Én már alig várom, nagyon sok energia nyelvet tanulni..
Én már alig várom, nagyon sok energia nyelvet tanulni..
:) valami furát szívhattál.. vagy időutazó lehetsz.. de amit írsz az nem most lesz.. még jódarabig fésztofész kell beszélni az emberekkel.. a magam részéről remélem meg sem érem ezt a szép új világot..amikor a szerkezetbe beszélsz és nem a pofámba..nem nézel a szemembe..
Meg kell venni majd az esést vsz . Úgy fognak ráugrani szerintem mint a nemnormális . Nagyon kíváncsi vagyok mennyit tud esni majd egy usa, 10%-ot tud vsz úgy megveszik mintha nem is lett volna. Dax még nagyobb kilengések is elképzelhetőek, de furfangosabb történet mint Usa reakciók. engem ez az eur gyengülés amcsi kamatemelésre, és a háttérben a qe bezavar a képbe. Nagyon megfogják venni vsz, és mennyit tud esni nem tudom.
Bux-nál még bekavar a játékba az is, hogy nyomott szinteken van a régiónkkal együtt 11 óta, ezt ki fog árazódni előbb/utóbb amcsi kamatemelés hatás itt is furfangosabb történet mint amcsiknál .
usd/huf az engem is meglepne nem nézegetnénk a 300-at vele.
Ingatlanpiac végre életjeleket mutat itthon nagyon helyes, több kellene.
ja igen a nyelvre a választ kihagytam . Kb 3 éve irtam h a sok nyelvtanulás helyett inkább a szakmát kell jól megtanulni, mert majd jönnek a valós idejű beszálő az AI által megtámogatott forditógépek. És lám jönnek is http://index.hu/tech/2015/08/05/google_fordito_mesterseges_intelligencia_neuralis_halozat_melytanulas/ ezek pár év múlva sokkal jobban tudnak majd beszélni mint egy felsőfokú született angol, francia német,kinai akármi....vagy éppen magyar
Sztem a kamatemelésre, ha lesz szeptemberben, a tözsdék némileg behorpadnak, és ugye ha az amcsi horpad a dax se fog száguldozni. A nyersanyag piacnak is rosszat fog tenni a dollár erősödés tehát az oda irányuló export is némileg leereszt. És a dax-ra még külön hat h az EU-t nyomasztja a görög helyzet, sztem amig ki nem rakják őket addig szenvedni fognak. Tehát a daxban én nem várok nagy szárnyalást egy kamatemelés után egy ideig. A huf meg 315 és 295 között fog rokizni, ha erősödne, az MNB majd begyengiti, valszeg ide kerül a dodo árfolyam is.
Azt kiszámoltad már h a lakást megépiteni mennyibe kerül ? Az fog választ adni először a miértre. Még egy éve is a bekerülési érték felén forogtak a lakások, és senki nem érti miért emelkednek, hiszen Mo holnapra már kihal, mega LOL .
Azért nem éppen ezt irtam, az első része még csak csak:
.
"Legjobb lenne vagyoni és vallási cenzus és országonkénti cenzus alapján . Legyen fiatal, diplomás, viszonylag gazdag és keresztény de legalább ne muzulmán még a kínai is jóbb ebből a szempontból vagy vietnami. "
.
Pl. Kinában van vagy 30 milla keresztény egyiptomban 15 milla vietnamban is 5 milla Pakisztán India szintén vagy sziria libanon, tehát jöhetnek bőven. De a leglényegesebb különbséget ami árnyalta amit mondok totálisan kihagytad:
"
De ráérünk még . a föld népessége 40 év alatt alatt fog nőni vagy 5 milliárddal, az EU meg már most betelt. "
.
Azaz nem a mai helyzetben kell beengedni hanem 20-25 év múlva, addig elég feladat a cigokat felhozni, azért ez nagy különbség.
Szerintem Mo és a többi kelet EU állam sokkal gyorsabban fog felzárkózni mint azt sokan ma gondolnák. Történelmi példákat érdemes megnézni h erős gazdasághoz csatlakozók milyen gyorsan zárkóztak fel és lesz nagy meglepetés. A történelem meg olyan soxor ismétli önmagát h érdemes rá tétet tenni.
.
Amúgy pedig már 1 éve irtam h a tözsdében a tömeg mindig téved , a többség szerint innen ki kell vándorolni (tehát sztem te is tévedsz mert a többséggel vagy, májd 2050.ben meglátjuk) igy van ez az életben is amit mindenki csinálni akar az már késő és tévedés lesz. 14-ben a mindenki ki akar menni már a 60%-t ostromolta én azt irtam valszeg most kell hazajönni. Aki pl. Budapesten 1 éve jó helyen vett lakást már 20%-t zsákolt és sztem még az elején járunk. A muzulmánok meg csak menjenek el innen ez a mémek élet halál hharca erről is irtam már nevezhetjük civilizációk háborújának amiben a keresztény (gyökerű) EU (a demokrácia tolersancia stb.) már vesztésre áll.
.
