Nem gondoltam ,hogy lesz amiben egyet fogunk érteni de ebben a kérdésben én is teljesen ezen a véleményen vagyok prospero, meg Ibiza meglátását is osztom...
Nem gondoltam ,hogy lesz amiben egyet fogunk érteni de ebben a kérdésben én is teljesen ezen a véleményen vagyok prospero, meg Ibiza meglátását is osztom...
nem vagyok vallásos a szó napi értelmében.. vannak elveim elkötelezettségeim értékek amikben hiszek..
"..ez sem" ez meg tipicsníj rbbj11-es
Humánus ember vagyok..mindenkire van 2 percem..ma már csak a közvetlen környezetemre fordítom az energiám.. nálam vannak értékek..egy elvárt viselkedés...ezek nem többek mint amit én megteszek..sőt.. ezzel lehet elnyerni a jóindulatomat.
Menekültügyben is elmondtam..szökök mert életveszély..utána bejelentkezem..ok itt vagyok kérek szépen menedéket..bocsánat, hogy beszöktem..tudom nem lett volna szabad.. célom xy ország kérem segítsenek abban elérjem őket a befogadási kérelmemmel.
Ok barátom egyél igyál..itt egy ágy elötte megvizsgálunk..és kérjük az adataid..utána fürödj le pihend ki magad.. a többit intézzük.
Nem pedig mész mint a bolondállat..mindenen keresztül..viszel amit érsz.. kárt teszel..erőszakoskodsz..lázadozol..nem akarod azonosítani magad.. törvényellenes dolgokat teszel.
Én nem műmájer megélhetési libsiemberjogista vagyok..
De gondolom téged nem zavar ha a kisebbség lop tőled vagy anyukádtól..hiszen megélhetési bűnözés.. vagy ha elmész dolgozni valaki bemegy a konyhádba eszik egy kicsit..utána ledől az ágyadba..hiszen nem vagy otthol..
mindenhol nyomják, nemrég a bild.de-n olvastam egyet, majdnem elsírtam magam, annyira megható és romantikus volt...
na aszondja ez gondolom a menekültekre is vonatkozik, habár lehet vannak kitételek, ami alól mentesülnek...
http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/non-eu-nationals/index_hu.htm
Túl sok hozzászólást írtam már...nem lehet oldalt választani, hogy milyen régre menjek vissza...lehet nem is fidesz kormány volt, csak fideszes politikus...
Index nyomja rendesen a sajnáltató, megható cikkeket.
Mint mondtam a félelem szükséges rossz. Megvéd attól, hogy hülyeséget csinálj. Az, hogy a pápa már nem fél semmitől és bízik Istenben és túlvilágban nem megoldás azokra a feszültségekre amik Európára várnak itt a földi létben. Mondhatnám úgy is. A megoldás az, és keresztényi az, ha nem keltesz hamis illúziókat a menekültekben a befogadásukról. És azt támogatod, hogy vissza tudjanak térni a hazájukba - normális körülmények közé. Segítesz a normális körülmények kialakításában. Legyilkolod az iszlám államot. Na ez a keresztényi megoldás kb. Nem az ha kinyírod magad könyörületből.
"Az irgalmas szamaritánus jézusi példázata óta keresztény ember nem mehet el „részvét és segítségnyújtás nélkül” a bajbajutott mellett. Le kell hajolni, és áldozni kell, időt és pénzt is, ahogy az a szamaritánus tette."
"A Misericordiae vultus kezdetű pápai bulla megállapítja: „Ne essünk a közönyösség állapotába, amely megaláz, és a megszokások tespedtségébe, amely érzéstelenné teszi a lelket, és megakadályozza az újdonság felfedezését, illetve ne uralkodjon el rajtunk a pusztító cinizmus. Nyissuk ki szemünket, és vegyük észre a világ nyomorát, a méltóságuktól megfosztott testvéreink sebeit, és halljuk meg segítségkérésüket. […] Kiáltásuk váljon a mi kiáltásunkká, és együtt leküzdhetjük a közöny falait, amely gyakran eluralkodik az álszentség és az önzés elkendőzésére.” (15)"
Ugyanezen az oldalon voltak, nem tudom, milyen olvasási nehézség késztetett a visszakérdezésre?
..Mindnyájan érezzük, hogy a médiumok által is szított feszültség nem segít abban, hogy kiegyensúlyozottan és nagylelkűen szembesüljünk ezzel a vészhelyzettel, mely minden társadalmi réteg elkötelezettségét igényli, és amely elkerüli a cinikus populizmus vagy a mesterkélt jóságoskodást.
A fölszított félelmek kihasználása és a riogatás az elutasítás magatartását eredményezi, mely bezárja a szívét és elaltatja a felelősségét azon erős kötelezettség felelősségével szemben, amit az Úr ajánl nekünk és aminek visszhangot kell keltenie a hívek és a polgárok lelkiismeretében és szívében: idegen voltam és befogadtatok.
Megdobnak kővel dobd vissza kenyérrel. Azaz a kiváltó okot szüntesd meg.
Václav Klaus az emberi jogról: "A bevándorlás nem tartozik az emberi jogok közé, Európa öngyilkosságot követ el a korlátlan számú menekült befogadásával, ehhez nem fogja megkapni hozzájárulásunk - ezt Václav Klaus volt cseh köztársasági elnök mondta kedd délelőtt, a Lázní Bělohrad na Jičínsku általános iskolájában megtartott ünnepi tanévnyitón."
Abban az értelemben álságos, ha betű szerint venné a tanításokat akkor az egyház vagyonát szétosztaná a világ rászorulói között és mezítláb kóborolna és a fejére hamut szórna látva a világ brutalitását. :)
Ehelyett egész más történik.
Ezek a szövegek mint halottnak a csók kb.
Lásd akár csak amire utalni akarsz egy magát kereszténynek nevező miniszterelnök játékai a menekültekkel , rászorulókkal stb.
A katolikus egyház ahogy kiszorult a történelem során az események irányításából elment abba az irányba taktikailag nem foglal állást politikai világi eseményekben hanem ha történnek brutális dolgok elmondják ezt az általános mantrát. Aztán mossuk kezeinket.
Júniustól Romániában az élelmiszerek áfája az eddigi 24 helyett 9 százalékra csökkent, jövő évtől kezdődően pedig az általános kulcs is 20 százalékra, 2017-től pedig 19 százalékra csökken.
Mellesleg nagyon nagyon fura, h. egyetlen, mégcsak indirekt kritikával sem illetted soha a jelenlegi magyar kormányt. Olyan nincs, és soha nem is volt, hogy egy öszinte választó bármely kormány minden mozdulatával egyet értsen és állandóan önként a védelmére kelljen. Már csak ezért sem vagy hiteles a szememben.
nem az volt a felvetésem, h. hány igaz keresztény szaladgál, se nem az, hogy a pápa álságos-e (bár önmagában már ez a felvetés a sokadik fórumozótól önmagában megdöbbentö), hanem hogy a keresztényi gondolkodás szerint milyen megközelítés az egyértelmü
Ez egy új nyelv megint klasszikusokat idézzek, amin Hruscsov elvtárs és Kennedy elnök beszélgetnek. :) Merkel és Orbán beszélgetnek a menekült vonatok számával. Merkel felemelte a mutatóujját Schengen, Orbán kienged két vonatot. Merkel jobb belátásra tért, és így tovább. Fontos dolgok ezek nagyon ebben a problémában.
Közben Usában néznek egymásra a cia, külügy, elnöki tanácsadók, hogy ezek tényleg ennyire hülyék, lehetséges ez, higgyünk a szemünknek? :)