ahogy én látom utolsó:
Eu: röviden mert írtam már.. németek kihagyták a történelmi lehetőséget Európai egyesül államok vezetői legyenek.. sok a belső gond..mert rátelepültek az eus irányításra az újlibsi ügynökök.
Két út van.. önálló államok erős szövetsége..és a központi irányítás.
Mindkét esetben ki kell alakítani az európai biztonsági védelmi rendszert...
egységes pénz- energia- mezőgazdasági- élelmiszer- - és piacpolitika.. egységes szállítmányozási szabványok.
Arra gondolok, pl az energiabeszerzésnél egységesen 500milliós piacként megjelenni..minden eus ország azonos összegért kapná az energiákat.. gázt olajat.. védené eu a saját piacait..
3 osztályos felépítés..fejlett fejlődő felzárkózó.. és lennének a jelentkezők.. ha valamelyik ország nem teljesíti a kategóriája szerinti besorolást akkor visszaminősíti egy egységes rendszer..ha a kategóriákhoz jogok és kötelességek tartoznak..akkor nem lenne érdemes szándékosan csak a támogatásért visszaminősülni.
Szerintem az önálló államok erős szövetsége működőképes.. mert az egységes eus irányításnál a lobbizás elvinné a teljesítmény nagy részét..ahogy most is láthatjuk.
Sajna ebben az esetben a helyi kiskirályok vacak kis játszmái akadályoznák az adott ország fejlődését..lásd nálunk.