akkor pláne nem értem miért irsz ilyen lózungot...
1. te magadra ismertél a Rokonokban..
2. te nem olyan vagy de mindenki más olyan.. ez mi?
3. megeszed az "ilyenek vagyunk mi magyarok" tipusú népmérgezést..
akkor pláne nem értem miért irsz ilyen lózungot...
1. te magadra ismertél a Rokonokban..
2. te nem olyan vagy de mindenki más olyan.. ez mi?
3. megeszed az "ilyenek vagyunk mi magyarok" tipusú népmérgezést..
Tévedsz.
Én pont fordított helyzetben vagyok és élvezem a barátok, ismerősök, rokonok által kínált segítséget nyerőként és mégazátkobanmégszakszervezetitagsemkéntmostmegplánesemmilyenként.
Nincs szükségem önmagyarázatokra, mert nem vesztettem. Én összeségében optimista vagyok.
Ezt most jól mellélőtted.
a bankok nincsenek versenyhelyzetben nálunk.. kartel van..a bankár kormányok elkényeztették őket..Romániában (az OTP) plkáton láttam pár éve 6%re kinálgatták a személyi hitelt..
A bankok jól elvoltak az MNB rövidlejáratú kamatával..naponta kerestek vele..átutaltál 2-3nap múlva irták jóvá neked..2 napig kaptak rá kamatot.
Fidesz amikor kirótta a bankadókat volt ey egyeztetés a bankokkal..ez egyik pont az elsétálás intézménye volt..amikor a jelzáloghitelnél csak a jelzálog tárgya a hitel fedezete..ez lehet ingatlan ingóság...
Fidesz abban bűnös nem engedi a kilakoltatásokat.. ez az élethez hozzátartozik.. van 20milliós házad felveszel rá 10milliót ha nem fizeted eladják árverésen 15ért.. 5öt megkaphatsz.
szép munka volt az elmúlt 25 év
http://444.hu/2015/08/11/sokkal-nagyobb-problema-a-kivandorlas-mint-a-bevandorlas/
"Nem hiszem, hogy ennyire naiv vagy Móricz: Rokonok országában."
Sületlen műértelmiségi duma..aki pesszimista az lát helyesen..
Azt a látszatot és önfelmentést adja..tökéletesek a képességeik az adott egyénnek de hát ezek..ezek miatt nem lehet..
vesztesek szövege.
Az agyatokba vert (de valós) kormányzati mutyi..az a többséget nem érinti.. a piaci folyamatok határozzák meg az életet a vállalkozásokat.. ez mindenhol igy van...
Nem hiszem, hogy ennyire naiv vagy Móricz: Rokonok országában.
Ehhez még az a politikai elkötelezettség sem szükséges, amit jópáran ostoroznak kishazánkban: "persze, fideszesnek kell lenni".
Na, itt a következő elemzés a frankhitelesek szivatásáról:
Ha például egy bankfiók igazgató a barátod, vagy jó ismerősöd, vagy a rokonod lenne, akkor nem tipródnál, hogy nem kapsz hitelt. Sőt még VIP ügyfél is lennél mindenféle vip-előírás teljesítése nélkül.
Értelek én, szeretnél hitelt és látod azt milyen keservesen menne pedig jó céljaid lennének . Ez amit tapasztalsz , és erre teljesen természetes módon azt mondod hülyék ezek a bankok, össze vissza gazdálkodnak , a hitelkamatokkal lenyúlják az embereket stb.
Sok ügyféllel találkoztam aki kevésbé kulturált módon csillagos szövegekkel mondta el ezt . :)
Nem mondom azt , hogy a kormányt kellene hibáztatni mindenért , vagy bármiért. Csak annyit akartam mondani, hogy szerintem a chf kamatfelár magas szinten ragadása és a kormány bankszektorbeli ténykedése között közvetlen összefüggés volt. Illetve még azt is mondani akartam ehhez a cds felárnak is köze volt.
Csak ez volt amire reagálni akartam, kicsit hosszan sikerült. :)
szerintem te végig egyáltalán nem akarsz érteni engem, csak a kormánykritikát nyomod, pedig nem kell mindig mindenért csak a kormányt vagy egy kormányt hibáztatni
De ezt megfigyelheted bármilyen területen. Lassú az út Kambodzsából Németországig. :)
Egyik nap még ruszki tankok vonulnak ki másnap az osztrák rendezettség mindenben, ez nehéz ügy.
