cirka ezeket a kockázatokat írtam le két hsz-el lejjebb. az önkorik veszélyesek.
cirka ezeket a kockázatokat írtam le két hsz-el lejjebb. az önkorik veszélyesek.
Könyv szerinti érték, ha-ha-ha! :D
Még le sem írták a gödöllői 60ft-os csökkenést részvényenként. Mikor a miskolci project elkészült, hirtelen módosították az átvételi árat, kb. soha nem térül meg.
290 alatt volt jó vétel, vegyed nyugodtan Én ma kiszórtam a negyedét.
belekaptam ma, ha csak a könyv szerintiig megy is már jó haszon volt rajta.
neked, de neked minden :)
jó lesz ez... szokásos éves 400-at meg kellene nézni
ez nem a fundamentumokról szól :)
könyv szerinti érték alatt forog. még sztori is lehet benne. a szektor az viszont ingoványos. vagy megveszik az önkorik a hőt vagy nem. ha meg is veszik ki is fizetik-e?
termelt azóta profitot amióta eladták a műanyag gyárat?
a kis táltos, ez az egyedüli papír amit hosszútávra vettem 3-5 év és igazából csak duplázással lennék elégedett :)
plotinus bevásárolt
az meg nem kéne, de alakulgat az árfolyam
Egyre közelebb a győri project átadása.
Ennek már csak egy újabb rezsicsökkentés tehet be.
a 3k-s művész megjött:)
és még mindig
csak megmozdult
A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy leányvállalata az
Arrabona Geotermia Kft. 2015. május 16-án elkezdte a Győri Geotermikus Projekt
beruházás részeként megvalósuló PER-PE-02 jelű visszasajtoló kút fúrását. A munkálatokat
az Arrabona Geotermia Kft. megbízásából a PannErgy Nyrt. tulajdonában álló DoverDrill
Kft. végzi.
2015. május első napjaiban megkezdett terület előkészítő munka, továbbá az
engedélyeztetést követve az Arrabona Geotermia Kft. Pér község környezetében elvégezte
azokat a fúrást megelőző feladatokat, amelynek eredményeként május 16-án elindíthatta a
PER-PE-02 jelű, a Győri Geotermikus Projekt részét képező harmadik kút fúrási munkálatait.
A ferdefúrással megvalósított mélyítés jellege irányított ferdefúrás, jelenleg az első szakasz
fúrási munkálatai zajlanak, a fúrófej 760 méterben halad. A zajló fúrási munkálatokat
nagymértékben segíti a PannErgy Csoport által Péren lemélyített PER-PE-01 jelű kútnál
szerzett tapasztalatok, a pontos földtani és vízföldtani információk.
A beruházás megvalósítását a PannErgy Csoport részben az Arrabona Geotermia Kft. által
2013. szeptember 20-án elnyert, az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív
Program keretében meghirdetett „Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló
energiaforrásokkal” KEOP-2012-4.10.0/B számú európai uniós forrást hasznosító pályázatból
finanszírozza. A „Gazdasági megújulás geotermikus energia hasznosításával Győrben”
pályázati projekt mintegy egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert.
„A megvalósítási ütemtervben előirányzott ütemezést tartva a geotermikus rendszer
üzemeltetéséhez szükséges Bőnyi Hőközpont kivitelezése megkezdődött a péri fúrási
munkálatok mellett. Jelenleg az alapozási munkálatok zajlanak, a kiviteli tervek alapján a
belső gépészeti, és elektromos szerelési munkák július hónapban megkezdődnek. A hőátadást
és hőellátást biztosító főbb berendezések - hőcserélők, szivattyúk, szűrők, irányítástechnikai
rendszerek - megrendelése megtörtént. Az úgynevezett szekunder távvezetéki hálózat
jelenleg 85 százalékos készültségi szinten áll.- nyilatkozta Bokorovics Balázs a PannErgy Nyrt.
Igazgatótanácsának elnöke.
van pár mrd elhatárolt veszteség, darabig nem fizet adót...
Ráadásul fűtési szezonban lévő negyedévben 21 millió rv-re 200 milla alatti profit elég sovány. A soron következő két negyedév veszteséges lesz.
Nem a rv. ár a lényeges, hanem a növekedési pálya kirajzolódása. A miskolci project ugyan nem bukott meg, de a 20%-os átvételi ár csökkentése miatt elég szerény profitra lehet számítani. Viszont a győri beruházás ami már sinen van és ősztől remélhetőleg termel is talán emelhet valamicskét a panny árfolyamán.
Egy apró gond van már csak, hogy az állami pakk is eladó és nincs egyelőre aki megvegye. A hazai intézményi befektetők is adogatják, lásd OTP, tehát nem látom mitől emelkedhetne.