Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#740952 banyaiz Előzmény: #740949

Kerülik, de azt is mondtam szerintem miért. :) Pavlovi tudod mikor sok saller kokit kapott akkor kerüli.

Már akit odaterelt kerítés. A többiek meg árkon bokron kerítésen , gondolom azt az 50 embert se terelte oda akiket Ausztriában most megtaláltak. Elfogott csempészeknél se véletlenül vannak euró kötegek.

Szerintem sok eredményt el lehetne érni egy megelőző jelleggel mielőtt nekiindulnak a határnak, kisgyerekkel és a többi.

A másik a görögök db számra csak meg tudják mondani mennyit regisztráltak. Megkérdezi tőlük az EU hány embert regisztráltatok idén és benyögik, hogy 5 k embert akkor pofán kell vágni őket, hogy átjött rajtatok minimum 150 k becslések szerint mit csináltok.

migránsok. aszongyák a …

#740951 Sumér harcos

migránsok.

aszongyák a határon jol el lehet adni nekik kerékpárt.

azt hiszem tandem volna a legkeresettebb.:)

#740949 prospero Előzmény: #740946

Te magad mondtad kerülik a hatóságokat. Én meg azt gondolom nem akarnak Magyarországon regisztrálni azért jönnek a zöldhatáron. Tényleg sok értelme lenne győzködni. Ezzel szemben a kerítés szépen Röszke felé terelte őket, ahol regisztrálták őket.

#740947 banyaiz Előzmény: #740944

De nem tartják a menekülttáborban. Regisztrálják és elengedik , aztán megy tovább. Eldobja papírját vszínű és megy át Ausztriába.

Ha a menekülttábort nem hagyhatná el akkor itt lenne nálunk táborban 200 k ember már idén. Elhagyhatja és onnantól kezdve nem felügyel rá senki. Az országon belül szabadon mozoghat.

Átmegy az osztrákokhoz honnan tudják ők itt regisztrálták ? Ugyanúgy nem tudják ahogy mi sem tudjuk, hogy görögöknél vagy bolgároknál kit regisztráltak.

Ez a regisztráció egy kalap szart se ér nagy vszínűséggel.

Lehet ,hogy a görögök szinte senkit nem regisztráltak lehet, hogy felét vagy ki tudja. Eldobták a papírokat aztán jöttek tovább.

#740946 banyaiz Előzmény: #740940

Akár a szerbekkel egy megállapodással ők is mi is küldünk a térségbe embereket akik tájékoztatják őket összegyűjtik és egy csoportban odaviszik ahol regisztrálhat.

Mindenkinek jobb lenne mint kerítésezni. :)

#740944 prospero Előzmény: #740941

Igen. Nem regisztrálták a nagy többséget szerintem. Akikről a fényképek készülnek, hogy átmásznak a kerítésen, láttál rendészt? Vagy akik valamilyen riport kapcsán futottak át zöldhatáron vagy kilencvenen, ott is csak az operatőr volt jelen. Egy olyan kép készült, ahol a rendész kinyitja a kaput. Na őket regisztálták. Aki így járt annak a menekülttáborban kellene várnia, hogy mi a végkimenetel. Nincs joguk utazni amíg csak menedékkérők - azaz ha bárhol elkapják eun belül ott kellene megvárnia az eljárás végét - maximum országon belül. Ha regisztrálta magát azért megy a zöldhatárnak mert nincs több hónapja, hogy itt maradnjon - még a végén kitör a béke Szíriában - aztán visszaküldik, ha meg nem, még jobb, célországban jelentkezik ha egyáltalán.

#740943 banyaiz Előzmény: #740940

Mi pedig még a kerítésünkkel ráerősítünk erre a pavlovi reflexre.

Nem hiszem el, hogy normál módon ne lehetne őket beterelni egy regisztrációra tudatosítani bennük, hogy itt nem kell menekülni sehová, és ne fizessen senkinek azért őt elszállítsa bárhová.

#740941 banyaiz Előzmény: #740940

De szerinted ezek átjöttek úgy Görögországon, vagy Bulgárián nem regisztrálták őket sehol?