Vagy egyik nap még az ország vezetője kertjében épít egy stadiont (bújtatott közpénzből) másik nap már olyan hitelfeltételek vannak mint Ausztriában. :)
Ez ilyen ha ez + az lenne volna akkor más dolgokban is más volna. :)
Egyébként abban igazat adok neked, hogy egyedi eseteknél sokszor van olyan valakinek nyugodtan oda lehetne adni a hitelt, és valami részletkérdés miatt nem kapja meg. Ez ilyen valahol meghúzzák a vonalat , egységes szabályozás. Ugyanúgy ahogy átmegy olyan is akiről kiderül, hogy végképp nem kellett volna 1 Ft-ot se adni neki.
Volna, volna.... ha már volna volna, akkor fidesz kormányok elött kellett volna normális szabályozäst csinálni, és nem megengedi bankrendszernek, h. funkcioja helyett habzsi-dözsit jätsszon...rögtön 90-ben kellett volna volna szabályozni
Akkor kiinduló kérdésre visszatérve szerintem egy ciklus eleji megegyezéssel (kormány bankok) ennek a betartásával el lehetett volna érni, hogy a 10-14-es ciklusban alacsonyabb legyen a chf kamatfelár. Még az egyezségnek a része lehetett volna ez is, hogy a bankok vállalják.
Aztán jogi oldalról is egy közös megegyezéssel lehetett volna szabályozni a kamatfelár témáját. Látva a tanulságokat.
Ez túl egyszerű lett volna. :) Túl jó lett volna a gazdaságnak
Lehetett volna ennél rosszabbul is csinálni.
Pl ha semmit nem csinálnak az vszínű még ennél is rosszabb lett volna.
Ez megint csak egy részlet abból, hogy milyen feltételekkel lehet hitelhez jutni. Sok más összetevő mellett.
De pl ahhoz ahonnan indult a beszélgetésünk miért volt nálunk olyan magas a chf hitelek kamata miközben a chf libor és cds-ünk is csökkenő pályára került van elég sok köze. Ahhoz is pl, hogy mennyi bedőlt hitel lett. Vszínű, hogy a hiteltörlesztési hajlandóságra nem volt jó hatással politikusi hozzáállás.
Adott egy nemzetgazdasági szintű probléma chf hitel. Adott egy 2/3-os vezetés.
Bármit lépni banki oldalról csak közösen, egy közösen meghatározott cél felé. Csányi dumáját felhasználva nem a ló határozza meg az irányt. :)
Csak ha sokat ütik és fél percenként más irány akkor előbb utóbb lefekszik és nem akar felkelni aztán megdöglik.
Szerencsére idáig nem jutottunk el, még előtte sikerült behúzni a kéziféket.
Persze h. jobban kellett volna állam oldaláról csinálni, de ilyen reményeim lassan köddé válnak, bármiröl is legyen szó. Remények, Lillák...
A populizmus adott, lehet, még évtizedekig
De mi lenne akkor ha van Fidesz 2/3-al és szakmai alapon állnak ehhez a területhez, a megoldandó kérdésekhez?
Belátom , hogy ez is egy önellentmondás. :) Fidesz és szakmai alapok.
A bank kiszolgáltatott helyzetben volt. Arra várták mi legyen a csapásirány. :) Aztán közösen meghatározott irány helyett, kapták a csapásokat , és néztek most akkor durr egy pofon balról jobbról oké mi a teendő egyezzünk meg. A gonosz bankok a stb bullshit durr egy pofon. Akkor reakció b+ ezek nem normálisak, tartjuk magasan a kamatot erre van eszközünk, azt majd kijózanodnak az ámokfutásból.
Aztán ez eltartott 4 évig.
nem beszéltem a hogyanról
állítás1 Ha nincs fidesz, mi lenne: ugyanaz, mint eddig, csak mostanra becsödölö hitelállománnyal, a bankok nyilvánvalóan mutatták, maguktól semmi jelentöset nem fognak csinálni (szal máris önellentmondásba kerültél, hisz "Azt szerintem senki nem vitatja, hogy nagyon fontos volt korrekt játékszabályok lefektetése, tisztázása, amire ez a chf buli is rámutatott. Azt sem vitatja senki magával a chf hiteles tömeggel kezdeni kellett valamit")
állítás 2: Mekk mester stb - én ezt sose cáfoltam