"Hiába pompa hely Bp, a következő években nem lesz nagy csoda itthon..."
egy szerény.."véleményed szerint" nem ártana..mert senki nem tudja mi lesz..nem 5-10év múlva hanem 3év múlva sem..de nem csak nálunk hanem egész világon sem..tudom az lát tisztán aki pesszimista..de Én a magam részéről itthol erős emelkedést és felzárkózást várok a következő 10 évben.
Orbán munkaalapú társadalmat akar..ennek van alapja..de nem a termelői,gyártói munka csak a munka..hanem a mezőgazdaság és a szolgáltatás is. Én ebben látom a növekedést.. a szolgáltatások és mezőgazdasági exportban.. a szállítmányozásban és raktározásban.
Az ipari fejlődést az idetelepülő ázsiai és keleti országok fogják mozgatni.
A mai technikai háttérrel a bankok és nagyvállalatok központjai is ide költözhetnek..
Nézd meg milyen fejlődés van a váci uton iroda fronton.
A bankok prémium helyzetben voltak nálunk.. magasak a hitelkamatok.. alacsonyak a betétiek..most fuldokolnak a pénzükben.. csányi 1000mrd-ot szeretne kihelyezni.. hitelintézőm kérte mondjak cégeket kiket kereshetne fel..
Tehát a fenti dolgok..megfelelő hitelrendszerrel..valódi jelzáloghitel (elsétálás jogával) ha ez kialakul akkor menni fog...éééés..a mániám... a magasabb bérek..alacsonyabb bérterhek mellett..az adókat nem szabad tovább csökkenteni..nem magasak....az adminisztrációt kell csökkenteni.. a felesleges szabályokat.
Ehhez nem sok ész vagy pénz hanem szándék kell..1év alatt elindulhat.
Az úthálózat ma már lehetővé teszi minden térség felzárkózását.. régen Bp Nyíregyháza 6óra volt.. ma nincs 2 óra.. vagy a déli részek..pl Pécs.. halálúton 4óra ha nem volt baleset.. ma max 1,5óra.
Igen én is azt gondolom most jó a 5% kamatú hitel..de ha lesz véletlenül 12 akkor az fáj..de lehet lent ragadnak a kamatok.. euban 4-5%-ra veszik fel a hiteleket..félrokon most ment ki Hollandiába..vesznek lakást 4%os kamatra.
Tehát fejlett hitelrendszer..a nyugatival azonos feltételrendszerrel..
Persze kell egy kis szemléletváltás..
1. az emberek túlpolitizáltak.. ez a saját életükre és rányomja a bélyegét..ez egy folyamat..mindig vannak az úttörők..a gyors követők..és a birkacsorda..aki már megy a biztos kijárt úton...talán a hazatelepülő fiatalok hoznak szemléletváltást.
2. hitel van jó és rossz..ha pénzt hoz az jó..ha a saját fogyasztásodra kell akkor gáz.. a jelzálog az nem gond (az elsétálás jogával..amikor csak a jelzálog tárgya a hitel fedezete) az sem ond ha viszik a házad..autód..ez nem személyes életre szóló kudarc.. ez egy élethelyzet....veszel másikat..amit épp megengedhetsz magadnak.. ha beindul akkor veszel jobbat.
3. nem elsődleges cél a saját lakás..