Mi a jobb neki regisztrálják Mo-n és elutazik az osztrák határhoz és átmegy? Vagy kifizet embercsempésznek egy rakás pénzt így is lebukhat , lehet elveszik a pénzét és kirakják vhol az Alföldön stb.

Ráadásul hiába ez a szabály ha betarthatatlan az ide visszatoloncolásuk . Ha németeknél regisztrál először valami csoda folytán akkor sincs rá semmi garancia ott maradhat. :)

Nekem az az érzésem ezekben az emberekben pavlovi reflex alakult ki a menekülés során annál jobb minél inkább el tudják kerülni a hatóságokat.

Azzal kapcsolatban is pavlovi , hogy ez a térség egy Kambodzsa minél előbb érjünk Németországba.

Lehet már regisztrálták a görögöknél , bolgároknál de azért Mo-n regisztráció nélkül akar átmenni.

Ez ügyben azért lehetne tenni ha már ez a helyzet kialakult.

#740940 prospero Előzmény: #740939

Tehát ha más a célországa, akkor nem pálya ha a magyar határon kér menekült státuszt. 1. Időveszteség. 2. Ha kimegy célországba és ott regisztrálják, kiderül, hogy már Magyarországon kérte a menedékstatuszt, visszaküldik ide.

#740939 prospero Előzmény: #740934

Nem. Arra van joga hogy ügye elbírálásáig Magyarországon tartózkodjon és ellátást kapjon. Ha megkapta valamelyik menekült statuszt (menekült, oltalmazott, befogadott) akkor vannak hasonló jogai mint egy magyar állampolgárnak beleértve a szabad mozgást eun belül. Az más kérdés, hogy eus határon belül eddig nem volt ellenőrzés.

#740938 banyaiz Előzmény: #740932

Tájékoztatja arról pl valaki ne legyél hülye ne fizess embercsempésznek 1000 eurót felvigyen Pestre, vagy Ausztriába? Stb.

Embercsempészek éppen ezt a káoszt tudják kihasználni, azt gondolja ez a szerencsétlen megéri neki kifizetni egy rakást pénzt egy Bp-i fuvarért.

Miközben teljesen értelmetlen mert nem a Mo-i regisztráción fog múlni ő itt maradhat e Európában, vagy Németországban vagy akárhol.

#740936 banyaiz Előzmény: #740931

Pl tájékoztatja őket valaki arról Magyarország részéről hivatalos személy , hogy mi vár rájuk Mo-n?

Gyűlnek ott Szerbiában határon átjöjjenek nem lehetne valami arab , egyéb tolmácsokkal odaballagni és terjeszteni, hogy ne menjetek az erdőbe, mezőre ezekre a pontokra gyertek ha átjöttök, és ez+ ez lesz eljárás, 2 napig fog tartani, vagy mit tudom én.

Lát rendőrt, kerítést, hatóságot akivel rossz tapasztalata van már a Balkánon. stb.

Ilyen dolgokkal szerintem lehetne azért normalizálni valamennyire. Lehet jobban mint egy szögesdróttal a pusztában. Mert így is átjön csak mint É-Vietnámban a 60-as végén olyan jelenetek vannak.

Elnézve a képeket azért nem egy annyira szakadt brigád ez ne lehetne velük értelmesen szót váltani.

#740934 banyaiz Előzmény: #740931

De ha regisztrálják szabadon mozoghat. Elméletileg a jelenlegi szabályok alapján odaérkezik Bulgáriába a kerítéshez menedéket kér. Beengedik regisztrálják és szabadon mozoghat, és így eljut Mo-ig. Aztán Németországig. Vagy ahová akart menni.

Szerintem abban, hogy ezek úgy mennek mint a vadak a legnagyobb szerepe annak van, hogy vannak ezek a játékszabályok papíron , de Brüsszel ahol meghozták messze van.

Kezdődik úgy odaér Bulgáriába leverik, lenyúlják a pénzét és a többi. Jön végig a Balkánon találkozik egy szerb rendőrrel levámolja saját zsebre és a többi.

