Elfelejted,h teherhajok es gyarak száma köszönő viszonyban sincs autók számával
Elfelejted,h teherhajok es gyarak száma köszönő viszonyban sincs autók számával
"Olajkályhákkal mérgezik a népet. Aztán csodálkozás van mire ez a sok daganatos betegség stb."
"Ezek után mi fog még kiderülni az összes dízel bőven határértékek felett van az egész világon? :)"
Kb. rátapintottál a lényegre.
Túl van ez lihegve egy kicsit. Nézz meg egy tengeri hajó fogyasztást 1000x annyit fogyaszt óránként , mint egy személyautó és a nap 24 órájában megy, miközben egy személyautó 20000km éves futást feltételezve napi cirka egy órát üzemel, finomított gázolajat eszik, miközben a hajó nehéz fűtőolajjal megy, ami több káros anyagot tartalmaz. mint a veszélyes hulladéknak minősített fáradtolaj. Pl 36% aromás szénhidrogén.
http://www.origo.hu/auto/20110304-napi-szaz-tonnat-fogyasztanak-a-takarekos-uj-oriashajok.html
És akkor még nem említettük az erőműveket, amik szintén nehézolajjal, netán pakurával üzemelnek. +mozdonyok, amik ugye híresek arról, hogy tudják az euro 6-ot. A millió tonna számra eltüzelt szenet a szénerőművekben. A traktorokat, kamionokat és a nehézgépeket. Most kiemeltek a halmazból egyfajta géptipust, azok közül is egy gyártót, mert nem tudja az euro 6-ot minden üzemállapotban. Röhej.
Sokan vagyunk. Sokat megyünk. Sok árút mozgatunk. Sok energiát fogyasztunk. Nem a személyautó a legveszélyesebb károsanyag kibocsátó.
Ha mindezt lovakkal és ökrökkel kellene megoldani, már rég belefulladtunk volna a sokmilliárd állat által kilélegzett széndioxidba.
Én is be akarom perelni őket, elvégre én szívtam a benzingőzüket!!
VW:
Németországban a Volkswagen részvényesei, az Egyesült Államokban pedig az autótulajdonosok mennének perre: az USA-ban gyűjtőpereket indíthatnak a Volkswagennel szemben, a Süddeusche Zeitung információi szerint már 40 autótulajdonos és egy autókereskedő is keresetet adott be bíróságokhoz, hogy kártérítést kapjon a botrányba keveredett autógyártótól.
Audi:
Az Audi szóvivője megerősítette: a manipulált szoftverekkel ellátott motorokat az Audi A1, A3, A4 és A6 modelljeibe is beépítették.
elég ha átnevezzük egykori német patináns autógyártók topikjának...
valamit muszáj volt villantani az usa piacon, mert nem ment az eladás....ez volt az ötlet....nem jött be
Vagy mikor mész egy megpakolt öreg teherautó mögött emelkedőn. Több a füst mint a levegő a környéken. :)
Nekem az a durva megpróbálom elképzelni a folyamatot. Szigorúak a szabályok, rájönnek nem tudjuk tartani van megoldás építsünk be valami kütyüt, vagy programozzuk úgy teszten alacsony értékeket hozzon. Mindez nem egy zuglaboratóriumban hanem egy VW-nál , rábólint a vezetőség stb.
semmit....én már régen mondom, hogy senkítől nem várok semmit, így kevésbé csalódom...
én azt tudom, hogy a szembe szomszédnak van egy nagyon megkímélt, 9 éve újonnan vett X5 3.0d-je...szépen dohog, de büdös, mint a dög....egy másik szomszédnak meg egy 20 éves, az egyik áramszolgáltató által levetett, korábban szerelők által használt dízel Citroen Jumpy furgonja....rossz belegondolni, abból mi jöhet ki....
Az sajnos igaz csepp a tengerben. Csak az a durva ha VW-től ilyen kitelik akkor mit várj noname cégtől?
Kínában a környezetvédelem toppon van az igaz. :) De ugyanez megy kajáknál is . Nyomokban tartalmaz természetes anyagot is, de még ennek a szabványnak se felel meg , csalások trükközések , ipari hulladékot megetetni a néppel.
Tudja a határértéket, és csalással tartja be zéró tolerancia. Mondjuk VW-től vártam volna utoljára ilyet.
De ahogy nézem bömösnél más módon trükköztek ami még akár a szabályzatnak megfelelő is lehet. Ez azért enyhébb kategória.
ugyan....és az ázsiai gyárak mit pöfögnek ki....meg a Mo.-ra behozott leharcolt 15-20 éves autók...meg a rengeteg korszerűtlen fűtés...galád dolog, amit a VW művelt, de csepp a tengerben....a sok dohányosnak is mindegy, azok még szándékosan mérgezik is magukat...
Szép, a gatyájukat le kellene perelni . Olajkályhákkal mérgezik a népet. Aztán csodálkozás van mire ez a sok daganatos betegség stb.
Azért ilyet megcsinálni, úgy látszik nem egyedi eset. Csodálkoztam is VW-nál hülyébbek mint más gyártók, nem tudták lekoppintani a technikát.
Ezek után mi fog még kiderülni az összes dízel bőven határértékek felett van az egész világon? :)