OK, legyen igazad, mert az egész módszert te javasoltad. Ha a múlt héten több mint 10%-ot esett a piac, akkor nem nyitok lefelé, csak zárom, ami véletlen egy felszúrásban nyerőt termel, ok?
Ez hogy tetszik?
OK, legyen igazad, mert az egész módszert te javasoltad. Ha a múlt héten több mint 10%-ot esett a piac, akkor nem nyitok lefelé, csak zárom, ami véletlen egy felszúrásban nyerőt termel, ok?
Ez hogy tetszik?
És még annyi, ha lenne is ekkora esés, annak olyan hírnek kell lennie, ami csak eljut hozzám is, és akkor kicsit növelem a kereskedési távot.
Most mondjuk 200 pontonként veszek dax-ot, ha meg kitör a világháború, akkor mondjuk 400 pontonként, és máris bírom kb 0-ig.
Azért nem eshet, mert A 4 800 nekem az ath*0,4. Nem volt még sosem a piacokon ekkora esés, legalábbis 1950 óta biztosan nem.
Gondolj bele, ez azt jelentené, hogy minden papír elveszíti a legmagasabb értékének 40%-át úgy, hogy közben fizetett osztalékot is. Már kitárgyaltuk, ez hogyan függ össze az árakkal.
A te számolásod pedig kicsit sántít, így (bár nagy léptékkel), kicsit jobb megközelítést mutatok.
12 400-ról leesik 20%-ot, az 9 920
Onnan 20%-ot 7 900
Onnan 20%-ot 6 300
Onnan 20%-ot 5 000
Persze kisebb bontásban még nagyobb lesz a különbség, de valójában ha nem egyszerre számolod az esést, hogy 60%, hanem részekre bontod, látod, itt már 80% jön ki. És hogy ez miért érdekes?
Mert ha egy piac minden nap esik mondjuk 5%-ot, akkor ahhoz, hogy ATH-ról leessen ATH*0,4-re legalább 20 ilyen esős nap kell. Azt gondolom, ha nincs világháború, akkor ilyen nem lesz a jelenlegi pénzpiaci szabályozási környezetben.
Ha meg lesz, akkor bármiben van a pénzed, cseszheted, mert a teljes rendszer össze fog omlani.
a legnagyobb esések vajon miben vannak? :)
én akkor szoktam behúzni a legnagyobb bukókat, mikor valamiben elkezdek nagyon biztos lenni.
te kis cindarella :D
azt hittem, mivel hsz-mre välaszoltäl, h. én írásomra szólt
Én nem is ATH-ról beszélek, hanem a legnagyobb emelkedéseket ha valaki megnézi, sose bikában vannak
ATH nem volt. Az egynapos emelkedés nem ATH....nem órás ATH-ra, hanem mondjuk hetes charton.
http://alapblog.hu/vakmajom-259/
összes medve piacon volt...
Egyik legfőbb vonása a volatilitás. Másik, hogy nincs új ATH. Így amint lesz, akkor bizonyosan tévedtem.
Ha medve, akkor bärmi lehet, miért ne eshetne akär 4800 alá?
Nem pänikszerüen, de szabályhoz kötött felfüggesztést én mérlegelnék.
Jó kilengések vannak.
Megint Nikkeit másolták jó indikátor most a napokban. Tegnap is végére leverték akárcsak japók, ma felrántották akárcsak japók.
Meglátjuk éjszaka mit művelnek.
Djia +620 pont, dax jelenleg 10200. Mitől medve a medve, és meddig medve a medve?
Miért függeszteném fel? Gondolod, beesik 4 800 alá? Ha meg nem, és megy fel-le, akár medve, akár bika, nekem hozza a pénzt.
en medveben felfüggeszteném az egész kereskedést a rendszereddel, de te tudod
Az, de gazdaságos, valamiből élni kell :)
Jelenleg a vételeim átlagára (beleszámolva a mostani nyerőket is) 11 200. Hoztam 1200 pontot ATH óta, bár ott nem nyílt ki semmi :)
uncsi... :D
Én ATH-ról nem várok nagyobb esést, mint 60%, addig van pénzem úgy, hogy lefelé vásárolok szinteken, és adok szinteken. Mármint veszek pl 7K-n, eladom 7,3K-n, és újra veszek 7k-n, ha oda lemegy. Most volt egy jó köröm, remélem lesz még ilyen 4-500 pont le, ugyanannyi fel. :) Minden pozin minimum 100 pontot akarok fogni, ha elmegy onnan 200-al, akkor 100 csúszóval követem.