Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#740581 rbbj11 Előzmény: #740578

azert a ciklikus autoipari cegek elmult 10 evben igen szépen foghatoak voltak, nézd meg Fordot 2005-2015-re

#740580 rbbj11 Előzmény: #740577

kinaiak 2 honapja probäljäk nem enegdni esni, annäl nagyobb zako lesz belöle vegül, ez is mindig igy volt es igy lesz

#740578 Ibiza Előzmény: #740576

régebben az éves ciklikussággal ágazatokkal is jól lehetett keresni..ma más semmi nem az aminek látszik..

Talán nem is érdemes részvényt keresni..egyszerűbb indexekkel kereskedni.. a legtöbben úgy is olyan részvényt vesznek ami az indexben benne van.

#740577 Ibiza Előzmény: #740573

:) én is azon gondolkodtam..a Hangseng görbét várom én is..

"Elszabadult a pokol Európa tőzsdéin hétfőn: Németországban csaknem négy éve, Nagy-Britanniában hat éve, Európa tőzsdéin a válság kezdete óta nem látott esést hozott a hétfői kereskedés. Amerika is jókora eséssel nyitott, végül négy éve nem látott zuhanással zárt."

de sztem nem fogják engedni esni a piacokat..

#740576 rbbj11 Előzmény: #740570

Nem romlottak el a rv-k, csak egy eve mär alig talältam a történelmi ätlag értékeltségen, pläne alatta lévö rv-t.

Ettöl még természetesen leng az inga, most épp túlhúzás után mäsik iränyba. 7 év után mär idöszerü a medve

#740570 Ibiza Előzmény: #740561

kattognak az eladási és vételi stopok..az szerinted mit csinál? Tegnap szépen látszott amikor 400alá lement a dax..

elég csak meglökni egy irányba és beindul a rendszer..

A malacokat időnként levágják...nem romlottak el a részvények..

Az a gond a tőzsde nem normálisan működik.. nem az ágazatok szektorok, országok teljesítményét jelzi.. a világtőzsdék együtt mozognak..nem a cég résztulajdonaként veszik a részvényt - sok esetben a majombroki azt sem tudja mit vesz- hanem mint "instrumentumot" ami mozgott és mellette pluszok vagy minuszok vannak...

Nem engedném a tőkeáttétes kereskedést.. amennyi pénze van a parasztnak annyival kereskedjen....meg amennyi befhitlt kap..annyi.. 100x-os tőkeáttéttel bármelyik tőzsdét lehet irányítani párszáz millió usdvel..

#740563 banyaiz Előzmény: #740551

Időzítése és mértéke volt kérdés. De mikor a görög megállapodásra dax gyenge volt visszahullott már mutatta, hogy nincs erő . Ott kellett volna beleülni shortba és kivárni.

De legkésőbb azon a napon amikor elesett a 200 napos. Azt mondjuk 10700- on meg lehetett tenni kényelmesen alsó hangon 1000 pont benne lehetett volna.

Ezt kellett volna tenni. Most már késő bánat. :) Azon szarakodtam majd visszahúzzák 10900 közelébe és akkor short.

Mondjuk az esés mértéke ilyen gyorsan a számomra meglepő. Ez 1 hónapos folyamatnak a kamatemelésig is elment volna.

#740561 rbbj11 Előzmény: #740559

egész aug. végig gyenge volt, egyre gyengültek a vezetö rv-k, ami korábban nem, szerintem ez már egyfajta végkifejlet volt, aminek nem okozói, legfeljebb erösítöi a robotok

#740560 rbbj11 Előzmény: #740551

ez medve...nem színlelt esés volt. Az is tipikus medve, h. most hatalmasat pattan, szinte 48 óra alatt majd 10%-ot mennek indexek mélypontról, tipikus az elsö öntést követöen. Aztán egyre kevésbé húzzák majd vissza

#740559 Ibiza Előzmény: #740419

"9250es kiütésűt vettem..úgy látom csak a robotok szopatják egymást.. bele fognak nyúlni sztem..9960as korreksön?"

ezt írtam.. kb ez lehetett.

#740558 banyaiz Előzmény: #740547

Mai napra egy kérdés van Nikkei mozgását lemásoljuk, ami igen szép emelkedés úgy több mint 5% futikban, záróra visszaadva.

Vagy Usa végre megembereli magát .

#740551 Kiss Zoltán Előzmény: #740522

Csak azt sajnálom,hogy erre a pánik szerű reakcióra valamilyen szinten számítani lehetett.Hasonló a tőzsde ilyenkor,mint a fociban amikor a védő éppen,hogy csak egy picit hozzáér a csatárhoz,az meg fetreng mint az állat,fájdalmas arccal,aztán már villan is a PIROS!Pár perccel később meg vígan rohan tovább,mintha nem történt volna semmi,de a célját elérte az eséssel!

#740543 banyaiz Előzmény: #740541

Olajat, és japcsikat nézem még.

Az olaj pár dollárra van a 2009-es mélypontjától. Nikkei zárt 5% körüli esésben, és nap közben rátolt még 5% körül. Ha ez normális.

Kissé érzelmileg túlpörögtek vsz. Érdekes lehet a nikkei mai záró , ezzel tegnapi záróhoz képest jelentős mínuszban vannak, pluszos zárást benne látom, az elég sok pontnak tűnik. Eleve a 0-hoz is kell jónéhány %, 1-2 %-os pluszhoz főleg. :)

Persze rizikós most ez nagyon elgurult gyógyszer mellett.

500pontos mozgás az gyön…

#740541 Ibiza

500pontos mozgás az gyönyörű.. elég jól veszem de a rendszer akadozik inkább kivágom.. ahh

#740539 banyaiz Előzmény: #740532

Lényeg a lényeg, ha minden oké a parának le kell csillapodnia , túl kell esni a kamatemelésen, és meg kell venniük az esést a következő hónapokban.

Ez a normál forgatókönyv.

Holnap reggel daxnak 2-3 % pluszban kellene nyitnia és jöhetne egy emelkedő nap végre.

#740538 banyaiz Előzmény: #740532

Most kb ahhoz a ponthoz érkezett usa elveszik a mankót és megáll e a lábán. Persze, hogy erre a tőzsdék feszültek, ez egyértelmű.

Aztán majd elválik , hogy mennyire sikerült feldoppingolni a beteget. :) 100 méteren világcsúcsot dönt, vagy összerogy . :)

Remélem Mato ír majd róla egy könyvet hiánypótló lenne. Bocsánat, hogy ennyit emlegetem de szeretek vele gúnyolódni mert a hideg vizes borogatást is eladja csodagyógymódnak amit feltalált.

#740537 banyaiz Előzmény: #740532

Ennek a következményei, lehetséges negatív következményei tankönyvi dolgok.

Ez kb olyan mint egy gyógyszernek vannak mellékhatásai. Aztán van olyan is, hogy valaki abba belehal.

Beadja a Fed a gyógyszert , igyekszik addig fenntartani a kezelést amíg a kilábalás stabilnak tűnik, és infláció megengedi. Aztán leáll vele.

Beteg vagy belehal, vagy túléli , esetleg még meg is gyógyulhat.

Belehal akkor nem bírta a gyűrődést , ilyen tudomány ez .

Aztán vannak csodadoktorok is mint pl a kedvencem Mato . :) feltaláló típusok. :)