönne ezen elmélet alapján.

----

Bocsi, ha felborzolom a kedélyeket. Remélem a firkálmányaimat senki nem veszi komolyan :)

Re: nyitok egy hamburgerest inkább

#748940 Stef Előzmény: #748848

Sajnos hetesen továbbra is mintha egy running-flat épülne, ami nagyon nem jó jel long irányba. R-flat trend irányba mindig megküldi tovább az árat mert csapdaként viselkedik.

3 hullám ment fel és a közepe háromszög volt. A hsz mindig utolsó előtti hullám, tehát fel már nem megy egy darabig.

Rossz esetben kész az r-flat és megy a lecsóba az egész:

https://www.tradingview.com/x/ewalt4Mp/

nyitok egy hamburgerest inkább

#748848 joepappa

én már nem értek semmit, lassan feladom ezt az olajos szakmát mert tegnapi agyonvert olaj árfolyamra, 2-10% közötti pluszban zártak a papírjaim. valaki elmagyaráázza esetleg?

Re: két havi report

#747920 joepappa Előzmény: #747462

vélhetőleg tegnap meg ma megcsinálta az olaj a korerekcióját a nagy emelkedésnek, és indulhat újra felfele. az rvinben simán megy napi 15% fel le mikor hogy. nagyon vad ez na.

két havi report

#747417 joepappa

Ma 2015.10.08 két hónapos lett ez a portfólióm tehát egy kis összegzés re szántam el magam, és nagyon örülök, hogy most lett két hónapos nem múlt héten mert így most tudom magam egy kicsit fényezni.  A lényeg hogy most éppen pluszban áll az összes meglévő papír. Ehhez kellett az 50dollár felé közelítő WTI is, hát persze, hogy kellett mert erre is számítottam hogy megindul felfele. Na azért nem fáklyásmenet ez, múlt héten minden pozi mínuszos volt, majd egy hónapig döcögött a WTI cirka 1,5dolláros sávban, ami elkedvetlenítette az olaj papírokkal spekulálókat és hatalmas vola mellett rángatva esetek kis kiszemelt papírjaim. Szóval most jó minden és még 50 alatt van WTI. Nagyon szeretnék 110dolláros olajat látni. Jelenleg 1400dolláros pluszt mutat a portfolió ebben benne van a még meg lévő nullára írt HERO a nagyon pluszban dobott CRK és a mínuszban dobott SN is.

Egy kicsit a HERO-ról: valszeg összejön a csőd egyezség és visszajön a piacra nem tuti de a híreket böngészve ezt feltételezem, hogy egy nagy részvény nyomdával megoldják a dolgot.

Re: alapok is színak

#747168 joepappa Előzmény: #747167

21 a könyv szerinti, amíg el nem éri olcsón forog, nekem is teccene. hát még matgabnak hogy teccene. :)

#747167 Koffein Előzmény: #747159

úgy értem, hogy a sávból tört ki, ha felette tud maradni, ezidáig két egymásra párhuzamos vonal közt csorgott le, egy egy nagyobb beleadásba, vagy vételbe kiszúrt, de ennyire nem hagyta el a sávot... :)

21 tetszetős volna :)))

#747158 joepappa Előzmény: #747157

én 9 felett lennék benne biztos hogy kitört utána 21-ig minden további nélkül mehetne.