Szembesül azzal, hogy vannak a papíron leírt szabályok és van a valóság.

Ezért tudják embercsempészek levámolni többek között.

Húzunk eléjük egy kerítést egy újabb ellentmondás, már 100. kb mióta elindultak. Nem csoda , hogy teljesen irracionálisan viselkednek. Elég csak ezt a magyar vonalat megnézni már ez is katasztrófa, európai összehangolásról nem is szólva.

#740932 prospero Előzmény: #740929

Látod már egy ilyen egyszerű dolog is érthetetlen a számunkra, hogy a továbbiakban miért kockáztatják az életüket és miért nem csak utazgatnak eun belül, ha már egyszer ideértek. A svédek sem értik, hogy hogy nem működik a multikulti, miért nem fogadják el őket a bevándorlók, vagy egyenesen gyűlölik őket. Nem értik az irracionalitást, hiszen az az ember akinek enni adnak és jólétet nem kellene, hogy megvesszen és gyűlölje a befogadó országot. Teljesen irracionális ez is, mégis ez történik.

#740931 prospero Előzmény: #740929

Irracionális, hogy nem a határátkelőhelyen jönnek. Miért. Ezt a kérdést nem a kormánynak kell megmagyarázni, hanem terelni kell őket a legális belépés felé. Az hogy a zöldhatáron próbálnak meg átkelni többféle oka lehet. Csak a célországban akarják regisztráltatni magukat vagy ott sem pl. USAban mennyi illegális bevándorló volt/van papírok nélkül. Nem feltétlenül cél, hogy legyenek papírjai most a legális tartózkodásra. Annyi a cél, hogy eljussanak a célországba, utána meg lesz valahogy. Mi a regisztráció tartalma. Regisztrált illegális bevándorló nem is mehetne tovább ügye elbírálásáig. Mit kap? Ha a bírálat pozitív mit kap. Mrnekült statuszt tsrtózkodási engedéllyel, nem pedig eus útlevelet.

#740929 banyaiz Előzmény: #740925

Irracionális dolognak tartom.

Eu-s szabályok szerint ha menedéket kér fogadni kell , de közben találkoznak a kerítésekkel a nem tudom mivel. Teljes ellentmondás.

Nézd meg pl ezt az esetet megfulladtak. Miért? Itt vannak már Európában nincs miért így menniük. Csak vszínű kapták a saller kokikat a bolgároktól, vagy görögöktől és a többi , ideérnek hozzánk mit látnak fogadni kell őket de szögesdrót és a többi.

Aztán mennek mint a nemnormális.

Itt elvileg már kultúrkörnyezetben vannak . :) Nincs racionális oka ennek , hogy így meneküljenek.

Valahogy az egész sztori olyan nem tudja a bal kéz mit csinál a jobb.

#740928 prospero Előzmény: #740895

Én sem értem. Kérdezd meg az Eu vezetőit. Magyarországon Dublin előtt ez volt a törvény. Orbán azt kérte az Ep-ben, hogy ezt állíthassuk vissza. Reakció ballibek részéről a szokásos. Rasszista diktátorozás. Meg hálátlanok vagyunk, hiszen ők befogadtak minket 56-ban...

#740926 banyaiz Előzmény: #740919

Kemény. Nagyon légmentesen záródhatott, ha megfulladtak. Ha már ennyi embert bezsúfol ilyen hosszú útra nem gondol rá, hogy valahol egy szellőzőnyílást vágni , több kicsit. Pár helyen kifúrja vagy valami.

#740925 prospero Előzmény: #740909

Miért ne. Dánia is kerítést húz Európa közepén. A nyitott határátkelőn kell átmenni.

Bulgária határán felhúzott és más kerítésnek van visszatartó ereje. Simán elképzelhető, hogy a regisztált illegális bevándorlók számának növekedése ennek köszönhető. Ugyanis a napi 3000 szám csak az elfogott/jelentkezett határátlélőket jelenti. Hányan lehetnek akiket nem fognak el/nem jelentkeznek csak mennek a célország felé.