Sztem amúgy soha nem szabad egy kormány (un)szimpátiát az egész országra és messze a jövőbe kivetiteni, ez a tözsdén is biztos bukást jelent és az ország választásban is de akár a szakma választásban is súlyos tévedés lehet. A helyzetek nagyon gyorsan változhatnak és változnak is.
.
68 nm es kőbányai panel lakás, 3 szoba, újhegyi ltp, 60 e ft árt, kb 2 perc alatt kilehet adni, 80-90 e ft az áruk...
vicc.
Pesten már beindultak az új társasház építések, de 20 milla alatt azokban is csak lyukakat lehet venni.
A legnagyobb vicc az, hogy valóban elszálltak az árak Budapesten, de kilépsz a városból dél, kelet felé és máris normálisabb árakkal találkozol.
http://444.hu/2015/08/08/alberlet/
hehehehehe még tarthatna az ingatlan boom 4-5 évig :)
Ez nagyon tetszik :)))
Fiatal, diplomás, gazdag keresztény. Akik ilyen paraméterekkel rendelkeznek, biztosan ott akarnak élni, ahol mindig cseszegetik őket, vasárnap minden zárva, a választék mondjuk Bécshez képest minden termék esetén elenyésző, és van egy megtanulhatatlanul nehéz nyelv, ami semmi máshoz nem is hasonlít.
Nem szoktalak szívatni, de azt látom, a realitásokhoz semmi közöd nincsen. Tőlünk még a nem annyira fiatal, tanulatlan, szegény muzulmánok is menekülnek. Mondjuk, ők reálisabban látják a helyzetet, ezek alapján.
eddig azt nyomtad nem világos és eunak kéne..most meg vacak a kerítés..
ingatlan topikban?
dollár huf..dollár volt már sok utána lett -50Ft..lassan eladom ami van..
még lesz egy válság amikor a dezső összedől.. vagy megújítják..államadósságot soha nem fizetik vissza..virtuális pénz..unortodox kamattal.. infláció nélkül miközben folyamatosan higítják...ez mi?
Várok egy új aarnyalapú elszámolási pénzt dollár ellenében...orosz..irán kína..görög? Török?
Alacsony usa kamat miatt ment a pénz az ingatlanokba és a tőzsdére..ha pozitív kamatot kapnak veszik majd az usa kötvényeket..amikor bedől akkor levágják a malacokat újra.
Magas usd alacsony export..magas import nem? legalább is ortodox módon.
Usát csak szabadkereskedelmi megállapodás az euval..húzza ki a szarból sztem.
Leng az inga.. szerintem euro erősödik...hiszen az export miatt az eu erősödött.
Kerítés , kerítés. :) Kóbor kutyákat se tartja vissza, mögöttes határozott egyértelműen megfogalmazott cél nélkül.
Mi lesz velünk ha ezt megneszelik a vizigótok? :)
Inkább azt mond meg mi a véleményed az amcsi kamatemelés hatásairól Daxra , buxra, és amcsi indexekre? El tudsz olyat képzelni, hogy az eur gyengülés miatt venni fogják daxot inkább mint adni? Dollár/huf ról mi a véleményed . Eur/usd elég vszínű még egy jó adag usd erősödés, de usd /huf eur/huf?
Máté jól csinálta nyóckerben..mindenhol fizetős..de ingyenes a lakosoknak..
sokan idáig bejöttek kocsival..lerakták..oszt innen be a belvárosba..
Zuglóba is régen (most nem tudom) Mexikói útnál lerakták a kocsikat..össze-vissza..a házak elé..utána földalattival mentek a melóba..
mák..
volt egy ház benne 2ingatlanom..mindkét oldalon épült új társasház.. a ház ahol ingatlanom volt a fal megrepedt.. nálam is.. szakértő megállapított egy kárértéket és mondta egyetemleges a két építtető felelőssége mert nem lehet megállapítani melyik volt a ludas..de talán tényleg mind a kettő.
Gondoltam veszek mind a kettőben gk beállót elég olcsó volt..mert akik lakást vettek azoknak már nem volt pénze beállóra.. és utcán még ingyenes volt..de hallatszott fizetős lesz.
Szóval vettem mindkettőben beállót..gondoltam kp-t nehezen fognak fizetni..akkor kompenzálunk..
De végül is kifizették..nekem meg megmaradt a 2 beálló..és még vettem hozzá..egyiket egy év múlva eladtam..2,4X-es áron.
Jó ház volt..vettem ingatlant..8év múlva 8x-os pénzért adtam el..
Volt a házban egy alagsori helyiség egy vietnámi italdiszkont..egy este a pince felöl kipakolták..srácnak elment a kedve megvettem tőle raktárnak..2év múlva dupla pénzért elment..akik megvették 2évig próbálkoztak..felújították..összevesztek.. visszavettem annyiért amennyirt eladtam.. de felújítva.
Egy év múlva eladtam egy spanyolnak dupla áron...
az olcsó, dél budán, ahol ingyen van a parkolás 20-25/hó. voltál nálunk...
A cigányok pedig a muzulmánokhoz képest nagy adományok ahogy irtam is már régebben, magyarok is és keresztények is már csak iskoláztatni kellene őket, és bűn eltékozolni nemzedékeket. De persze nem az impotens fidesz kormány fogja ezt megoldani az már látszik